Ailem dışarı çıkmama ve çalışmama izin vermiyor öyleki insanlarla iletişim kurmamam için hatımı da kapattı. uzun zamandır evden çıkmak için planlar yaptım hatta çoğunu denedim bundan dolayı artık bakkala gitmem dahi yasak ne yapacağımı bilmiyorum çalışmadığımdan dolayı birikim de yapamıyorum hatta en son kaçma girişiminden dolayı kredi borcumu hala ödeyemedim belki evlilikle çıkarım diye düşündüm bunun için sahte bir evlilik yapmaya bile kalkıştım zar zor birini ikna etmişken babam başka bir memleketten olduğunu duyunca sinirlendi ve asla olmayacağını söyledi bulduğum kişide ailemden korktu ve benle iletişimini kesti zaten arkadaşım olmadığı için o çocuklada iletişimim kesilince yapayalnız kaldım ve delirmek üzereyim her günüm evde geçiyor ne kendimi geliştirebiliyorum nede yaşadığımı hissediyorum o kadar kötü bir haldeyim ki intihar etmenin daha iyi olabileceğini düşünmeye başladım zaten babam tarafından sürekli olarak sözel ve fiziksel şiddet görüyorum bana her sataştığında kendimi öldürmemi söylüyor bu durumdan artık çok sıkıldım şimdi kalkıp hiç bilmediğim bir şehre ya da ülkeye kaçma fikri olsada kirayı faturaları nasıl ödeyeceğimi ya da kaçtığım gibi nasıl bir iş bulacağımı bilmiyorum buraya hem içimi dökmek için hemde bir çözüm yolu bulmak için girip yazdım
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bu durumda ailen ile tekrar konuşmanı sakinleşmeni tavsiye ederim
Konuşmayla uzlaşabileceğim bir aile değil çocukluğumdan beri sürekli olarak kısıtlandım belki bir gün değişirler umuduyla sabrettim ama bu son dört yıldır her şey çok daha zor artık gerçekten yaşadığımı hissetmek istiyorum
Yani biraz tavsiye verebilirim yaz bana istersen
Buraya yazabilirsin hem benim gibi birleri varsa onlar içinde tavsiye vermiş olursun
Yasak diye biliyorum
Sanmıyorum niye yasak olsun ki
Yaş kaçtı peki aileniz muhafazakar mı
24 evet muhafazakarlar
Çok zor aileniz ve hayat süreciniz var evlenmeyi hiç düşündünüz mü aileniz dışında
Her kadın evliliği düşünür ama benim o konuda pek şansım yok ne yazıkki beni gerçekten seven birine denk gelmedim
Anladım zor değil birini sevmek birine bağlanmak aile yönünden boşlukta hisseder misin
Aile yönünden zaten boşluktayım beni evde tutmalarının tek nedeni elalem neder diye düşünmeleri ayrıca sizin için sevmek zor olmayabilir ama benim karşıma çıkan her erkek sadece günü birlik bakan asalak tipler oldu bu yüzden kimseye güvenim de kalmadı
Aileniz sizi evde tuttukça her yönden boşlukta olursunuz bir Erkek size ne yapmalı evlenmeli ciddi düşünmeli ailenizden kurtulmak için
Diyorum ya öyle bir erkek yok bu yüzden tek başıma halletmeye çalışıyorum
Anladım haklı olabilirsin peki diyelim 70 75 dede karısı ölmüş boşta ailenden kurtulmak istiyorsun onla evlenir miydin örnek veriyorum zorda kalsaydın
Dalga mı geçiyorsun zor bir durumdayım diye kalkıp bu kadar aciz mi olucam birşeyi söylerken içinden önce bir düşün
Ne dalgayım canım ben burada sana gerçekçi konuşuyorum o kadar şey yazmışsın çok zor durumdasın belli ailenden kaçmak için her türlü şeye razı gelebilirsin o bakımdan dedim aciz olmazsın senin ailen aciz seni duruma getirmiş çok zor durumda kalırsan bakacaksın olacak gibi değil o yüzden dedim
Tesettürlü müsünüz
Arkadaşım cok basit kadin sığınma evleri var
Bir çok kadın, kadın sığınma evlerinin kötü olduğunu söylüyor o yüzden emin olamadım ama kaçamazsam oraya sığınacağım mecbur
Yaşadığın şehiri bilmeyince yorum yapamıyorum
İstanbuldayım şehirden şehire fark ediyor mu?
Ediyor tabi simdi kadin sığınma evinden baska sehir e de talep edebilirsin ama is bulursan sigortalı olunca kalamazsın orada ayri evine çıkarsın
Aslında ilkte düşündüğümde bu yöndeydi hem farklı bir şehire gittiğimde beni bulmak onlar için zor olabilir ama diyelim sigortalı bir işe girdiğimde ya da kartla herhangi bir alışveriş yaptığımda beni tanıdığı bir polis aracılığıyla yaptığım işlemlerden bulabilir mi?
Tanıdık var mı ki polis ayrica bu suçtur yani yaparsa o polis olacak kişi
Tanıdığı var mı bilmiyorum ama olabilir çünkü çevresi çok geniş ayrıca maddi durumuda baya var eğer beni kafasına takarsa yapamayacağı şey yok
Nereye gitmek istiyorsun mesela ayrica nereli ailen doğulu mu
Doğulu şuraya gitmek istiyorum diyebileceğim bir yer yok çünkü bu beni biraz korkutuyor hep istanbuldaydım hiç bilmediğim bir yerde yaşam savaşı vermek zor olucak ama onların kaçtığımı düşünmeyeceklerdi bir yerlere bakıyorum ilk düşündüğüm yurt dışı oldu çünkü beni bulmaları çok zor olur hatta belki hiç bulamazlar ama oda kesin bir yol değil sonra Kıbrısı düşündüm dediğim gibi yaptığım işlemlere bakma gibi bir durum olmazsa oraya gittiğimi düşünmeyebilirler
Seni tr de bile bulamazlar ki takma o kadar adına bir süre hat çıkarmazsın, bilgilerini gizlersin e devletten olur biter
Umarım söylediğin kadar kolay olur cevapların içinde teşekkürler
Alo 183 u de arayabilirsin telefonuna kades uygulamasını indirip butona basarsan 5 dk da en yakın ekip seni kurtarmaya gelir
Numaram olmadığı için uygulamaya giriş yapamıyorum maalesef aslında polise gidip tüm durumu anlattıktan sonra kadın sığınma evine geçmek daha iyi olur diye çıkabileceğim bir fırsat kolluyorum ama ne yalan söyleyeyim korkuyorum biraz daha önce beni darp ettiğinde şikayetçi olacaktım o zaman da beni destekleyen biri yoktu herkes işlerin daha kötü olacağını söylüyordu belki bu yüzden bu korku bilmiyorum ama bir şey yapmazsam evde çürüyüp gitmek daha da korkutucu geliyor
Polise gitmene gerek yok dediğim gibi 183 yafa kades uygulamasını indir butona bas anında gelirler
Zorla alıkoymak suçtur polise başvur
Öyle yapacağım ama biraz korku var kimsem olmadığı için herşeyi tek başıma halletmem gerekiyor ve Türkiyede maddi durumu olmayan yalnız bir kadın olarak bunu başarmak gerçekten zor
Neden sana baskı uyguluyorlar tecavüze mi uğradın
Maalesef çoğu kadının geçmişinde bir taciz durumu söz konusu ama ailem bunun bilincinde değil onlar çocukluğumda belki bunun olmasından korktukları için belki sakınmışlardır diye düşünüyordum ama şimdi anlıyorum ki onların umursadıkları bu değil akrabaların benim hakkımda yanlış bir şey söylememesi için yani babamın çevresi geniş olduğundan bizim tüm davranışlarımız onun itibarını zedelemeyecek türden olmalı özgürlüğüme hep düşkündüm bunu hep dile getirdiğim içinde çok fazla baskılandım şimdi de onlardan kurtulmak için denediğim yollardan dolayı tüm güvenlerini kırdım bu yüzden benim hakkımda iğrenç ithamlarda bulunuyor eğer hapise girme korkusu olmasa ya da etrafı bir kez olsun umursamasa çoktan beni öldürürdü bunu hem kendi ağzıyla söyledi hemde erkek kardeşlerime adam olsaydınız siz öldürürdünüz diyerek cesaret verdi ki ellerini bana bulaştırmasın
2 saate gecer