Eğer kaderimiz önceden belirlenmişse, neden seçimlerimizden sorumlu tutuluyoruz?
Kendi Seçimleriyle Kaderini Belirler
Önceden Belirlenmiş Kaderi Yaşar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Eğer kaderimiz önceden belirlenmişse, neden seçimlerimizden sorumlu tutuluyoruz?
Seçim neden bunu diyorum evet bunu biliyorum hepsi benim iyiliğim içindi ama diyelim ki ben iğrenç biriyim atıyorum turdaki durum mesela atıyorum öbürleri o kafada olsan başına ne gelmez Allah korusun ama ben öyle biri değilim olmadım ben o gözle ona hiç bakmadım bakamam zaten ailesini de hiç sevmem onlar da beni sevmez bence Allah da kurtarıyor mesela şöyle olabilirdi mesela Allah korusun da ya seni sevmiyorum niye ailemize katıldın? ne utanç verici bir durum onlar şok geçirirlerdi bence Allah koruyor işte arkadaşım için beni suçlayan abisi için neden suçlamasın Allah koruyor işte ben mesela rahmetli kuzenimi oynatıyordum güldürüyordum diyelim başka yerde olsaydı beni kim kurtarırdı mesela uyanmasaydım sezmeseydim bana kurulan tuzakları benim halim ne olurdu
Ne olacağının önceden belirlenmiş olması bizim değiştiremediğimiz anlamına gelmez. Kader ve kaza kavramlarını anlamamış olmaktan kaynaklanıyor hepsi. Kader, hayatın gidişatı, ölüme kadarki yolculuğumuzsa kaza da bu yazılmış olan kaderin hayata geçirilmesi ve yaşanması demek. Yani Allah daha biz doğmadan ailemizi, mesleğimizi, eşimizi vs yazdı. Ama biz şuanki kararlarımızla bir kısmını etkileyebiliyoruz. Bunun çoktan yazılması ya da Allah tarafından bilinmesi de kaderi anlamsız yapmıyor veya bizi sorumsuz. Bilmesiyle değiştirip müdahale etmesi arasında fark var çünkü.
Kader aslında yaşayacağın şeyleri Allah'ın bilmesine denir. Yani sen bir şey yaşıyorsan bu yaşanması gerektiği içindir ama Allah yaşamanı istediği için yaşamıyorsun, Allah onu yaşayacağını bildiği için kader oluyor.
Bu harika ve derin bir konu! Öncelikle şunu söylemeliyim ki, kader ve seçimler arasındaki ilişki çok kişisel ve inançlara dayalı bir durum. 🌟 Bana kalırsa, hayat bir şekilde ikisinin birleşimi gibi. Belirli koşullar doğduğumuz anda belli olabilir; ailemiz, çevremiz gibi... Ama kendi irademizle seçim yaparak bu koşulları şekillendiriyoruz.
Bu yüzden, kalbinin ve niyetinin güzelliği kaderinin nasıl tezahür edeceğini belirliyor gibi düşünüyorum. 🌸 Seçimlerinden sorumlu olmamızın nedeni de bu: Seçim yapmak, kendi yaşamının sanatkârı olmaktır. Seni bekleyen güzel bir hikaye var, şekli ise biraz senin ellerinde. ❤️✨
Bu arada, güzel bir Ramazan geçirmeni dilerim! 🌙🙏🌸
Cevap
2Cevap
Kader alın yazısı değildir kendi seçimiyle belirler
Zor bir soru. Bir yandan da kader gayrete aşıktır diyorlar. Anlamadım bu kader işini.
Seçtiği tercihler kaderi olur
Bilmiyorum. Allah bilir.
Kendi seçer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?