Babam alkolik ve ne yapsam düzelmiyor ne yapmam lazım?

ben kendimi bildim bileli babam alkolik ben çocukken içip içip annemi döverdi annem de haliyle dayanamayıp kaçtı babamdan, beni ve kardeşimi de o adamla bıraktı. yaklaşık 12 yaşımdan beri eve bakıyorum ve o yaşımdan beri annem hakkında iğrenç laflarla zihnimi dolduruyor annemi savunmaya kalkınca ya evden kovuldum ya da küfüre maruz kaldım aile apartmanında yaşıyoruz babaannem, amcamlar vs. en azından onlar bana yardımcı olur diyorum ama onlar da babamı savunuyor. ona hizmet etmezsen, yemeğini önüne koymazsan bunu yapar haklı diyorlar aslında bana yapılanı bunca sene umursamadım ama her gece kardeşimin (14) kapısını yumrukluyor ağıza alınmayacak küfürler ediyor (g0tten mi veriyorsun ver, allahını si...) tarzı, aslında örnek vermek istemiyordum ama gerçekten basit küfürler olmadığını bilmenizi istedim. bazen o kadar ileri gitti ki önce bizi sonra kendini öldüreceğini söylemeye başladı. kardeşime bulaştığı için 2 defa saldırdım ona, benden kat kat güçlü olduğunu ve saldırmamın bir anlamı olmadığını biliyorum 2. kavgada amcamlar gelmiş olmasa şu an ölmüştüm sanırım :D şaka bir yana dursun en azından üniversite kazanırım en kötü yer bile olsa giderim diyordum ama babama güvenip oraya gidemeyeceğimi fark ettim annem maddi açıdan 50 lira bile olsa destek olmuyordu gitmeye çekindim daha doğrusu korktum şu anda da çalışmıyorum okumuyorum tüm gün evdeyim her gece küfür işitiyorum nazik bir dille de olsa ona doğruyu anlatmaya çalışınca evden kovuyor beni. artık mahallede insanların yüzüne bakamıyorum arkadaşlarına bizi karalıyor “0r0spu anneleri terk etti, hiçbir şey yapmıyolar, ben onlara bakmasam bok gibi ortada kalırlar“ kendi çocukları hakkında böyle konuşuyor insanlara, çok utanıyorum. amcamlar yardım etmiyor alkolik olduğu için iyi davranmamız gerekiyormuş aksine gitmememiz gerekiyormuş rezil olmamak için eve gelip onu susturup gidiyorlar ne beni ne de kardeşimi düşünmüyorlar her şey annemin suçuymuş bunu söylüyorlar hepsinden iğreniyorum daha küçücük çocukken gördüğüm şeyleri hala unutamadım annemi dövüp yerde sürüklüyordu kimse hiçbir şey yapmıyordu dayak yediği halde annemi suçluyolardı. normalde bu kadar az şey yaşamadım okurken psikolojiniz bozulmasın diye hafif şeyler anlattım bu zamana kadar bunları kimseye anlatamamıştım. ve son olarak bunu “babam alkolik ve ne yapsam düzelmiyor ne yapmam lazım?“ başlığı altında yazdım ama bir çözüm yok sadece anlatmak istedim

Babam alkolik ve ne yapsam düzelmiyor ne yapmam lazım?