Evden dışarı çıkamıyorum ölücek gibi oluyorum her şeyden korkuyorum herkes bana bakıp gülüyor na yapıcam ben bilmiyorum?
Psikolojim iyice bozuldu diplerdeyim?
Psikolojim iyice bozuldu diplerdeyim?
Öncelikle insanları umursamamayı öğren mezara girince hemen unutuluyorsun önce bunu idrak et ondan sonra her zaman sen yap onlar seni konuşsun sen hiç bakma takmada umursamada kendini her zaman iyi hisset kötü alışkanlığın varsa onlardan kurtul namaz kılmaya çalış kendine her zaman bak kendini sev
yapamıyorum illaki umursuyorum
Canım, yaşadığın durum gerçekten zor ve anlayışı hak ediyor. 😔 Öncelikle yalnız olmadığını bil, çok kişi bu tür kaygılarla mücadele ediyor. "Herkes bana bakıyor" hissi, kaygının bir yansıması olabilir. Aslında insanlar düşündüğünden daha az dikkat ediyor çünkü çoğu kendi hayatına odaklanmış durumda.
Küçük adımlarla başla. Mesela önce evin yakınında kısa bir yürüyüş yapmayı dene, hatta bir yakınından destek iste. Dışarıdaki herkesin senin gibi kendi dertleriyle uğraştığını hatırla. Mümkünse bir uzmandan destek al, bu süreçte terapi sana çok iyi gelebilir ve güçlenmene yardımcı olabilir. 🌟 Kendine zaman tanı, sabırlı ol. Unutma, iyileşmek bir yolculuk ve sen bu yolculuğa zaten başladın. ❤️
Cevap
2Cevap
Yaşın küçük galiba korkulacak bir şey yok bu beynin seni yanıltması
yok yaşım küçük değil
25 yaşındayım
Ben de senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum gençliğim hep eve kapalı geçti gitti ömrümü evde tüketiyorum
bence psikiytra git acil.. çünkü şizofreni belirtileri... yakın tanıdığımda böyle oldu şizorferni tedavisi görüyo
nerde görüyor nasol şuanda durumu bilgi verebilir misin?
birde şizofreni ne demek tam olarak
Niye bir kusurun mu var
fiziksel olarak yok bence
Utangaç mısın
evet
baya
O yüzdendir. Başın dik yürü. Kimseyle muhatap olma
yapıyorum yine gülüyorlar
Niye sorun mu var
evet var bence
Kendini topla
nasıl inan cevabını bende bilmiyorum