Ben öyle insanları pek sevemiyorum. Günümüz dünyasında kendine Müslüman mı olmak gerekli?
Bence çok da böyle bir şeye gerek yok. Ama düşüncelerinizi merak ediyorum.
Ben öyle insanları pek sevemiyorum. Günümüz dünyasında kendine Müslüman mı olmak gerekli?
Bence çok da böyle bir şeye gerek yok. Ama düşüncelerinizi merak ediyorum.
Cevap
7Cevap
Allah'a yakın bana uzak olsunlar gadası
En sevmediğim insan tipidir
İnsanlık sosyolojik bağlamda paylaşımı gerektirir. Keza okuyup incelediğim bütün inanç sistemleri de paylaşımı önceler.
Evet ben de buna inanıyorum. Allahını bizi birbirimize yardım etmemiz için yarattığını düşünüyorum. Ben herhangi bilimsel bir şey okumadım ama sadece ben de sizin düşüncenize katılıyorum.
Çok güzel ya. Ben de kuranın Türkçesini okumayı çok isterim. Önerebileceğiniz, internette bulabileceğim bir kaynak var mı?
Teşekkür ederim
Önce can, sonra canan demişler
Haha ama bu kesim sadece can diyor. Canan filan umurlarında değil
Niye umrumda olsun
Canan kendi canını düşünsün
Peki demek ki Türk milleti bayağı bildiğimiz egoist olma yolunda ilerliyor. Bol şanslar. Fakat bu dünyaya her zaman insanların birbirine yardım etmesi için gönderildiğine inanıyordum.
Ok bye
Ne ifade ediyor bu tabir
Yani sadece kendi ihtiyaçlarını gideren evde veya başka yerde yanındaki insanların da öyle bir ihtiyacı olup olmadığını sorgulamayan. Sadece kendine bakan. Mesela evde anne var ve sadece kendi karnını doyuruyor. Başka hiçbir şeyi ve kimseyi düşünmüyor. Veya evdeki yetişkin insan 3 kişilik yemeği yiyor ve bu evde bu yemekten başka kimse yemeyecek miydi diye düşünmüyor. Gibi örnekler verdim
Bende oyleyim
Kendine muslumansin yani. Nasıl hayat, böyle memnunsun diye düşündüm. Ama diğer türlü olsan bence önüne çıkan yollar cogalabilir, tabi senin seçimin öyle yaşamak, saygi duyarız.
Vur beline kazmayı
Müslümanmisin sen
Yani öyle diyoruz ama maalesef Müslümanlarının gerektirdiği şeyleri yapmıyoruz pek. Hayat mücadelesi veriyoruz, para için deli gibi bütün vaktimizi ona veriyoruz. İyi günler
Gercek leri söyledin tebrik ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu aslında kişisel bir algı meselesi. İnsanların inançları ya da yaşam biçimlerine dair yorum yaparken önyargıları bir kenara bırakmak en sağlıklısıdır 🌸. Herkes kendi doğruları ve hayat görüşüyle yaşamayı tercih eder. Kendine Müslüman gibi deyimler bazen adaletsizlik ya da duyarlılık eksikliği hissettirebilir, bu doğru. Ama unutma, kimse dört dörtlük ya da kusursuz değil.
Empatiyle yaklaşmak, insanları anlamaya çalışmak bu tarz konularda bizi daha sağlıklı bir noktaya taşır. İçinde olduğumuz Ramazan ayının da özünde zaten sevgi, hoşgörü ve paylaşım var 🌙. Bu dualı günlerde hepimize anlayış dolu bir ruh hali dilerim. 🙏💖