Esimden boşanmak istiyorum abartiyormuyum?

6 yaşında bir kızım var. Geçen hafta, eşimle evdeyken merdivenlerden düştüğünü sanıyordum çünkü bana öyle anlatılmıştı. Ancak eşim evden gittikten sonra kızım yanıma gelip, "Anne, babamı Esma Abla ile gördüm," dedi. Esma, evimizde yardımcı olarak çalışan 24 yaşında bir kız. Önce 6 yaşındaki bir çocuğun sözlerine pek kulak asmadım, ama sonra telefonundan çektiği fotoğrafları gösterdi. O an her şey apaçık ortaya çıktı. Küçücük kızım nelere şahit olmuştu. Fotoğraflar mide bulandırıcıydı.

Eşim durumu fark edince, kızımı o hale getirenin kendisi olduğunu anladım. Fotoğrafları silmişti ama kızım bazılarını gizlediği için onları fark etmemişti. Delirdim, deliye döndüm! Öfkeyle doğruca eşimin iş yerine gittim. Bir baktım, o asla sevmediğim ve bir daha görüşmeyeceğini söylediği arkadaşlarıyla şirkette, keyif içinde içki içip atıştırmalıklarla vakit geçiriyor. Masada kahkahalar, ağızlar kulakta. Dahası, bana verdiği sözü tutmamış, yine o insanlarla birlikteydi.

İçeri girdim, "Gel, konuşmamız gereken bir konu var," dedim. Odasında konuşmak istedim ama beni tersleyerek, "Seninle mi uğraşacağım? Git evine, beni bekle," dedi. Arkadaşları da alaycı şekilde gülüyordu. Orada gecirdim tokadı "sen gel eve bak bakalım neler olacak, o arkandaki yamukların esleri ile karistirma sakin beni" dedim.

Eve döndüm, zaten eşimin eşyalarını çoktan toplamıştım. Esma’nın da eşyalarını toparladım. Eşim eve geldiğinde, Esma'yı kolundan tutup kapının önüne koydum. "Al metresini de, eşyalarını da ve benden, kızımdan uzak dur!" diyerek onu evden koydum kapinin önüne. Arabanın anahtarlarinida aldim, çünkü onun arabası benim uzerime kayitli, zamanında ona hediye ettim ama onun uzerine yapmadim.

Şimdi ise aile büyükleri araya giriyor. "Bir hata yaptı, affet!", "Erkek milleti işte, yuvanı yıkma!" diye baskı yapıyorlar. Kayınvalidem ise, "Yuvayı kadın ayakta tutar," diyerek bana yükleniyor. Sanki gözümün önünde, evimde, her şeyden habersiz yaşarken ihanete uğrayan ben değilmişim gibi! ben 30 yasindeyim esim 33 herseyi geçtim 24 yasindaki bir kızında hayatini mahvediyor ya nu nasil bir iğrençlik.

Şimdi ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım, yoksa bir şans daha mı vermeliyim? Sevgi, aşk her şeyi affeder mi? Affetmeli miyim?

Güncellemeler
1 yıl
Yorumları okuyunca gaza geldim, avukat arkadaşımı aradım. Davayı açıyorum! Ona ne verdiysem, tek kuruşuna kadar geri alacağım—şirketi dahil! Geldiği gibi gidecek, beş parasız. Artık Akbil doldurup yoluna bakar!
Esimden boşanmak istiyorum abartiyormuyum?