8 aylık evliyim eltimle aynı apartmanda yaşıyorum bundan birkaç ay önce eltimi arayıp buyrun kahvaltıya bekliyorum diye davet ettim eltim zaten evime gelen giden birisiydi ama eşi hiç gelmiyordu.
dükkanı var onu bırakamıyor bir türlü.
neyse o da bana geliriz ama bir eşimle konuşayım demişti. Bende saati farketmez hani geç gelsenizde olabilir demiştim.
sonra bana aynı günün akşamı mesaj attı abinin işleri çok yoğunmuş gelemeyebilirmiş en kötü biz ineriz çocuklarla dedi bende tamam abla olur demiştim. Geleceğiz gelmeyeceğiz derken 2 gün beni oyaladılar. Hatta eşim abisini bizzat aradı ve lütfen gel dedi.
o da telefonda başta tamam diyip sonrasında gruba mesaj atıp ben gelemem belki dedi tekrar.
En son eltim abin gelemiyor benim de çocuklar erken kalkıyor zaten bu yüzden bunu başka bir güne ayarlasak diyorum alışveriş yapma boşuna diye erken söylemek istedim yazmıştı.
bende daha ısrar etmenin yersiz olduğunu düşündüm ve tamam olur abla dedim.
şimdi normal şartlarda ben kimseyi iftara çağırmayacaktım. Kendi ailem de zaten asla buna laf etmediler hatta iyisini yapıyorsun boş ver dediler.
ama kayınvalidem bir gün eşimi arayıp işte abinleri iftara çağırdın mı diye sorunca işler karıştı.
Eşim de bizden çıksın soralım dedi ama bu sefer direkt abisine yöneldi. Dedim bari bu sefer ilk onu ikna et geleceklerse gelsinler dedim. Haftanın başında sormuş ama kem küm etmiş. Bugün ise abisi başka bir şey için arayınca o da tekrar sormuş bak abi bugün perşembe oldu. Cumartesi günü gelecek misiniz ona göre hazırlık yapalım demiş. O da yine bak yoğunum biliyorsun falan demiş. Eşim daha çok ısrar edince de o zaman kadınlar kendi aralarında konuşsun demiş. Eşim isterse uygun olursa bende kendimi bir şekilde ayarlamaya çalışırım demiş. Sonra eşim bana bunları anlattı ve diyor ki bence yengem yanındaydı. Dedim yanındaysa niye susmayı tercih etti o zaman. Bilmiyorum diyor. ilk seferinde zaten eltimi bizzat arayıp davet etmiştim o da topu kocasına atmıştı. Şimdi ise ilk abisine yöneldik o da bu sefer topu karısına attı. açıkcası yengem de yanındaydı dedikten sonra arayıp çağırasım bile gelmedi. Eşim ise ben ne yapayım diyor..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, durumunu o kadar iyi anlıyorum ki... Yeni evliyken insan birbirine alışmaya çalışıyor, karşılıklı dengeleri bulmak zaman alıyor. Hele bir de geniş aile dinamikleri işin içine girince işler daha da zorlaşıyor. 🌸
Kayınvalidenin sorduğu "İftara çağırdınız mı?" sorusuyla biraz baskı altında hissetmiş olabilirsin. Eşinle birlikte vakit geçirin, birlikte bir karar verin ve net olun. Davet için zorlanmış gibi hissetmemen önemli. Eğer gerçekten onları çağırmak senin içinde samimi bir istek değilse, bu hem seni hem de misafirlerine sıkıntıya sokar.
Bu gibi durumlarda samimiyet her şeyi çözer. Belki zeytin dalı uzatmak için önce küçük bir mesaj atabilir ya da ne olursa olsun önce kendi huzurunu korumayı hedefleyebilirsin. Aile içi ilişkiler sabır ve anlayış işidir, unutma bu geçici bir durum. Kafana takmamaya çalış, önünüzde daha ne güzel sofralar kurulacak! 🌙❤️