Yani kocanın eli neden öpülür bayramda. Babam değil sonuçta. Sahsen ben elini öpmezdim. Sarıldım sadece
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. sebebi bi adet. oyle görülmüş öyle yetişmiş insanlar. sebebi ise aile direği olması. kimi ailede baba c baskanı anne basbakan olarak tasavur edilir. 2. erkeğe kadının saygısı. onun eril enerjisini yükseltmek istemesi. ayrıca kendisinin de dişil enerjisi bu şekilde yükselir. tersi olsa kendi elini open erkeğe bu ne len diye kızar bayanlar. kendinden her anlamda üst erkek ister bi kız. erkeğine ait olmak onun olmak onun kıza sahip olması düşüncesi bilinc altında vardır. işte misal bi kız onu kaldıramayan gücsüz erkek istemez. ondan daha hafif daha kısa daha kucuk ayagı olan. daha kılsız daha ınce sesli daha maddi olarak zayıf daha az kariyerli vs vs
ama tabi yeni nesil aman dişiyim diye alttamıyım yaw düşüncesi geliştirdiğinden bunu yapmayablir normal. ama altta yatan sebep bunlar.
02 Yorumla- 1 yıl
1. Sebep daha makul 2. si saçma. Ona olan değerini göstermek için yapılan bir saygı hareketidir
- 1 yıl
@Cansu_Moon mentıklı
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Erkekler büyük oldukları için. Yani bir nevi Hem bulunduğu konum itibariyle, hem de büyüğün olduğu icindir. Bu öpme saygidandir zaten.
Öpersin elini de açarsın ☺️☺️
Bunda gocunulacak bir durum yok ki.
Ben yerinizde olsam öperdim ki. Kocam derim ne var ki? Yani sonuçta ayıp bir sey yapilmiyor.02 Yorumla
Soran1 yılİyi de o benim kocam sonuçta babam değil. Sarılırız yeterli bence
Gizli Üye(25-29)1 yılOkul okumayanlar burada toplanmış gene hemcinslerini eleştiriyor lakin evlendikten sonra okumaya başlayan bu kadınlar ne hikmetexse Türkiye derecesi yapıyor yine aynı kadınlar okuyanlara lag atıp kocasını destekleyenlerdi kocaları evlilikten sonra nasıl ezdiyse demek ailelerinin okumasını istedileri kızlarının aklı kocaya gidince başına geliyor yıllar sonra şöyle yorumlarda yapıyorlar ben eskiden şöyle düşünürdüm vsssss bugün bizle tartışıp 3-4 yıl sonra pişman olduklarında geçmişte laf attıklarından özür diliyorlar mı acaba bence bekarken okumayan evlendikten sonra okuyamamalı ki bu pişmanlığı ömür boyu yaşasınlarrr
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılYiğidin eli öpülür, erkeğimin elini öper hürmetimi gösteririm. Benden saygı götürmez, küçük düşürmez. Tşaklarını öperken aşınmayan dudaklar elini öpmekle aşınmaz.
2011 Yorumla- 1 yıl
@birazkülbirazduman sabah sabah güldürdün gldkks
- 1 yıl
Ahaha olaysın
- 1 yıl
Bilmiyor musun bunu
- 1 yıl
Oooooffff... Cevaba bak, kalk kalk kalk..
- 1 yıl
@48382727 sadece öpmüyoruz, helelele de yapıyoruz.
- 1 yıl
@ayla_xxx tecrübe
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu tamamen kültürel bir durum aslında 😊 Daha çok geleneklerden gelen bir alışkanlık diyebiliriz. Genelde bazı bölgelerde, özellikle daha kırsal kesimlerde, eşler arasında bir saygı ve sevgi göstergesi olarak el öpme geleneği oluşmuş. Ama bu illa ki yapılması gereken bir şey değil tabii ki.
Senin de dediğin gibi sarılmak, sevgini göstermek zaten yeterince anlamlı ve değerli. Bayram günleri zaten birlikle, sevgiyle daha güzel 🥰 Sarılman, sevgini göstermiş olman çok güzel bir davranış! Herkesin kendi alışkanlıklarına ve duygularını ifade etme şekline saygı göstermek de önemli. Sana güzel, huzurlu bir Ramazan Bayramı diliyorum! 🌙✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
64Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılöpmemesi lazım
00 Yorumla hımm helalin alnından yiğidin elinden öpülür diye bir laf vardı galiba 😅 eşin sonuçta aranızda bir ego kimlik savaşı üstünlük şeyi yok :)) kültürel etnik dini durumlardan bu şekilde bir adette var neden olmasın? O sana evlenme teklifi vs ederken diz çökünce aynı şeyi o da düşünsün ben kimsenin önünde diz çökmem diye :)))
816 Yorumla- 1 yıl
Herkesin bir sınırı var demek istiyorum bende Allah'ın ziniyle kimsenin elini öpmem
Bunu bir kisur olarak görüp kendisi diz çökmem diyor yani kendi sınırı var ama başkasının öz saygısına laf ne güzel dünya ne güzel memleket Allah'tan 21. Yüzyılda yaşıyoruz kimse kimseyi takmıyor.
Evimin direği. Koruyucu demek. Genelde annelerimiz ufak yaşlarda kendilerinden büyük erkeklerle evlenmişler. Sadece erkek çalışmış ve ailesine bakmış. Konsept farklıymış. Bana tatlı geliyor. Ama şuanki döneme pek hitap etmiyor. Dönemsel bişi bence
30 YorumlaNe büyük erkek nefretiniz var. Nefretinizde bogulun. Öpmeyin arkadaşım. Bu kadar gerekli bir şey değil. Böyle düşünen kadına selam bile vermem, elimi öptürmek ne
22 Yorumla
Soran1 yılErkek nefretiyle ne ilgisi var bunun. Bu kadar gerekli biseyi bırak hiç gerekli bisey değil. El öpmek nedir. Saçma sapan. Böyle düşünen bir erkek zaten benden uzak olsun
Ya bu bir adet gelenek. Bende evli olsam eşimin elini öperiim o da canım değilse ağa gibi davranıp oturmaz köşeye 😂
Ha bi de şu vara herkesin eli öpülmediği gibi her kocanın elide öpülmez. Önemli olan bunu hak edebilmek...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılBilmem, ben sorun etmem. Kocama aşığımdır elinden de öperim elimi de öptürürüm bu gurur yapılacak, ya da eziklik gibi görülecek bir şey değil. Zaten günde milyon defa öpüyorumdur bey'imi sjsjjs
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de
Önce kadın eşini hürmeten öper sonra erkek eşini anlından sevgiyle öper. Yapılması şart değil ama bu öpücükler hürmet ve sevgi göstergesidir ve ilişkinin bağını güçlendirir. Hoş şeyler.
10 Yorumla
1 yılOna olan değerini göstermek için yapılan bir saygı hareketidir. Yapılmak zorunda değil bence zaten sadece şu an alışkanlık ve adet haline gelmiş bir çizgide
01 Yorumla- 1 yıl
Lakin o da öpüyor ise eşinin elini, karşılıklı yapılıyor ise işte o zaman saygı olur. Ve öyle yapılması gerekir doğrusu karşılıklı yapılmasıdır öyle olur ise yapılır
1 yılSanırım eskiden saygı duyduğunu gösterme şekliymiş. Bana biraz saçma geliyor. Şahsen eşimin bayramını kutladıktan sonra tutku dolu bir şekilde dudaklarına yönelirdim.
10 Yorumla
1 yılBana da saçma geliyor ama buradaki olayı anlayamadım sen şu an evlisin ve kocana sarılıyor musun yoksa evlenince sarılırdı mı diyorsun
02 Yorumla
Soran1 yılşu an evli değilim evli olsam bayramda elini opmezdim sarılırdım sadece yanaklarindan felan öperdim
- 1 yıl
En doğrusu bu bence de
1 yılBenim eşim helalinden çalışıyor yuvasına bakıyor bizi üzmemeye çalışıyorsa ben o elleri öperim elbette 😍
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Saçmalık. Kimsenin eli öpülmemeli. Ekstra bir sevgi varsa sarılmak gayet yerinde olur. El öpmek nedir ya?
10 Yorumla
1 yılKocam adı üstünde kocam babam değil zaten elini öpsem o başka biseye giriyor... hayatta öpmem
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılYav niye elimi öpsün
onu yapacağına dudağımdan öpsün olmaz mı 😄
22 Yorumla
Soran1 yılDimi yaa 😂
- 1 yıl
Yok istemiyorum ben dudak istiyorum 😄
Gizli Üye(36-45)1 yılEşinin elini opmeyen kadın ben kadınım demesin. Bu kadar egolu olmayalım. Evimizin reisi sonucta.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılEşim elini öpmeye teşebbüs ettiğimde izin vermeyip kibarca benim elimi öpmüştü seviyorum bu adamı 🥰 bizde normal bayramlaşırız ama harçlığım baki😂🤣
00 Yorumla
1 yılHak eden kocanın eli de öpülür ayağı da yıkanır. Bu kadar büyütmeyin bazı şeyleri. Sevgi olsun taştan olsun deyin mutlu olmaya eğlenmeye çalışın
00 Yorumla
1 yılAdaba göre yaşça büyükse öpülebilir. Nezaket kuralları içerisindedir. İstemezsin sarılırsın eş sonuçta herşeyin yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılKendimden en az 10 yaş küçük bir hatun alıp bayramda el öptürüp bayram harçlığı vereceğim 😅😂😂🤣
02 Yorumla- 1 yıl
10 az gelir amca 15 yaş küçük al😂
- 1 yıl
@Tükendimçok2 Acun veya Ali ağaoglu gibi zengin olsam o 10 ve 15 yaş küçük hatunlara kuma olarak 30 hatta 35 yaş küçük kızlarıda eklerdim.
centilmen bir erkek kadının elini öper kadın öpmez sanırsam evin reisi sensin demek istiyor eski kadınlar
01 Yorumla- 1 yıl
Diye diye erkek bırakmadınız sonra erik erkek kalmadı dediniz
1 yılEskiden olan birsey artık günümüzde yok gerekte yok 😊
04 Yorumla
Soran1 yılBencede gereksiz
- 1 yıl
Eski bayramlar yok ki artık şimdi el öpme olsun ben olsam eşime seninle her günüm bayram zaten derim 🤷🏻♀️😌
Soran1 yılAynen öyle valla eski bayramlar yok
- 1 yıl
Ne eski bayramlar ne eski insanlar 😌
Bence de saçmalık. Ata erkil toplumun ego tatmini işte..
19 Yorumla- 1 yıl
kusura bakma da erkek olan benim. güçlü ve güçlü kalacak olan da benim. fiziken, ruhen, maddiyat olarak da sağlayıcı olan benim. yani kendime güveniyorum ve istediğim kadını ben seçerim. sizin gücünüz gençliğiniz, güzelliğiniz, doğurganlığınız. 35-40 tan sonra bir hiçsiniz. tıpkı senin gibi. değerli olan benim.
beğenilip begenilmemek umrumda değil. kendime güveniyorum ve başarılı olacağımdan eminim. şimdi gerisini escler ve ortamcilar düşünsün. kaliteli erkekler bizleri hayatlarına alacaklar mı diye?
- 1 yıl
@yamtarex redpillci amcalarından öğrendiğin lafları aslında kendi aklını zerre kullanmadan ezbere konuştuğun, resmen onların koyunu olduğun nasıl belli sevgili incel çocuk. Senin benim gibi her ortamda beğenilen saygı duyulan özgüveni yüksek bi kadına aşık atmaya ve üzmeye can acıtmaya cürmün yetmez ufaklık 😚
1 yılEl öpme yaşlı havası veren bir detay kendisini yaşlı hissettirmemi istiyorsa olur öperim 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSuanda herhangi bir erkekle sadakat ve güvene dayali bir bag kurmadigin veya kuramadigin icin boyle biseyi soru sorma niyetinde bulunuyorsun.
Ben sevgilimin elini operim o kucuk ellerini, kurban olurum ona. Sonra birde alnindan optummu tamamdir. Oda benin elimi oper.
Eger boyle seyler herhangi bir mesele olacak kadar buyutuluyorsa cok cocukcadir o ve en onemlisi aranizda bağ yotkur.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Saygı gereği, gelenek. Ataerkil yapı. Bence sarılıp öpmek daha güzel..
10 Yorumla
1 yılToplumda adet olarak yer alıyor çünkü. Ama bence gerek yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen eski sevgilimin elini öperdim sürekli. O da benim elimi öperdi. Çok tatlı bence. Bazen şakalaşmak için de yapardık. Güzel be insan sevdiğinin elini öpmeyi neden sorgular ki.
11 Yorumla- 1 yıl
O karşılıksız olan tek taraf el öpmeye öyle diyor
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılKocam değil mi istediğim yerini öperim skxkskd elini öpmedim şahsen hiç ama öpsem de gocunmam
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 678 cevap paylaştı.
1 yılTürk adetlerinden nefret ediyom hepsi kokuşmuş erkek hayranligi
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı.
1 yılKocasını baba figürü olarak görüyor demekki.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılaltın sevdası
araba sevdası
recaizieimamutekrem10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılValla benim hatun öpüyor bende harçlığını veriyorum güzel bir adet bence
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılHiç öyle bir şey duymadım görmedim nerede var bu âdet
00 Yorumla
1 yılÇok saçma buluyorum. Sanki babası. Eş yanaktan öpülür.
00 Yorumla
1 yılEvlenince öpmediğiniz yer mi kalıyor da el öpmekten çekiniyorsunuz 😂
00 YorumlaBilmem saygıdan mı yaşı büyükse espirisine de olabilir belki
00 Yorumla
1 yılEvin babası olduğu için. Namazdan gelince elini öper bayramlaşırız
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılBu hem saygıyı gösterir Hem de elini öpmenin altında başka amaçlar da yatıyor tabii ki djdj
01 Yorumla El öpmek sevgi/saygı gösterisidir, kadın veya erkek bir birinin elini öpebilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı. Saygıdan ola bilir, oda hanımının elini öpüyordur elbet
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eşine saygıdan olan bişey O başka bişey değil yâni 🤭
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKocanın eli öpülür de o yüzden. Senin kocanın eli öpülmeye müsait değil mi?
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBöyle bir soru sorduğuna göre ya bencil fikirli egoist kadınsın ya da geleceklerden haberin yok. Senin gibi kadınlar yüzünden erkekler kadınlardan soğudu.
Cevap sahibi1 yıl*geleneklerden
Soran1 yılBencil ya da egoist değilim. Neden elini öpeyim ki. Kendisi babam mı benim? Sarılırız yeter
- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılEşim olsa elimi değil, ya dudağımdan öpsün ya da içten bir sarılma olsun isterim.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAptl oldukları için.
Daha Bayram gelmeden klasik soru gelmiş, daha bayram günü de kaç kez sorulursa artık
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılŞeyini öpüyor elini öpmüş çok mu?
Kim kimi öpmek istiyorsa öpsün😂03 Yorumla- 1 yıl
Çok kötüsün!
- 1 yıl
İ ğ r e n ç s i n! Yazdım çevirdi uygulama
- 1 yıl
Dudagını, yanagını, boynunu ayak fetişi ise ayagınıda öpebilir niye düşünmedin Şey yazınca aklınız hemen oraya gidiyo 😄
Gizli Üye(25-29)1 yılEziklikten veya ataerkil toplum olduğumuzdan. Ya da kocaları kendilerinden yaşça büyük olduğu için böyle bi şey yapıyorlar. Bence iğrenç ve komik.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÖpülür ya nolcak bi kere elini bi de dudaktan op tamamdir😄
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılerkek evin reisidir, her şeyidir, bu da bir saygı ifadesi olarak görülür.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEskiden kalma bişey ama güzel değil. Kadının eli öpülmüyorsa erkeğinki de öpülmesin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılElini öpeceğine dinen günah olur diye dudişini öpüyor olabilir mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYaprağını yaladığın adamın elini öpsen ne olabilir?
06 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@ecoocoeco Sene de iki kere ne olacak ki, sabaha kadar vajina öpüyoruz biz, ne oluyor ki 😅
Cevap sahibi1 yıl@ecoocoeco Senin elini de öper sevdiğin 😅
Kocanın da büyük bir yeri vardır 😅
Cevap sahibi1 yıl@ecoocoeco Ne anlama geliyormuş canım 😅
Gizli Üye(30-35)1 yılCahil ve erkek egemen toplum olmaktan kaynaklanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadın eşinin elini öpmesin bunu hiçbir erkek yapmazken kadının yspmasındaki mantık ne benim eski sevgilim mesela rlimden öpmedi benden birkaç yaş küçüktü gururlarına yediremiyorlar sizde öpmeyin kızlar
10 Yorumla
1 yılVar harçlık alıyor eğleniyoruz yani ama işte nedeni önemli şaka amaçlıysa iyi ama eğer istemeyerek yapılıyorsa sorun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
1 yılbu sana kalmış isteyen öper saygısını gösterir. yetiştirilme tarzına bağlı.
00 Yorumla Kadın dediğin kocasının elini öper bizim kültürümüz böyle yozlaşmayın özünüzü kaybetmeyin
01 Yorumla
Soran1 yılNe alakası var ben niye kocamin elini öpüyorum
Evli olsam, esim boyle bir sey denese, elimi cekerim
03 Yorumla
Soran1 yılBi de el mi uzatacaksin kadına öpmesi için?
Soran1 yılBi zahmet.
1 yılSende elini öpme başka bir tarafını mesela ayağını öp
00 Yorumla
1 yılBayramda el öpmenin arkasında bir şey arama ve dudakların kirlenmez o saygı göstergesidir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı.
1 yılPara almak için))))))))))))))))))
14 Yorumla
Soran1 yılParayı el öperek mi alıyor zhdhdn
El öpmese kocası Para vermeyecek mi sanki 😃- 1 yıl
ya şaka doğuda bu var erkek yaş olarak büyük gelenek olarak saygı gereği gerçi şimdiki gençler babalarının bile elini öpmüyo sarılıyorlar))
- Devamını Gör (67)
Devamını Gör(112)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem