Olduğunca özetlemeye çalışacağım.
22 yaşındayım. 5 yıllık bir ilişkim var. Geçen sene babama anlattım, karşı çıktı, istemedi. Sevgilimin ailesindeki bazı kişilerden haz etmediği için, onlara kız mız vermem diyor. Zaten babamın haz etmediği insan sayısı 2-3 falan, herkesle bir derdi var. Kendisi sütten çıkmış ak kaşıkta değil.
Babama yalvardım yakardım. Ben ondan başkasıyla yapamam dedim. Oralı bile olmadı. Annemin de babama sözü geçmiyor. Bir daha görüşmeyeceksin dedi. Sevgilim ve ailesi babamı bir sürü kez aradı, yapma etme bırak sevenler kavuşsun dediler, babam Nuh dedi peygamber demedi. Şimdi ise amcamla bana talip bakıyorlar. Kuzenim anlattı.
Sevgilim seni kaçırayım diyor ama bilmiyorum, ben annemin babamın rızası olmadan evimden gitmek istemiyorum… sevgilimden başka birini de istemiyorum. Ama ortada başka çare de yok gibi. Bir yıldır babamı ikna etmek için kapımızda paspas oldular.
Dinen bilgili olanlara soruyorum. Bu durumda, kaçıp imam nikahı kıysam, nikah geçerli olur mu? Anne baba rızası nikahın geçerli olması için mecburya. Ben haramda olmak istemiyorum…
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer