Karşındaki insana hakaret etmenin kul hakkı olduğunu da bil
Bilmiyorsan da ben öğretmiş olayım sana
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Abim öldü 30 yasında karısı tek kaldı. Çocukları yok. Kadın daha evlenir mi? Yoksa bekar mı kalır hayat boyu?
Öncelikle Başın sağolsun yaşı genç çocukta yok diyorsun yani önünde uzun bir hayat var daha yalnız yapabiliyorsa sorun yok ama yok olmuyor diyorsa o zaman kararı yine kendisi verecek...
Evlenmesi bize karşı ayıp değil mi
İddet Süresi Ne Zaman Başlar?
Evlilik; ölüm, ölüm karinesi, gaiplik, boşanma ile sona erebilmektedir. İddet süresinin başlangıç tarihi de bu sona erme hallerine göre değişiklik göstermektedir.
Ölüm veya ölümle aynı sonuçlara bağlanan ölüm karinesi halinde iddet süresi ölüm tarihinden itibaren işlemeye başlayacaktır. Gaiplik halinde mahkemece evliliğin feshine karar verilmesiyle süre başlayacaktır. Boşanma halinde ise boşanma kararının kesinleşmesi ile iddet süresi başlayacaktır.
İddet Süresi Nasıl Hesaplanır?
İddet süresi hesaplanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus iddet süresinin başlangıç tarihidir. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi iddet süresinin başlangıcında evliliğin hangi sebeple sona ermiş olduğuna bakılması gerekmektedir. Zira evliliğin sona erme nedenine bağlı olarak iddet süresi başlangıcı değişebilmektedir.
İddet Müddeti Neden 300 Gün?
Yukarıda bekleme süresinin 300 gün olduğunu açıklamıştık. Kanunkoyucu 300 günü tesadüfi bir değer olarak almamıştır. Zira 300 gün bir kadının geçirebileceği en fazla hamilelik sürecidir.
Yani iddet bekleme süresi vardır 300 gün kanunen daha sonra istediğini yapabilir sonuçta yaşi genç ve bir hayat var önünde ölenle de ölünmüyor !!
Kanunen o süre dolunca evlenebilir ama hak mı evlenmesi kocasını sevmiş ve kaybetmiş
O zaman sende bundan sonraki hayatını yalnız yaşa bakalım olabiliyor mu? Oluyorsa problem yok evlenmesin
Benim kocam ölmedi ki
Ölse ben de yanlız yaşarım
Yaşin kaç?
29
Hayatın tek yaşanmayacağini algilayabilecek yaştasin bence kendini o insanın yerine bir koymani tavsiye ederim.. sonuçta ölenle ölünmüyor.!! Hayat devam ediyor onunda maddi veya manevi ihtiyaçlari olacak bunları tek başına karşilayamaz ki.
O da bir gün ölecek
Öldüğünde kocasına gidip ne diyecek
Evlenmeye mecbur mu
@Taylant34 ayıp tabi ki
2 tane evlilik yapmak ayıp
O zaman ölene kadar yengene bakacaksan problem yok evlenmesin
2 değil isterse 250 kere de evlenir kime ne?
@Trachovski işte ayıp
Onun hayatı
Kimseyi ilgilendirmez
İhanet değil mş
Abicim tatlım bak.. boşanma olur, ölüm nedeniyle evlilik biter. Hukuki olarak bittiği an herkes kendi hayatına gider. Hayatta her şey var. Ölenle ölünmez diye bir söz var. Neden ihanet olsun. Kendi hayatı. Abini hayatında bir yere koyar ya da koymaz, hatırlamak ister ya da istemez onun kararı. Şans ki çocuk yok. Yoksa o sabi gerçekten zor bir hayatın içinde olacaktı
Çocukları olsun çok istemişler tam tüp bebek yapacakken vefat etti abim kazada.
Yeniden evlenir diyorsun ama abimin mirasını da alıyor hak mı bu
?
Neden ki
İşte neden
Yasada bu var. Kadının aile birliği bozuluyor. Sonrası evlenir evlenmez onun kararı. Boşanmış olsa bir de nafaka alırdı. Bu herkes için böyle. Kadına saygı duymayı siz kadınlar olarak başarın en azından
Nafaka almıyor su an malımdan pay alacak abimin
Bi de maaşını alacak
Alabilir yasal hakkı bu
Bakalım evlenecek mi gelecekte
Takip edecem kadını
Takip etme edemezsin hakkin yok. Dava açar tazminat alır
Sosyal medyadan takip ediyorum
Fark ettiğinde ya da müdahale olursa bu suç özel hayata müdahale anlamına gelir. Çocuğu olsa bile sizi ilgilendirmez
Bi zarar vermeyeceğim ki
Olsun baskı olacak rahatsız olur. Abine saygın varsa bunu yapmazsın
O da abime saygı duyuyorsa evlenmez
Evlenebilir abinle ilgisi kalmadı
Nasıp kalmadı
Hala evli
Kim evli
Yengem
Abimle evli
Ölü ile evli olunamaz
Ama evliydi ve boşanmadılar
Tamam nikah düşer
Şimdi özgür mü
Evet
Ama abimin mirasını alabiliyor
Alabilir hukuki olarak çünkü karısı kalan ona kalıyor bize kalacak halı yok ki
Çocuklari olsaydı ona kalırdı olmadiğina göre ona kaliyor
@panzerkopfwagen hukuki konular bunlar
Olabilir
Öncelikle, başın sağolsun. Böyle bir kaybın ardından ne kadar zor bir süreç yaşadığını tahmin edebiliyorum. 😔 İnsanların hayatında böyle derin acılar yaşanabilir ama herkesin yas süreci ve sonrasında hayata nasıl devam edeceği farklıdır.
Abinin eşi için de düşüncelerine saygı duyarak empati yapalım. Eğer hayatına biriyle devam etmek isterse bu onun kararı olur, tabii ki evlenebilir. İnsanlarımızın bazen böyle konularda ön yargılı olmaması gerekiyor. Sonuçta herkesin mutluluğa, sevgiye ve yeniden bir yola çıkma hakkı var. Bunun kötü bir şey ya da abine ihanet gibi algılanması yanlış olur bence.
Peki sen bu konuda ne hissediyorsun? Umarım güzel bir Ramazan geçiriyorsundur, biraz huzur bulur, ailenle daha da yakınlaşırsın. 💜
Cevap
50Cevap
benim eşim ölse evlenmem ben çünkü ölüm aşkımı bitirmez...
EVLİLİK ALLAHIN EMRDİR ve bu temel ihtiyaçtır. tek yaşam zordur. evlilik gerekir.
yengen iyi bir kısmeti çıkar ise evelenebilir. sorun yok. ve bu hakkıdır.
Abimi unutabilir mi
saçma sapan sorular sormuşsun. seni çok kınadım. evlilik allahın emridir. sen buna kota sınır koyamazsın
bazı yorumlarını okudum bu bize ihanet demişsin. abin yaşarken başkasına yönelirse ihanet olur. abin öldi bu evlilik bitti. ihanet falan yok. o kadın da hayatına devam etmeli
saçma sapan yorum yapmayın. siz allahtan daha çok bilgili değilsiniz allahı da haşa aptal yerine koymayın o ne yaptığını biliyor
Öldüğünde abimle ahirette karşılaştığı zaman ne diyecek evlenir ise
Abimi Allah aldı
İmsan eşi ölünce daha evlenmemeli
Çünkü boşanmadılar
Kuran okumadım bilmiyorum
Tamam da kuranda evlen mi yazıyor
Eşi ölenin miras hakkı var mı
Tamam işte
Hem mirasını alıp
Başka adamla evlenmesi hak mı
yahu senin bu yengen ile alıp veremediğin ne var. nden yaratıcının verdiği hakları yok saymaya çalışıyorsun. derdin ne
allah eşi ölen kadına miras hakkı vermiş. daha sonra 3 ay iddet süresi yani bekleme süresi şartı ile yeniden evlenme hakkı vermiş sen almaya kalkıyorsun derdin ne.
İşte hak mı bu diyorum
Ölünce abime ne hesap verecek
Bakalım zaten evlenmedi
Ben evliliğe karşıyım baştan
Evlendi zaten
Kocası öldü sonradan
Evlenmedi ama evlenir mi ilerde
Abimle evlendi abim de kocası
Abimle evli halen
Ve abim yani kocası öldü
Şimdi 2. Ye evlenmedi
Ben yalancı değilim
Sen anlayışı kıt birisin
Neyse iyi günler
sen gerçekten gerrrriiii zeeekkkalısın
yahu eşlerden biri ölünce nikah düşer evlilik bozulur. sen manyak mısın. yoksa bana özellikle sinir bozmak için sataşıyor musun
kızım akıl yok mu sende. evlilik canlı iken verilen bir söz bir anlaşma. eşlerden biri ölünce bu söz bozulur nikah düşer. manyak.
biraz hukuk biraz kuran oku yahu
hayatında kuran okumamışsın allahın kurallarına kafa tutuyor karşı çıkıyorsun. deli misin. yazma artık yahu senin gibi dinsizle uğraşamam
Allah rahmet eylesin üzüldüm neden vefat etti karısı gençmiş illa ki ister yani hayat zaman yalnızlık zor çocuk da yok
Trafik kazasında vefat etti
Unutabilir mi abimi
Unutmaz tabiki ama evlilik aile birliği insanın alıştığı bı düzen evlenmek isterse de evlenebilir saygı duymanız gerekiyor abin kaç yaşındaydı Allah rahmet eylesin
Ne güzel ev maaş böyle olsa ben evlenmezdim
Evde kalmayacak artık ailesinin evine gider
Maaş az zaten
Kendi de çalışıyor
34 yasında idi abim
Ev kimin üstüne tapu
Çok gençmiş abin ya ne iş yapıyordu abin
Babamın üstüne
Abim teknisyen idi
O zaman baban alır geçmiş olsun üzüldüm ama vadesi ömrü o kadarmış daha biz anne karnına düşmeden kaderimiz yazılıyor
İnanki bende o kadar şanssızım ki iş aşk hayat yok ama sabır ediyorum
Sabret hayat böyle maalesef
Bakalım yengem ne yapacak
Sen yengeni takip etmeyi bıraksana ne yapcan merak ediyosun
Merak ettim
@ecoocoeco sensin boş
@ecoocoeco kendi evinde zaten
Başınız sağolsun. Yani evlenmesi gerek, çocuğu da yokmuş. Yoksa öbür türlüsü her iki tarafa da eziyet bi ömür
Abimi unutabilir mi
Tamamen unutamaz tabiki ama zamanla her şey hafifler, biraz biraz unutulur, acılar hafifler.
Şimdi Allah Rahmet Eylesin, vefat etmiş abiniz ama ne olsun, geride kalan eşi de onunla birlikte ölsün mü, hayatı boyunca kendini hapsetsin mi.
Empati yap mesela, aslında gelininiz ablanız olsaydı ve enişteniz vefat etseydi ablan hakkında ne düşünürdün, ona göre tekrar düşün.
Evinde edebinle otur
Sana yakışmaz başka türlüsü derdim ablam olsaydı da
Zamanın her şeyin ilacidir
@panzerkopfwagen ama ihanet değil mi bi daha evlenmek
Değil yaw, şu anda böyle düşünüyorsun, ileride çok farklı düşünebilirsin. Allah göstermesin senin başına geldiğini düşün. Sana deseler, haa şu anki düşüncenle bunu da normal karşılayabilirsin ama öyle değil işte, zamanla fikirler değişir, ileride anlarsın.
Ayrıca bu edepsizlik de değil, ihanet de değil, çok aşırı duygusal yaklaşıyorsun olaya. Zamanla her şey yerine oturur, şimdilik bunlarla canını sıkma.
Ben öldüğümde kocam yeniden evlense mezarımda bi daha ölürüm
Abim bilse çok üzülmez mi yengem yeniden evlense
Ama yengem de bir gün ölecek
Ahirette abimin karşısına nasıl çıkacak
Yeni kocasıyla mı
Nasılmış
- Şunu unutmamak lazımdır ki, cennette asla üzüntülü bir durum söz konusu değildir.
Her ikisi de cennete ulaşırsa mutlaka menun kalacakları sonuçlar olacaktır, orada üzüntü, keder, pişmanlık, hırs.. vs yoktur. Herkes mutludur.
------------
c) İki veya daha fazla erkekle evlenmiş bir kadın, orada -diğer kocalarıyla evlenmesi, ilk kocasından boşanmakla değil, onun ölümü üzerine gerçekleşmişse- ilk eşiyle -bir görüşe göre son eşiyle- evlenecektir. Bununla beraber, kocalarından daha çok beğendiği ile de evlenebilir. (krş. Alusî; Duhan, 44/54. ayetin tefsiri)
f) Dünyada iki veya daha fazla evlilik yapmış olan kadınlar, hep birlikte cennete gitmişlerse, orada ahlakı en güzel olan / en çok sevdiği kocasını tercih ederler. (bk. Taberani, Evsat, h. no:3141; Mecmau’z-Zevaid, h. no: 11396)
Bakınız: sorularlaislamiyet.com/cennette-kadinlar-dunyadaki-esiyle-evlenmek-zorunda-midir-sadece-bir-evlilik-yasamissa-dunyadaki-1
Hangi kocayı seçecek acaba
İşte çok saçma
O yüzden iki evlilik olmamalı
Nasip kısmet bu işler. Saçma da değil. Diyelimki asla ikinci evkilik yok: birisi evlendi 18 yaşında, arsızın teki çıktı 3 ay sonra boşandı. Ne yapsın şimdi 18 den ölene kadar bekar mı kalsın, o arsızın eşi olacam diye mi beklesin öbür tarafta? 😏
Veya aike baskısıyla evlendi küçük yaşta 40 yaşında adamla, adam da vefat etti gitti. Yazık değil mi ya. Vicdana, insafa sığmaz yani.
Haa diyeceksin ki birbirini çok seven yaşıt bi çift, onu da onların kararına bırakmak gerek, ben istemiyorum saçma diyerek olmaz. Kaldı ki öyle bir durum varsa öbür tarafta yine bir araya gelirler. Çok takılıyosun, takılma, neyse o, kabullen.. 👍
Ayrılma boşanma gibi durumlar olmadı ki
Abim vefat etti
Yengem tek kaldı
Yani vefat etmese evli kalacaklardı
Yengem şu an abimin mirasında falan da hak sahibi
O yüzden yengemin evlenmesi uygun olur mu bi daha
Ooo aşk meşk diyorduk şimdi iş mirasa geldi yani. Yaw bir insan ölmüş, bir insan tek kalmış. İnsanların dünyası başına yıkılmış. Bak gördün mü insani ilişkilerden, aşktan, öbür dünyadan ne çabul dünyevi faydaara dönüş yaptın anında. Hayat böyle bir şey işte maalesef. Yadırgamıyorum, bu düşüncen de normal ama en baştan o konuları açarken bunu da eklemen gerekirdi, oradan tutmazsa buradan şeklinde olmaz.
Neyse sonuç olarak değişen hiç bir şey yok. Sonuçta yengen abin vefat etsin de bana miras kalsın diye evlenmemiş, takdiri ilahi ve yasak olarak hakları ne ise alması gerek. Aldı diye de hayatından vazveçmesi gerekmez, bu adil de değil, insani de değil. Ya mirası bırak git, ya da alıyosan otur demek zulümdür. Edebinle otur da çok ayıptır bilakis birisi bunu yüzüne söylerse onun edepsizliği olur.
Velhasıl değişen hiç bir şey yok ve lütfen haklı çıkmak, onu o eve zorla bağlamak veya birşeylerle tehdit etmek gibi bir yanlışa girmeyin, vebal almayın. Haa kendisi ister kalır, ne kadar kalırsa da baş tacı etmeniz lazım. Budur, ötesi yok.
Şimdilik abimle yaşadığı evde kalıyor ama ayrılması doğru olacak bence o evden
Çünkü o evi annemle babam abime almıştı
Abim hayatta değil artık
Yengem yasal olarak hak sahibi olsa da o evde yaşamaması gerekir
Madem abim öldü
Yengem de kendi ailesinin evine gitmeli
Ya bi müsaade et de buna da o karar versin. En uygun olanı onu o evden kovmak değil, bilakis ona sormaktır. Orada oturmak isterse destek olmak lazım, yok ailesinin yanına dönmek isterse yol vermek lazım. Ev abinin değil ikisinin ortak malı, abim öldüğü için o evde kalamaz ne demek, buna nasıl sen karar verebilirsin. Abime alındı, abimindir, hak sahibi olsa bile yaşayamaz ne demek, kendinde bu hakkı nasıl buluyrsun. Abin bu sözlerini duysa ne derdi ki acaba? Ne yapacaksın, abinin hatırası olarak müzeye mi çevireceksin, satıp parasıyla türbe mi yaptıracaksın. Yapma böyle, çok kırıcı.. El-vicdan.. Biraz empati lütfen.
Hayır abime o evi babam aldı
Babamın parasıyla alındı
Abim evlenince babam abimle yengem otursun diye verdi
Şimdi abim öldü
Çocukları da yok
Yengemin koskoca evde tek basına oturması uygun olmaz bence
O sence, mesela bence de seni ilgilendirmez. Bunun kararı sana düşmez. Sonuçta evlenmişler, o evde yaşamışlar. Abin ölünce de yengeye defol ayıptır yaa.. Ayrıca yengen ölseydi abin ömür boyu bekar mı kalacaktı. Ya bırak bu işin peşini dediğim gibi en son seni ilgilendirir bu konu.
Yengemden çocupu olsaydı kalsın o evde derdim ama çocuğu yok ki
Bence kalmamalı
Sabrına hayran kaldım tek tek açıklamışsın bu zihniyete
@Andromedadanbirkız sensin zihniyet
Evlenir ya niye evlenmesin yaşı çok gençmiş hazır olduğunda evlenir. Ölenin arkasından ağlanır ama hayat bir yandan devam da eder
Unutabilir mi abimi
Unutmaz da evlenmesine mani değil
Anladım
nerden bilebilirizi bunu evlenedebilir evlenmeyedebilir
Tahmin
Seni neden gerdi ki bu durum bırak o karar versin buna
Merak ettim
Etme ister evlenir, ister dul kalır.
Ne kızıyorsun
Kızmıyorum sen olsan ne yaparsın
Ben evlenmem
Evlenir ya da evlenmez niye bu kadar dert ediyorsun ki?
Merak ediyorum
Bence sizi hiç alakadar etmez.
Eder
Neden evlenmesin daha çok gençmiç onun da hakkı evlenip çocuk yapmak
Abimi unutabilir mi
@Senima çok acı yaa
Bu tamamen kendi tercihi, kendi hayati. Kimseyi ilgilendirmeZ
evlenmesi daha uygun olur,
başınız sağolsun :/
Neden evlenmesi uygun
Canım öncelikle başın sağ olsun ama biz bunu nerden bilelim be
Tahmin olarak
Yaşı gençse evlenır muhatemelen neden sordunkı bunu
30 yasında
30 genç mi
Yaşlı
Swn misim o
Evlenmek şart mı
Anladım evlen o zaman
Olsun yine de düşün sen
Tamam
Kişilik karakterine bağlı. Evlenebilme ihtimali yüksek.
Abimi unutabilir mi
30
Abimi nasıl unutacak
Zor
Kaza oldu
2 ay oldu
Kaç sene sonra kendi hayatına bakar sence
Sevmeden mi evlenir
Bekarın
Hayattaki en büyük korkun buydu senin aylar sonra gerçek oldu
Ben evlenmez diye düşünmüştüm
Neden evlenmesin ki? Evlenir ve evlendi de zaten. Neden evlenebileceğini herkes açıklamış. Hâlâ düşünüp üzülüyor musun evlenmesine?
Evet üzülüyorum
Ama şimdi de yeni görümcesi uğraşsın
Ona havale ettim
kadın sizden kurtuldu diye bayram ediyordur yeni görümcesi neden uğraşsın ki herkes sizin gibi kavgacı mı gelinde bir kusur yok sorun sizde evlendiğinde arayıp hesap sormuştun
Evet sordum
O da yanlız yapamadım dedi
Yanlış yapmışsın seni ilgilendiren bir durum yok hadsizlik yapmana rağmen kadın yine terbiyesini bozmamış
Onla da evlenen adamın
Ne biçim konuşuyorsun bir de küfür ediyorsun adama ne kadar ayıp yaptığın senin psikolojin bozuk tedavi olman lâzım
Ne tedavisi be
O kadına kalmış birsey karşısına birisi çıkarsa neden evlenmesin ki
Evlenmesi doğru olmaz
Neden doğru olmasın ki sonuçta genç yani onunda ihtiyaçları olabilir
Seviyorsa kalbine gömer
Ne alakası var sen çok turk filmi izlemissin bence seviyor olabilir cinsel ihtiyaçları olacak ne yapsın kadın çürüsün mu
Evet
İmkansız
evlenebilir. yasmı tutsun. kadın sonuçta , illegalmi vrsin birilerine
Evlenmesi hak mı
hakmı derken? dinende hak, toplumsal etik açısındanda hak.
Abimin eşi ama şu an
abin hakkın rahmetine kavuşmuş. haliyle nikahıda başkası ile evlendiğinde düşer
kanun derki;
Nikâh, ya boşanmak ya akdin feshi veya ölümle sona erer.
Sen mesela evlenir misin eşin ölse yeniden
bşii diyemem. evli olsam başıma gelse evette diyemem hayırda. ama hak🤷♂️
Bakalım evlenecek mi ben takip ediyorum
ahaha. evlenmesede ne yapar bilemezsin. cinsel dirtüleri var, genç kadın sonuçta
Bilmiyoruz
İlerleyen yıllarda illaki karşısına biri çıkar önemli olan iyi biri çıkması neden olmasın ki daha çok gençmiş
Abimi unutabilir mi
Unutamaz o başka içinde bir yerde yarım kaldı artık. Bundan sonra ileriye bakacak 3 4 yıl sonra illaki hayatına tekrar biri dokunacak
Ama hayatına biri dokunsa da abimi unutabilir mi
Unutamaz diyorum ya kızım anlamıyormusun😐
İşte hayatına devam edemez kadın
Eder çok da güzel eder
Yeniden mi sever
EA ok
Evlenir niye evlenmesin acisi dinsin sonra yasar hayat devam ediyor
Abimi unutabilir mi
Başınız sağolsun Allah rahmet etsin kendi tercihi severse evlene bilir
Sence evlenecek mi
Evet çok seviyordu
Çocuk şart mı
Çocuğu yok
Evlenmek isterse evlenir
Mutlu ise istemiyorsa evlenmez
Sence evlenir mi
Unutur mu eski eşini
O zaman evlense de mutlu olamaz
Neden bekar kalsin, tanısam istemeye giderim
Niye evlensin
Ya kadın kudurur, elinde bile değil, nenyapsin , mahallenin gençlerine mi versin
Evlilik -= cinsellik mi demek
Ya bu da büyük etmen, yalnız ne yapacak söylesene, o da kocası olsun , çocuğu olsun , aile olayım ister, gencecik daha, neden bencillik yapiyirsun
Gencecik dediğin 30 yasında
En güzel çağı, şimdi evlenirim tanisam
Evlenir. Çok normal
Unutabilir mi abimi
Hayatına devam etmek için mi
Sevmez mi o zaman
Evlenebilir onun tercihi
Unutabilir mi abimi
Kimse kimseyi unutmaz ama hayat devam ediyor evlenebilir tabiki
Abime karşı ayıp
Ölüye mi🙄
Evet
Daha çok genç ve ortada bir çocuk bile yok ölenle ölünmez sen istiyorsun yengen her gün kendini kahretsin ağlasın abimin öldü diye hayatı bıraksın
Çok sevse öyle olur
Ayrıca çok genç dediğin 30 yasında
Kendisini toplaması 3-4 sene alsa
40 a yakalamış olacak
Çok genc evet ksuura bakma ölenle ölünmez hayat devam ediyor bir kadının da ihtiyaçları var sonuçta cinsel ihtiyaç sevilme ihtiyacı %1000000 de eminim abin değilde yengen ölmüş olsaudı siz kendiniz abinize yeni eş arardınız bırakalım bu duygu işlerini 1-2 sene yas tutar sonra birini sevip evlenebilir duygu sömürsü gerek yok
Ama yaşı 35 olacak birkaç sene sonra
Bir arkadaşım 40 yaşında evlendi 41 yaşında anne oldu abartma sanki yaşlı oluyor
Yaşlı tabi
Girme cahille münakaşaya, ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına
Beni o vaziyette getirdin bu cahillikle bu yaşa iyi gelmişsin dua et kocan ölmesin yoksa ölene kadar kuduracaksın 🤣 mastürbasyon yaparak
Kocam yok
Ben evliliğe karşıyım
Aynen karşısın kadın değilsin ihtiyaclsrın yok herneyse tartışmıvam senle o kadında umarım hayatına devam eder evlenir mutlu olur
Tamam
belli olmaz her ikisi de olabilir
Bakalım evlenecek mi
Tahmin?
Anladım
Evlenmek isterse evlenir nedn bunu sordn
Merak ettim hayatına bundan sonra nasıl devam eder diye
Birisini bulabilirse evlenir niye evlenmesin
Unutabilir mi abimi
Seviyorsa unutmaz
Evlenir tabi neden evlenmesin
Abimi unutabilir mi
Unutamaz tabiki ama hayat onun içinde devam ediyor unutma
Mecburen mi evlenir
Yoo niye mecbur evlensin
Sever mi yeniden
yengen kaç yaşında
30 yasında
bence evlenir sen olsan sende evlenirdin
Ben evliliğe karşıyım
neden ki evlilik şart bence bazı şeyler için sen anladın
Yooo
evlilik dışı olmaz bence
Sevgi ve kişiliğe bağlı
Çok seviyor eşini
Ozaman evlenmez bidaha sizle irtibatından belli olur uzaklaşırsa hayat kurmak ister
Bizi arıyor öyle uzak değil
Zordur onun için de zor sizin içinde ona baktıkça abini hatırlasın
Biz hiç unutmuyoruz ki
Mallesef öyle oluyor
Yaşı büyük değilse evlenebilir bence
30 yasında
Yok
Unutur mu eşini
Mecburen mi evlenir
Tek kalmamak için
Çocuk yapmak için
Belki maddi güvence için
muhtemelen evlenir
Ne biliyorsun
Evlendiler mi
Normal yollarla biten ölüm falan mı
Anladım
Sen ölsen eşin evlense kızmaz mısın
Ben mesela asla öyle düşünmem
Ben öldüğümde eşim yeniden evlense mezarımda bir kez daha ölürüm
Neden farklı
Sen öleceksin düşünsene
Karın başka kişiyle
Ben ölünce kocam bi daha evlense mezarımda bi kere daha ölürdüm
Yaparım valla ben
Evet Allah yazdıysa olur
Niye öldü gencecik adam lan
Trafik kazası
Evlenir büyük bir ihtimalle.
Ne biliyon
30 yaş genç değildir
Yok be o yaşta kadını kim ne yapsın
Yok
Aman banane gaaa milletin keyfinden
Biz nerden bileniliriz ki evlenir mi
Ona sor. Biz ne bilelim
O kadının isteğine kalmış
Evlenir neden olmasın isteyen olursa
Evlenir tabiki
Dost bulur kendine
Sizi ilgilendirmez ona kalmış bir durum
Abimi unutabilir mi
Size ne
Genç daha evlenebilir
Abimi unutabilir mi
O zaman evlenmez mi
Ölene kadar tek mi kalsın
Evet
Kadın ölünce erkekte evlenmesin o zaman
Bence de evlenmesin
Sizene
O mu haklı
Kadın haklı
Tokmakçısı bol olur dul kadının
bizim icin sakincasi yok :D
Evlenir kesin
Ne biliyon
Dayanamaz
Başınız sagolsun neden oldu
Trafik kazasında
Üzüldüm Allah'm mekanı cennet eylesin sabırlar versin sizlere çok genç da
Bakalım karısı ne yapacak
Hayatına nasıl devam edecek
Edecek yani bunu kimse sorgulayamaz artık sizle bir bağlantısı yok hele bide çocuk yoksa o iş bitti evlenir yani
Abimi sevmemiş mi o zaman
Ya sevmiş bile olsa kadın daha genç erkeksin hayatı mı sürecek saçmalama yin lütfen
Seven insan yeniden evlenmez
Öyle bir kanun yok kim diyor onu hangi kitapta yazıyor
Ben ölsem kocam yeniden evlense mezarımda bi daha ölürüm
Öyle birsey yok kimsenin hayatı senin ailene ya da sana bağlanmış değil kimseyi köle olarak göremezsiniz herkes yoluna bakacak yasi daha genç
Sen olsan?
Ben evliliğe karşıyım
Bu gibi sebeplerden
Evlenir gıbı
Ne biliyon
evlenebilir
Evlenir tabi
evlenir
Ne bilek git ona sor
Evlenir
Cinsel ihtiyaçlar olur insanın
Evlenir
Ne biliyon
Ona sorsana
Soramam
Evlenir
Ne biliyon
Evlenir ne yapcak
Abimi seviyorsa evlenmez
kesinlikle evlenir
Ne biliyorsun
Abimi unutur mu
On sene sürdü evliliği
Sağ ol
evlenir muhtemelen
Ne biliyon
yalniz kalamaz ki cocuklariyla, hadi calisir desem calissa cocuklara kim bakicak, zor allah yardimcisi olsun
Çocuğu yok ki
Kovası öldü kendisi 30 yasında tek kaldı
o zaman kesin evlenir
Neden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?