Komşum iki senedir fitre istiyor, whatsapptan rahatsız ediyor?

Merhaba bir sorum var. Bir eski komşum var aynı apartmandaydık. Kendi evi vardı kiraya verdi babası başka yerden ev daire almıştı. Yan apartman da onların babasının aile apartmanı olduğu halde 8-10 dairesi var babasının. Eski bir bina ama 7 dairesi kirada para alıyor babası. Bana her sene ramazanda mesaj atıyor eşim kanser çalışmıyor ramazan fitreni başkasına verme bana ver abla diyor. Herkese yazıyor. Ben fitremi kendi hür ve irademle başkasına veririm. Kendisi istemese verecektim belki? Ama böyle her sene dilenmesi istemesi beni irrite etti. Git babandan iste diyecem ama zor tutuyorum kendimi. Annemle ben yaşıyoruz emekli maaşı var annemin en düşük 14k emekli maaşı var. Ben de 6 aydır işsizim. Kendisi hem çalışoyot hem babasının evleri var parası var gidip bizden istiyor. Sizce fitre istemek günah değilmi? Caiz değil mi? Bu nedir ben mi yanlış biliyorum?

Güncellemeler
1 yıl
Bi de kendini acındırıyor eşim kanser çalışmıyor. İki çocuğu var çalışıyor kendi çalışıyor eminim babası da para gönderiyordur. Kendi eski evi kira alıyor bu para neden yetmiyor anlamadım? Bizim ondan istememiz lazım!
Komşum iki senedir fitre istiyor, whatsapptan rahatsız ediyor?