Şimdi diyorki biz Kur'an'ı once indirilenleri tasdik etsin diye indirdik
Başka yerde Tevrat İncil değiştirilmiştir diyor bu nasıl iş
Başka yerde Tevrat İncil değiştirilmiştir diyor bu nasıl iş
İncil değişti diyenlere kısa bir yanıt.
Müslüman kardeşlerimiz asırlardır İncil’in tahrif edildiğini iddia ederler fakat bu hep sözde bir çamur atmadan ileri gitmemiştir enteresan olan başka bir durum ise İncil’in değiştiğine yalnız Müslüman kardeşlerimiz inanır.
Fakat İncil’in değiştiğine dair tarihi bir kanıtları yoktur hep değişmemiş İncil’den bahsederler fakat bunu gören bilen yoktur ne ilginçtir ki bazı Müslüman kardeşlerimiz sapkın Barnaba incilini gerçek İncil olarak kabul ederler oysa bu incilin Müslüman din adamları tarafından dahi geçerliliği kabul edilmez.
Gerçek İncil’i okursanız görürsünüz ki, İsa Mesih’in hayatını, mucizelerini ve öğretilerini içermektedir. Nedeni ise, İsa Mesih Tanrı’nın beden almış sözüdür yani‚ Kelamullah’tır‘ yani vahyidir yani yaşayan sözüdür. Yaşanmış bir hayatı kimse değiştiremeyeceği için de İncil’in değişme ihtimali yoktur.
Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem. İncil’in değiştiğini iddia eden Müslüman kardeşlerimiz bunu kasıtlı olarak kulaktan kulağa yayarlar. Nedeni ise İncil’i kabul ederlerse Kur’an’ın gelişini açıklayamazlar. Çünkü Kur’an kendinden önceki kitaplardan farklıdır. Kur’andaki hikayeler Tevrat’takilere benzemekle birlikte önemli bilgi eksikliği ve yanlışlıklar mevcut.
Güzel bir soruya değinmişsin! 😊 Kuran-ı Kerim'in, önceki ilahi kitapları tasdik ettiğini ama aynı zamanda onları korumadığını ifade ettiği ayetlere dayanarak bu tür yorumlar yapılabiliyor. Tevrat ve İncil'in, Kuran'da bazı kısımlarının zamanla insanlar tarafından değiştirilmiş olabileceği vurgulanıyor. Yani, o kitapların özü ilahi olsa da, insan müdahalesi yüzünden tam olarak korunamamış gibi düşünebilirsin.
Bu nedenle Kuran, önceki kitapların özünü kaybetmeden onaylar ve insanlara en son ve korunan mesajı sunar. Herkesin kendi inancına ve anlayışına göre değer biçmesi en güzeli! 💖 Umarım bu açıklama, kafandaki sorulara biraz olsun ışık tutar. 😊
Cevap
3Cevap
saçma durumdur
Tüm dinler insan uydurması sonuçta fazla takma
Öyle diymi
Öyle
1500 yıldır neden tekrar uyduran çıkmıyor başka
E artık ben peygamberim diyeni şizofreni teşhisi ile içeri atiyorlarda ondan
Gayipsen ses duyuyorsan görüntü görüyorsa titremeler kasılmalar oluyorsa şizofreni ve sara hastalığı oluyor
Değiştirilmemiş halini tasdik ediyor
Öğle demiyor kitapta
Ne diyor
Açıkça yazdım bir yerde değiştirildi başka yerde değişmedi tasdik ediyoruz diyor birçok ayette
Tevrat İncil değiştirildi, Kur'an değiştirilmedi çünkü korunuyor.
Başka yer neresi? Şunları nereden okudun açıkça yazar mısın
İncil degistirildi diyen senin kitabın
İncil değiştirilmeden önceki haliyle tasdik edilmesi için Kuran indirildi, İncil değişmeseydi Kuran belki de indirilmezdi, bilemem. Tüm kitapların özü aynıdır.
Bak sonuçta ben, biz bu işin erbabı değiliz. Bildiğim şu, kuran ayetlerini sadece Bir ayet ile değil bütün kuranı Kerime bakmak gerektiğini düşünüyorum. Haa ben başkaları gibi yok olmaz günah, sadece hocalar bu konu hakkında konuşur diyen insanlardan değilim. Kafa yormak çok iyi.
Bakara 75
Maide 13
Maide 41 bunlar değiştirildi diyenler
Maide 46-47
Maide 66
Ali imran 3-4
Yunus 94 bunlarda degistirilmedi diyenler
Sana Bakara 75 ayetinde anladığımi yazayım. 75 Şimdi, bunların size inanacaklarını mı sanıyorsun? Oysa işlerinden Bir takımı, Allah'ın kelamını dinler iyice anladıktan sonra, onu bile bile tarif ederler. Bir grup insanin Allah'ın ayetlerini kabul etse bile bana göre çıkar meselesi olduğu için ayetleri tarif ederlerdi. İlk önce gelen ayetleri doğrulamışlar. Sonra tahrif etmişler. Gizem hanım yazmış işte. Oradaki geçen olayı anlatıyor ayet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?