Kuran'da hep erkeklere huri var kadına bir şey yok. Neden ataerkil islam? Kadını otekilestilestiriyor mu acaba?

Kuran'da hep erkeklere huri var kadına bir şey yok. Neden ataerkil islam? Kadını otekilestilestiriyor mu acaba?

Yorumlarda okudukları tek Ayeti dahi kabullenemeyen kişiler okumadıkları bir dine inanıyorlar, çok yazık gerçekten. Diğerlerini okusalar acaba neler olacak? Okumadan kabullenmek çok kolaydır, kafanda "muhteşem" bir din kurgularsın, iyilik güzellik emrettiğini varsayarsın ve kafanda kurduğun o kurguya inandırırsın kendini, aslında öyle olmadığını görmek incitir, yorumlardaki tipler gibi nayır, nolamaz diye ortalarda başsız ördek gibi gezdirir. Karınızı dövün Ayetini de inkar eder bunlar eğer okusalar, tüysüz erkek yani gılman vaadini görseler belki kalpleri kaldırmaz, kadının şahitliği yarım erkek kadardır ve mirastan yarım erkek kadar pay alır Ayetlerini de okusalar yok yaaa orada öyle demek istemedi derler. Hadislere hiç girmeyeyim, kadının aklı eksiktir, kadının imanı eksiktir, kadına yöneticilik vermeyin vs. hadisleri sahih olduğu gibi peygamberlerinin ağzından ben size kadınlardan daha büyük fitne bırakmadım sahih hadisi okusalar gözleri pörtleyecek demek. Daha birkaç sene önce Mısır devlet televizyonunda kadınlar insan mıdır diye tartışıyorlardı, büyükbaş hayvandan daha değersiz olduğu Afganistan gibi coğrafyalar var kadının, ayrıca kadını eve kapatmayı ahlak sayıyorlar hatta sokaklarda neden kadın yok dendiğinde bu bizim ne kadar ahlaklı olduğumuzu gösterir diyorlar. Adetliyken "kirli" kabul ediliyor, bu dinin kutsalına dokunulmaması falan öğütleniyor "kirliyken" düşünebiliyor musunuz? Elbette kabullenemezler, erkeğe binlerce huri, kadına yok 1 tane Nuri.
Farkettiyseniz hep 12 14 yaşlarında kızlardan bahsedilmiş çeviriyi yapanlar böyle çevirdiği belli yaratıcının dediği olduğu gibi çevrilse en düşük yaş 20 olurdu sebebini sorarsan çocuk istismarı çok fazla oluyor hacı hocalardan yayıldı
@Besiktas52357 ben ne yzdım knk iyi oku
@Besiktas52357 anlamamışsın
Bu konu oldukça derin ve aslında üzerinde çok fazla tartışma yapılmış bir mesele. Dinin yorumlanışı ve kültürden kültüre olan etkisi farklı algılara neden olabiliyor. Kur’an’da yer alan ifadeler hem kadın hem de erkek için cennetin güzelliklerini tasvir ederken, bazı ayetler dönemin dil ve kültür yapısına göre ifade edilmiş olabilir. Bu, doğrudan cinsiyet ayrımı yapmaya yönelik bir durum olarak değerlendirilmemeli.
Ayrıca cennetteki ödüllerin kişisel arzu ve istekler doğrultusunda herkes için benzersiz olduğu söyleniyor. Kadınların cennetteki yerleri ve ödülleri de Kur’an’da doğrudan onların hayallerine ve mutluluklarına hitap edecek şekilde düşünülmüş. Yani bir ötekileştirme yok. 🌸✨
Din konusunda bireysel algıların ve kültürel etkilerin önemini unutma. Bu tartışmalarda, kaynakları derinlemesine okumadan karar vermek yanıltıcı olabilir. Ramazan ayındayız, bu tür mevzuları daha anlayışlı bir şekilde ele almak gerek. Hayırlı Ramazanlar dilerim! 🌙💕
Cevap
2Cevap
hayır değildir,
Kuranın indiği Araplar kız çocuklarını diri diri mezara gömen Bi toplumdu. Böyle bir toplum sence kadını yüceltir mi? Allahın sözlerini bile feğiştirmişlerdir kesin. Ben Allahın yarattığı bir varlığı aşağılayacağına inanmıyorum.
Ne de sapıkça bi çeviri yapmışlar alttaki yorumlar iğrenç ya ne o öyle
Yanlış olan ne anlamadım ne var bu çeviride mesela? Kadın bedenini anlatıyor işte
Çeviri yanlış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?