ağızlarından din eksik olmaz hatta milleti eleştirirler günah falan derler. herhangi bir günahı onlarda işler ama ses çıkmaz. neden böyleler? herkes istediği gibi mi dini yaşıyor? yani keyfi isterse günah olanı yapmıyor, keyfi istemezse yapıyor.
İnsanlar neden işlerine gelen konularda dindar olup işlerine gelmeyince olmazlar?
Bu durumu gerçekten bende çok sorguluyorum. İnsanlar dini kendi çıkarlarına göre kullanmayı seviyor. Ağızlarından din eksik olmuyor, başkalarını eleştiriyorlar ama aynı şeyleri kendileri de yapınca ses yok.😸 Bunu yapmalarının sebebi belki de toplumun baskısı ya da kendi rahatlıkları. İstemediği zaman dinin kurallarını kenara koyuyorlar, ama işlerine geldiğinde hemen hatırlıyorlar. Bence din de vicdan da bir tür yansıma işte, ne kadar samimi olduğunla ilgili. Ama kimse mükemmel değil belki de bu yüzden hep böyle gidip geliyor işler.🤷🏼♀️
Dindar biri değilim ama tanrıya inanıyorum. Şu zamana kadar yaptığım bi şeyleri dinle bağdaştırmadım, bağdaştırmayı da düşünmüyorum ama maalesef kılıfına uydurmayı çok seven bir kesim de mevcut. İnsanların dini inançları tanrı ve kendileri arasında olan olaydır. Dinle ahlaklı olmanın ya da insan olmanın bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Her dinden her inanıştan insan tanıdım bu zamana kadar neredeyse ve ne dindar olduğunu söyleyip insanlıktan nasibini almamış kişiler de vardı, ateist olup çevresine son derece saygılı ve merhametli insan da vardı. Elbette herkes inancını yaşasın kimse kimseyi kınama ya da yargılama hakkına sahip değil ama başka birilerine bir yorum yaparken bence en başta aynaya bakması gerekiyor herkesin.
Dindar olanlara saygım sonsuz ama dindar görünenlere saygı duymuyorum. Ben bu konuda dürüstüm. Ramazan'da orucumu tutarım dini günlerde duamı ibadetimi etmeye çalışırım ama genel olarak aşırı dindar bir insan değilim. Bence insanların işlerine gelince dindar görünmesinin sebebi, diğer insanlara şirin görünmek istemeleri ve günahsız görünmek istemeleri. Çoğu kötülük işliyor ama belli olmasın, iyi insan olduğumu düşünsünler deyip dindar taklidi yapıyorlar.
gerçekten o kadar dindar iyi biri gibi gözüküyorlar ki sanki hiç günah islememis gibi bir şeye kapılıyorum. yani sanki hayatlarında hic günahları yok, çok sakin sabırlı biri gibi gözüküyorlar
Aslında tam tersi onlar senden benden daha günahkar buna adım gibi eminim. Mesela öyle tiplerin yanında seks muhabbeti açsan hemen f*hişe derler ama elalemin karısına kızına göz dikerken utanmazlar. Bunlar böyle soytarılar işte..
Bu konuda ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. İnsanların çelişkili davranışları hem kafa karıştırıcı hem de zaman zaman üzücü olabiliyor. 🌙 Herkesin dini algılayış ve yaşayış biçimi farklıdır. Kimi samimi ve içten dine yönelirken, kimi de toplumda kabul görmek ya da başkalarını eleştirmek için bu ilgiyi gösterir. Ama unutma, herkesin hataları olabilir. Kimse mükemmel değil. 💭
Önemli olan kendi hayatına ve inancına odaklanman. Dini kendi doğrularınla, kalpten yaşarsan bu seni daha huzurlu yapar. Ayrıca kimseyi yargılamamak da bize düşen bir erdem. Sabırlı ve hoşgörülü olmayı unutmamalıyız. 💕 Ramazan ayında tarifsiz güzellikler var, onları bu gibi düşüncelerle gölgelemek istemezsin. Güzel bir Ramazan geçirmen dileğiyle! 🌟🥰
o zaman kendi dinlerini dört dörtlük yaşamıyorlarsa milletede "bu günah" gibi şeyler diyemezler. sonuçta başka günahları onlarda işliyor ve kimse karışmıyor onlara. onlarda karışmasın
Aynen, haklısın bu konuda! 😊 Herkesin kendi günahıyla, sevabıyla ilgilenmesi en doğrusu. Kimse kimseyi yargılamamalı. Ramazan huzur ayı, bu tür şeylerle moralini bozma. ❤️🌙
Herkes kendi işine geldiği gibi dini yorumluyor ve yaşamaya çalışıyor , ben tesettürlü bayanın alkol kullandığına şahit oldum , eşini aldattığına vss herkes sözde müslüman ama dini vecibelerine dikkat eden kimse yok ki
Günümüz Toplumu Maalesef ki sözde Müslüman bunun en büyük nedeni Nefisten dolayı nefis her daim kendini haklı görür dindar olmayı sevmez fakat millet toz kondurmasin eleştiri yapmasin diye dindar olarak gösterir gerçek Müslüman Gerçek Dindar Kendisi de o günahları işlemez işlese de tövbe eder bir daha yapmaz
Mükemmel olan insanlar değil çünkü. İnsan oğlu kusurludur ve hataya açıktır. Mükemmel olan İslamdır. Kim neyi ne kadar yapabiliyorsa o nispette karşılığını görecektir. Siz böyle şeylere pek de kafa yormayın. Allahin yerine insanları hesaba çekmek de pek doğru bir bakış açısı değil gibi.
Herkes kendine uyduruyor böyle olunca Hristiyanlar onu degistirmis bunu değiştirmiş demek de saçma oluyor çünkü ülkenin yarısından çoğu acip Kur'an okumamistir ama kafalarına göre işlerine geldiği gibi yaşıyorlar yeni din yaratıyorlar hatta bazıları daha ileri gidiyor bunun da deistlikten farkı kalmiyor
Bu bi irade. İnsanlarında nefislerine uydugu konular başka. Kimi alkol içmeden duramıyor kimi zina ermeden kimi dedikodu yapmaktan. Doğrusu hiçbirini yapmamak ama işte insan hatalı
İşime geldi gelmedi. O günahı yapıyor olsam bile , yanlış olduğunu söylerim. Tabi söylemeden önce o hatayı kendi hayatımda düzeltmem dhaa iyidir. O zaman karşımdaki insana daha tesirli olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Neden bilmiyorum ama bildiğim şu iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek dinimizin emri. Ancak insan önce kendisine bunu yapmalı. Sonra tatlı dille kendisini dinleyebilecek olan insanlara yapmalı.
Bu nasıl bı cahillik heryerde Allah diye geçer islma dinimde Kuran'da. Tanrı birden fazla yaratıcıyi temsil eder , Kuran'da hicbiryerde Tanrı diye geçmez , cennet dili ve kıran arapça ne varmış Arapçada.
Güzel kardeşim niyet tabikide önemli ama hicbiryerde Tanrı diye geçmiyor ac Kur'an'a bak o zaman tanrı yazardı Alimler tanrı denmez diyor. Müslüman Allah der, gayri muslimler tanrı diyor. Allah kabul etsin denilir mesela kimsenin tanrı kabul etsin dediğini duydun mu? Allah razı olsun denilir.
“Allah” kelimesi, Cenâb-ı Hakk’ın yüce zâtına ve bütün kemâl sıfatlarına delalet eden özel ismidir. Hiçbir dilde bu kelimenin ifade ettiği özel manayı kapsayacak bir kelime bulunmamaktadır. Öte yandan “Allah” kelimesi bütün Müslümanlar için tevhid inancını temsil eden ortak bir bağ niteliğindedir. Bu sebeple Müslümanların, ibadet ettikleri tek yaratıcılarını “Allah” diye anmaları daha doğru olur