kendisine en yakın arkadaş mı denir bilmiyorum. Ama son zamanlarda soğuk yapmaya başlamıştı. Çocukluk arkadaşıyız ama sürekli birbirimizi kıskanıdık, anlaşamazdık. Son dönemlerde aramız iyiye gitmeye başlamıştı ki başka biriyle takılıp benimle kavga etmişti. söz konusu kız için onun tırnağı bile olamayacağımı söylemişti sonra da klavye hatası dedi klasikleşmiş bir yalan bgfrjfjghrjıf neyse mezuna kalacağımı söyleyince üniversite de yaşıtlarınla takılmak istiyorsan mezuna kalma demişti. kendisi su an mezun kafasında. Hukuk isterken benim diş hekimliği istediğimi duyunca birden o da isteyip bana tavsiye vermeye başladı vnfbnjkfbjj ilk konuya dönecek olursak dediğim gibi soğuk yapıyor kütüphaneye giderken yol boyunca konuşmayıp, bana bazen ani çıkışları oluyor. Diyet yapıyorum diyerek yemekhanede tek başıma bırakıyor beni. Sınav stresini bahane ediyor benimde sınavım var ama böyle davranmıyorum. evet net konusunda baskı yapınca kıskanıyor gibi oluyorum ama sonra suçlu hissediyorum , ders konusunda akıl verip çokbilmiş tavırları gıcık ediyor beni. sorun ben de mi
Çocukluk arkadaşın bile olsa ileride de çabucak bağı kopacak bir iliskiye benziyor bu dediğin. Sadece yalnız kalmamak için birbirinizin yanindaysanız arkadaşlık yapmayın. İleride büyük bir kavgayla ayrılmak yerine yol yakınken uzak durmak daha faydalı. Kendine odaklan ve bu süreçte derslerine odaklan. Tutarsız ilişkilerin arkadaşlıkların olacağına olmasın. Ben kendi hayatımda da bunu yaparım. Kapıyı kilitlemek yerine uzak dur ileride kıymetini bilir dönerse arkadaş olabilirsiniz ama şu an o kafada biri değil söylediğine göre.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılkadınların anlaşması zordur sende son sınıf olduğuna göre 18 yaşında falansın aynı arkadaş o dönem bende de vardı hayalindeki erkeği tarif etsene diyip benim 2 yıllık sevgilimi bana tarif etmişti :) salla gitsin üniversitede yeni ortam yaparsın 3-4 ay daha takıl sonra ona ihtiyacın yok bu arada sınav konusunda da kendini zeki sanıyordu bana edebiyat çok kötü dedi sonra tercih yaptım edebiyat çok iyi dedi barajı bile geçemedi herkesten saklamış mezuna kaldı yine geçemedi sonra o yıl af çıktı 2. tercih hakkı tanındı anca öyle parayla okuyabildi ben onun istediği mesleği okudum ama edebiyat değil sağlık o ise ne olduğunu bile bilmediği bir bölüm okudu sonuç görüşmüyoruz bende sana dediğim gibi 3-4 ay zaman geçirdim okul bitip sonuçları öğrenince engelledim gitti
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSorunun kimde olduğu önemli değil
Bu arkadaşına gerçek planlarını gerçek düşüncelerini asla söyleme sürekli gündelik şeylerden bahset
Yaptığın net leri istediğin bölüm ve istediğin üniversite hakkında artık konuşma
Senin motivasyon unu düşürmesin enerjini sömürmesin ve nazar ı bulaşmasın insan insanın kurdu dur
Çocukluk arkadaşın bir anda vazgeçemez sin ama en azından özelinden ruhundan hayallerinden duygularından uzak tut asla ama asla senle ilgili şeyleri bilmesin00 Yorumla
Yakın arkadaşlık değil bu artık bir rekabete dönüşmüş maalesef ama bu olabilecek bir şey bunu kendine motive için kullanabilirsin bu ilişkinin şom faydası da bu olur bazen insanların gözünü hırs bürüyor ve çirkinleşiyorlar maalesef eski yakın arkadaşın olacaktır sınavdan sonra umarım hedeflerine ulaşırsın bende mezuna kalma tehlikesi içindeyim hayırlısı artık
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, öncelikle sana kocaman bir sarılmak istiyorum çünkü hislerini anlıyorum. Çocukluktan bu yana arkadaşlıklar bazen karmaşık hale gelebiliyor. 🫂 İkiniz de zorlu bir dönemden geçiyorsunuz; sınav stresi, gelecek kaygısı, belki kıyaslama hali... Bunlar arkadaşlıkları ister istemez etkiler. Ama unutma, onun davranışlarını sen kontrol edemezsin, sadece kendi hislerini ve tepkilerini yönetebilirsin. 💖
Ona olan hislerini açıkça söyleyebilir ve bu durumda nasıl hissettiğini paylaşabilirsin. Belki de farkında olmadan seni kırıyordur. Kimse mükemmel değil, belki bu konuşma düzeltir aranızdaki bazı şeyleri. Ama unutma, bir arkadaşlık baskı ve yarışa dönüşüyorsa seni mutsuz ediyor olabilir. O yüzden biraz kendine odaklan, ne yapmak istediğini belirle ve gereksiz kıyaslama yüklerinden kurtul. 🌼 Herkesin yolu kendine özel; senin başarın başkalarının kıyaslamalarıyla ölçülemez. İnanıyorum ki çok güzel işler başaracaksın! 💪✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
1 yılHayır, sorun tamamen sende değil. Arkadaşının davranışları birden fazla noktada tutarsız ve çelişkili görünüyor. Kıskançlık, rekabet, küçümseyici tavırlar ve mesafeli davranışlar sağlıklı bir arkadaşlık için iyi işaretler değil.
Özellikle çocukluk arkadaşı olduğunuz için bu iniş çıkışlar geçmişten gelen bir dinamiğin devamı gibi duruyor. Ama senin duygularını küçümsemesi, hedeflerini değiştirdiğinde hemen benzer bir şey yapmaya çalışması ve seni yalnız bırakması (örneğin yemekhanede) arkadaşlığınızın dengesiz olduğunu gösteriyor.
Eğer bu durum seni huzursuz ediyorsa, sınırlarını netleştirmen gerekiyor. Arkadaşlık rekabet değil, destek üzerine kurulu olmalı. Onun tavırlarını tolere etmek zorunda değilsin. Kendini suçlu hissetmen de aslında manipülatif bir dinamiğin sonucu olabilir.
Eğer hala bu arkadaşlığı sürdürmek istiyorsan, onunla dürüstçe konuşmayı deneyebilirsin. Ama eğer sürekli seni aşağıda hissettiren, kıskançlıkla karışık negatif bir etkileşim içindeysen, bu ilişkiyi sorgulaman sağlıklı olur.
10 Yorumla
1 yılhislerine güven onlar seni yanıltmaz ve arana mesafe koyup kendi yoluna bakmanda kendini geliştirme yolunda kimsenin ayağına yapışmasına seni etkilemesine izin verme ayrıca sen biraz daha yönetici , özgüvenli birisin anladığım kadarıyla ve o bunu çekemiyor sanırım boş ver kulak asma ve bence kötülük gelicek insanlardan uzak dur
28 Yorumla- 1 yıl
Onları nasıl hayatımızdan çıkarabiliriz benimde öyle bir arkadaşım var mesela konuşurken istediğim rahat tepkiyi veremiyorum mesela bişey anlatıyorum önemsemiyor örnek verecek olursam komik bişey gördüm anlatıyorum falan ya da ona benzer şeyler anlattığımda böyle yapıyor
- 1 yıl
Yani işte asıl kilit nokta tepkini belli etmen sınırlarını koruyabilmen nelere sinirlendiğini neleri sevmediğini bilmesi gerekli ki eğer seni gerçekten önemsiyorsa zaten bunu yapmaz ama ben şuna inanıyorum anlaşmak isteyen anlaşır geçinmek isteyen geçinir sen her zaman kendi sesini dinle ve ne yapmak istediğine karar ver sen özünde nesin ne olmak istiyorsun? kıskançlık olmadan kafa yapılarınız uyuşuyorsa rekabet yoksa o arkadaşlık okeydir zaten ha ama şunu da unutma karşındaki iyi niyetli biri değilse ki bunu anlarsın zaten senin zayıf noktalarını bilip bunu kullanmaması gerekli yani en basitinden sevmediğin sinirlendiğin şeyleri bilip seni kışkırtıp bundan zevk alacak biriyse kesinlikle görüşmeyi bırak açık açık konuşmak en doğrusu yalan dolan kıvırma olmadan direkt söylemek ben bunlar bunlardan hoşlanmıyorum böyle insanların da hayatımda olmasını istemiyorum hayatımdan çıkartıyorum gibi açıklama da bulunabilirsin seninle devam etmek isteyen hatasını anlayıp özrünü dileyip ya seninle olur ya da kendinden ödün vermeyip çeker gider onun gitmesine de bakma asla öyle bir insanı hayatında tutmanı gerektirecek bir durum olmaz zaten ya da söyleyemem zor gelir diyorsan o da seni yıpratır en başta bunu söyleyim çünkü kendinden ödün vermiş oluyorsun aslında yapman gerekeni yapamadıkça o içinde daha çok büyüyor biz biraz insanları aman kırılmasın aman hayatımdan gitmesin kaybetme korkusuyla bir çok şeye susuyoruz ama kaybetmekten korkmazsan işte o zaman kazanan sen oluyorsun sen onu hayatından çıkartamıyorsun çünkü kırmaktan ve kaybetmekten korkuyorsun ama o seni düşünmediği için sana bunları yaşatıyor kendimden pay biçiyorum ve ne dediğini , demek istediğini o kadar iyi anlıyorum ki ben de çok yoruldum ve o kadar tecrübe ettim ki artık arkadaş konusunda takatim kalmadı benimle anlaşmak isteyen anlaşır diyip beni yormayan insanlarla olmanın verdiği huzur bambaşka ve bunu akrabalara da uygulayabilirsem harika olucak
- 1 yıl
Aslında sana söyleyim mi hayatımdan çıkmasına değilde Tepkimi belli etmeye korkuyorum tepki vermeye sanki karşı taraftan gelecek tepkiyi düşünüyorum falan öyle bir gerginlik yaşıyorum bu dediğin şeye bende inanıyorum geçinmeye gönlü olan geçinir bu bütün ilişkilerde böyledir
- 1 yıl
Ben iç sesimi dinlediğimde bağımsız hissetmek sınırlarımı korumak istemediğimde hayır diyebilmek istemediğim şeyi yapmamak ve bunları yaparkenki suçluluk hissetmemek suçluluk hissetmeden yapmak istiyorum kendime saygı duymak istiyorum karşı taraf işine gelmicek diye aman kırılmasın diye düşünmemek istiyorum
- 1 yıl
Çok yoruldum bende erken yaşta kayıplar yaşadım çok kırıldım çok üzüldüm ama artık iyileşmek istiyorum bende
- 1 yıl
Teşekkür ederim bu arada🌸
- 1 yıl
Çok haklısın çok güzel özetledin gerçekten , aynı şeyleri bende yaşıyorum yalnız değilsin ve bizler gibi bir sürü insan var biz farkındayız her şeyin , neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz lakin bunu icraate dökemiyoruz sorun o zaten arkadaş konusunda seçiciyim artık eskisi gibi değilim fakat bunu uygulamak istediğim bazı akrabalarıma hala yapamıyorum çünkü karşılaşacağımız tepkiyi bilmediğimizden ve susmaya alıştığımızdan sesimiz çıkmıyor
- 1 yıl
yaa canım benim 💖umarım her şey gönlünce olur dünya hassas kalpliler için cehennemdir diye boşuna dememişler çok düşünmekte insanı yoruyor ama elimizde değil bazı şeyler
1 yılAranızdaki şeyi bilemem ama benimde böyle arkadaşlarım vardı hislerim kuvvetlidir benim neyse kıza soğuk yapıyordum ben bu tavırları yüzünden sonra beni takipten çıkarıp çıkarmıştı 😄 sen bence bi konuş bu hareketlerinden rahatsız oluyorum de üstten üstten konuşursa arkadaşlığını bitir bence sana iyi gelmiyo belliki 🥺🫠
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSorun sende degil buradaki tek sorun birbirinizle uyuşmamanız iki insanın arkadas olmasi icin ayni egitim ve kultur seviyesinde ayni guzellikte olmasi gerekir ve ikinizde de kiskanclik varmis kiskanclik neden olur bilir misin kucuklukten beri çeşitli sebeplerle kendi ni baskasiyla kiyaslayip yetersiz gormeye alıştırmis olmandan kaynaklanır kendi oz saygini sevgini kazanacaksın ozguvenini geri getireceksin herkesi iyi koru yanları var kimsesen koru veya iyi degilsin o he rkonuda daha mukemmel gorunse dahi senin de ondan iyi olan özelliklerin vardir hayat sadece insan iliskileri ve dersten ibaret değil kendini sev ve mumkunse bu insanla arkadaşlığını bitir ve onun oldigu ortamlardan uzak durmaya calis
00 Yorumla
1 yılYakın arkadaşların birbiriyle sidik yarıştırma olayını hiç sevmiyorum gerek yok
10 Yorumlabazen 1 haftalik arkadas yillardir tanidigindan daha iyi gelir o yuzden gecen zamanin pekte bi anlami yok gercekten seni huzursuz hissettiriyosa ona arkadas denemez zaten bi konusmaya calis arkadasliginizi kaybetmek istemiyosa kendini belli eder zaten
00 YorumlaKimse için değmez bunu anladım çünkü benim ciğerim yanarken ben ona koştum ayakta duracak mecalim yoktu benim gece yarısına kadar hastane koridorlarında yanında durdum o ağladı ben sarıldım normalde yapamam bunu sarılamam acısı acım oldu. Günlerce mecalim olmayan halde yanımda oldum ama sonuç soğuk yapmaya başladı. daha fazla şey varsa işte
00 YorumlaBence seninle görüşmek arkadaş kalmak istemiyor. Direkt söyleyemediği için davranışlarıyla göstermeye çalışıyor
10 YorumlaArkadaşının burcu Oğlak , boğa , başak mı
Bence oğlak ya da Başak ya da yükseleni böyle
00 Yorumla
1 yılO zaman en yakın arkadaş değilsiniz hatta arkadaş bile değilsiniz. Birbirinize arkadaşlık rolü yapıyorsunuz sadece
00 Yorumla
1 yılHasetlik ve kıskançlığın olduğu bir yerde arkadaşlıklar yürümez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılArkadaş kalmak zorunda değilsiniz mesafe koyun aranıza
10 Yorumla Yarışmayı bırak ve kendine odaklan. Hayatının şokunu yaşar sen de rahat edersin😉
00 Yorumla
1 yılEn yakın arkadaş deyip en yakın arkadaş olmamanız sorun.
00 Yorumla
1 yılArkadaşlar yarışmayaz. Elele tırmanırlar basamakları
00 Yorumlaİçten içe yaristigin biriyse en yakın arkadaş değilsiniz 🤷♀️
00 YorumlaKızlarda normal bu hareketler ya kızlar %90 yakın arkadaşlarını kiskaniyo zaten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılEn yakın arkadaşlar yarışmazlar birbirlerini desteklerler
00 Yorumla
1 yılArkadaslar arasında bunlar olabiliyor. Oturup konusun, iletisim kurun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
1 yılLisede oluyor boyle seyler. Sen derslerine onem ver takma
00 Yorumla
1 yılKlâsik kadınlar işte zerre samimi arkadaşlık olmaz hep içten içe birbirlerini kıskanırlar 😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı. Aga bırak bu arkadaşı
12 Yorumla
Soran1 yılartık mesafe koydum fakat suçlu hissediyorum
Gizli Üye(18-24)1 yılBenimde vardı dört senedir konuşmuyoruz iyi ki de aramız bozulmuş çok mutluyum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence. Yazma ona kendin yap herşeyi seni ararsa işim var de
00 Yorumla
1 yılSen yarışıyorsan sorun sende, o yarışıyorsa sorun onda, ikiniz de yarışıyorsanız siz yakın arkadaş değilsiniz.
00 Yorumla
1 yılYarış halinde olduğunu hissettiğinin hiçbir kişiyle bağ kurmamalısın
00 YorumlaSorun hepimizde. Ciddiyim. Keşke herkesin insanüstü bir terapi doktoru olsa.
00 Yorumla
1 yılBurada sanki seni kıskanıyor gibi geliyor normalde fikri sana göre değişmemeli. Dikkatli ol
00 Yorumla
1 yılEvet sorunsun eminim herkese sorun oluyorsundur sorinlusun
00 YorumlaArkadaşını sorgula derim sana zarardan başka bir şey getirmez seni aşagi çeken biriyle işin olmasin
00 Yorumla
1 yılBence o hain bir insan öyle arkadaşın Allah belasını versin öyle arkadaş olmaz
00 Yorumla
1 yılBöyle arkadaslik olmaz olsun
10 YorumlaKadınların çoğu arkadaşlıkları böyle maalesef
10 Yorumla
1 yılİkiniz de aşırı toksiksiniz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılMesafe koyman daha iyi
00 Yorumla e direkt arkadaşlığınızı bitirin
00 Yorumla
1 yılBalım bu arkadaşlık olmazki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Arkadaşlıkta kıskançlık olamaz
00 Yorumla
1 yılYa arkadaşlığınızı kesin işte mecbur musunuz
00 YorumlaO nasıl arkadaşlık mk
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılKriz yapma bence derim
00 Yorumla Siz bayanlar zaten sürekli bi yarış içindesiniz
00 Yorumla
1 yılYol ver gitsin böyle arkadaş mı olur
00 Yorumla
1 yılArkadaş değilsiniz artık
00 Yorumla
1 yılKlavye hatası dediğin yerde patladım djdhdl
00 Yorumla
1 yılEe mecburiyetin nedir?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılDenmez öyle arkadaş olunmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYakında sevişirsiniz bu gidişle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOlabilir
10 YorumlaBunun için nasıl hiss etdigini bilmemiz lazım
00 YorumlaSen onu seviyorsun konuş bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılsanırm ikinizde
00 Yorumla
1 yılBu kizla ilişkine son vermelisin
00 YorumlaSorun hepimizde.
00 Yorumlayarışma boş ver kudursun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. ıkınızde
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yıldeğilsiniz
00 Yorumla
1 yılArkadaşlikta kiskançlik olmaz
00 YorumlaNe bilelim sende mi
00 Yorumlabu sizi üst seviyeye taşır
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım