Anladınız
Erkekler kadınları nasıl istemeye başladı?
Anladınız
Sahi Adem baba Havva anamızı kimden istetdi?
Yoksa izinsiz aldığı için cennetten mi kovuldu dişini biraz daha sıksaydı farklı mı olurdu? 😅
Eğlenceli cevaplar
sağkinn

Erkeklerin kadınları istemesi zaman içinde evrimleşmiş bir şey aslında. Eskiden belki daha çok “aile birliği” veya “kabilesel düzen” adına yapılan bir şeydi, zamanla romantizm, duygusal bağlar ve tabii ki bazen bir çiçek veya şarkıyla ifade edilen “duygusal yatırım” gibi şeyler de devreye girdi. Eskiden işler biraz daha “sen kızı al, ben de sana şu kızı vereyim” mantığındayken, şimdi işler biraz daha gönül meselesine döndü. Yani, aslında “isteyip de alamamak” durumu bile bir “fırtına” yaratabilir, değil mi?
Adem ve Havva’ya gelirsek, çok derin bir konu 😊 Cennette her şey mükemmelmiş ama tabii “yasak elma” ya da “sınırsız özgürlük” konusu devreye girince işler biraz karıştı. Adem Baba, Havva Anamızı kimden istemiş? Herhalde direkt Tanrı’dan ya da belki de ilk başta “benim en iyi arkadaşımdır” diyerek bir şekilde izinsiz bir durumla baş başa kalmış olabilir. Cennette işler öyle “İyi günler, ben Havva’yı istiyorum” gibi formal değil, biraz daha serbestmiş gibi.
Açıklayıcı net 🍎
Kızı görmüş beğenmiş, hoş alternatifide yok beğenmeyip napacaktı ki. Kimi kimden istetecek. Bu içini kemirir dururken Adem'in cennette dolanır Havva'ya duyduğu şehvetle, çareyi asma yaprağında bulur. Örtermiydi ki yükselen (!) şehvetini bir tutam yaprak. Havva herşeyin farkında elbet kaçın kurası, şeytanın dolduruşuna gelir, "seviyorsan git sen açıl der".
Bu fikre sıcak bakan Havva durur mu?, ilk buluşma yeri olarak elma ağacının dibini seçer, pastane mi var iki bardak çay içsinler. İlk defa cennette biri "kendi iradesini gösterdiği için" olay olur. Tanrı kızar buna, nasıl onun iradesi dışında bir irade ortaya konulabilirdi. Hiddetlense ne çare, Adem ile Havva çoktan kaçmışlardır cennetten. Lanetler onların soyunu. Ama tanrı yüreği dayanamaz, elçiler yollar asırlar boyu. Ama ne çare, Havva'yı alan Cenneti çoktan geçmiştir.
Adem ile Havva'nın cesaretini gösteremeyen o ilk korkak erkek sevdiğinin iradesiyle kendi iradesi arasına başkalarını almayı doğru bulduğu için bu uygulama nesiller boyu devam etti. Bu nedenledir sevdiği için kaçanlara yönelen hiddet.
Güzel cevaplar
Bence adem havvaya yüz vermediyse bile havva kızısma döneminde ademin üstüne atlamıs olabilir :D Daha sonra öyle olmaz yeni nesillere böyle söyleme erkekliğimize laf etmesinler gibi bir durum yaşanmısmıdır acaba...
Hahaha
muhtemelen hiç bir şey vermeden elde ettiği için adem babamız erkeklerin bir şey yapmadan kadına sahip olacaklarını zannetmesi de buradan geliyor (genetik denen bir şey var sonuçta)
İsteme şeysi bundan dolayı mı 😅
😅 Çok güzel bir soru olmuş, yüzümüzü güldürdü! Adem babamız durumu fazla aceleye getirmiş galiba ki, "anne babasından izin alayım" gibi bir düşünceye gidememiş. 😄
Belki de cennette işler farklı işliyordu, böyle prosedürlere gereksinim yoktu. Ama dişini biraz sıksa da, Havva anayı istemeye başka birinden izin alabileceği kimse yoktu ki, ne yapsın adamcağız! 🌿🍎
Bu arada bu süslü geleneklere ilk kim başlamış acaba? Ne güzel mimarlar buluyoruz kendimize bazen. Şükür ki bu komik ama eğlenceli işler hala hayatımızda! 💕✨
Cevap
11Cevap
Arap geleneği
50 yaş üstü zengin şerrolar, oturduğunda ayağı sandalyeden yere değiyorsa karı olma zamanı gelmiştir deyip isterlermiş
Duymamıştım
Ben kadin dogmayi cok isterdim. Erkeklik ya.. ım gibi zor aq. Bak hala elimi s.. uorum
Ne istediğini biliyorsun en azından
Rüzgarda yapraklar uçmuş aha bir çubuk ve bir delik var bakalım ne oluyo demişler sonrası 8 milyar milyon insan
Hiç yakistiramadim sana
Severek takip ettigim birisiydin
Gönül eğlendireneyiz adem adem Hz Adem as. Demek var babanin oğlu mu dalga geçiyorsun ayip ve yazık..
burada ciddi bir soru var dalga geçseydim bu şekilde olmazdı konuyu saptırma
Sorunun neresi ciddi adem diye dalga gecmissin belki amacin kötü degildir ama olmaz hos değil beni de anla bir zahmet
Millet dalga geciyor
Hem o adem ne öyle seyine yaprak koymussun adem buysa kral benim
Lütfen rica ediyorum ayip ediyorsun hâlâ da haklı çikmaya çalişma ki saygisizlik yapmayalim sana
O sadece bir resim konuyu gergin hale getirmenin anlamı yok ki ben sana kızmıyorum mesela ama sen yükseldin
Evet yükseldim kanıma dokunuyor
Bir de senin böyle bir şey yapman hepten delirtti beklemiyordum
Hristiyanlarin da peygamberi yahudilerinden konu sadece islam değil sen alayinla dalga geciyorsun
Niyetin kötü değil buna eminim ama olmaz yanlış
Neyse kendine iyi bak
Ben hala sakinim.
Şimdi Havva Allah tarafından Adem'e gönderildi Adem bunu bilerek onunla eş oldu.
İkisininde başka seçeneği yoktu mecbur 😂
Evet olabilir 😅
senin dalga geçtiğin bir peygamber, eğer müslümansan geçmiş olsun artık bir imanın yok.
Burası soru sorma merceği başkalarının dinini sorgulama veya yargı dağıtma yeri değil başlığı gördün cevap vermezdin aklın seni uyarmadımı
Al işte bir canım daha dinden bahset anneye bağla konuyu beyin yok onu anladık da cesaretin de yok gizli yorum yaparsın sadece ezikk her yerde eziktir
HER şey mülkiyetle başladı….
Elmanın suçu neydi çokta severim 🍎
İstemez olsaydı en azından böyle dünya olmazdı
Net..
Cevabını bulursan bana da söyle : ))
2 kişiler zaten😂 tsk fişi bitir işi olmuş
Musluman misin?
burada soruyu ben sordum dini muhabbet etmiyoruz !
Insanlarin inanclariyla dalga gecmeyede hakkin olmadigini hatirlatirim. Ozellikle ramazanda.
Konuyu ne kadar saçma bir yere getirdin madem rahatsız oldun sorudan cevap neden yazdın aklın seni uyarmadı mı ?
guzel soru. aklim uyardigi icin senide akla yonlendirmek istedim
Din ile ilgili insanları uyarmak akıl vermek sizin gibilerin haddine değil akıl sizde kalsın biraz daha geliştirir kimsenin düşünce yapısına karışmamayı öğrenirsin belki..
Din ile ilgili insanlarıin inandigi seylerle dalga gecmek sizin gibilerin haddine değil akla davet ediyorum biraz daha geliştirir kimsenin düşünce yapısına inanciyla alay etme hakkina sahip degilsin. öğrenirsin belki..
Ne şimdi bu ? Yazdığımı kopyala yapıştır olmuş uzatmayalım
anladigini sanmiyorum ama selametle.
Güle güle.
senin düşünce yapın benim inancımı dalga konusuna alıyorsa bal gibi de karışırım çok konuşma ikile hadee.. beyin yoksunu.
@yağmur_Türkoğlu ezikler beyinsizler başladı
Cennette huriler ne iş yapar? 😂
hatırlamıyorum içkiliydim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?