Pazarcılık yapan beyler ya da pazar ortamını bilen hanımlar bakabilirse mutlu olurumm?

Selamlar. Yaşadığım mahallede haftada 1 pazar kuruluyor. Ben aile evinde yaşıyorum ve bundan bir buçuk ay öncesine kadar pazara hayatımda gitmiş biri değildim. Ancak bazı ailesel sorunlardan ötürü pazar eksiğini halletmek bana kalmış oldu. Ben de alt komşum bir hanımla gidiyorum. Ve her gidişimde tuhaf şeylerle karşılaşıyorum. Kimi pazarcı yanımdaki ablanın bana seslenişinden adımı duyup ismimle hitap ediyor. (bu normal mi?) Bazıları tezgâhın önünden geçerken bile "gel kaçma buradan al" falan deyip göz kırpıyor şakayla karışık. (kaçtığım yok) Bazıları konuşmaya çalışıyor, bundan sonra buradan alıyorsunlu falan, hatta sana şu fiyattan olsun diyorlar. En son mandalina aldığım tezgahtaki çocuk laf attı güldürmeye çalıştı poşeti bana verirken de içine elma attı ikramımız olsun falan dedi. Kısacası başına bu tür olaylar gelmiş hanımlar var mı? Ne tepki veriyorsunuz? Ben çoğunlukla kalıyorum öyle. Pazarcı beyler de ne diyor bu anlattıklarıma? Bilerek yapılan bir şey mi, herkese mi yapılıyor ve neden yapılıyor? Esnafsın sonuçta biz de müşteri bu kadar laubaliliğe gerek var mı? Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederiim <3
Pazarcılık yapan beyler ya da pazar ortamını bilen hanımlar bakabilirse mutlu olurumm?