Geçmişi konusunda sizi kandırmış ve de anlatacağım olaylar cereyan etmiş birisi ile nasıl bir yol izlersiniz?

Vereceğiniz cevaplar benim için gerçekten çok önemli, bunu söyleyerek başlamak istiyorum. Mesleğim mühendislik; Son çalıştığım firma büyükşehirde alanımda ki en iyi firma olmasına rağmen belediyelerle ilgili usülsüzlüklerinden duyduğum rahatsızlıktan ötürü ailevi durumlarımı sebep göstererek bu işten istifa ettim. Takip eden süreçte ailem aracılığı ile tanıdığım evli bir çiftin kardeşi önerildi. Aramızda ki yaş farkı 7'ydi. Olur mu olmaz mı derken bir şans tanıma kararı aldık. Kendisi lise mezunu neşeli bir insan olmasına karşın belki yaşı belki de içine yetiştiği çevre sebebiyle çok bilgili birisi değildi. Lakin kendisini bozmadım. İçimde bulunduğum depresif dönem dolayı ile biraz özensizdim. Çoğunlukla bu tarz konularda bilgi birikimime, karakterime ve de donanımlarıma güvenirdim. İlk bir iki buluşma sonrası ailesi sebebiyle gelişen bu durumun onu çok baskı altında bıraktığını dile getirdi. Hayatında başarılar dilediğimi kararına saygı duyduğumu güzel bir şekilde dile getirdim. Burada dile getirmek istediğinin bu olmadığını söyledi ve görüşmeye devam kararı aldık. Tanıştığım bu insan dış görünüşte hepimizde olabilecek ufak tefek kusurlar sebebiyle bir hayli zorbalayıcı tutumlar sergilerken, Kısa bir süre yüzyüze görüşmemize engel bir durum oluştu. Bu süreyi bu amaçla çok iyi kullandım ve bir sonra ki görüşmemiz de çok farklı bir görüntüyle karşı karşı kaldı. Kültür seviyesinde ki fark ve bundan kaynaklı bir çok olumsuzluğu evlilik vesilesiyle törpüleyebileceğimize inandım. Kendisini karşıma aldım ilk görüşmeden bu yana kendimin muhafazakar görüşte bir insan olduğumu evleneceğim insana dair düşüncelerimi en samimi ve de uygun şekilde ifade ettim. Yalandan inanılmaz nefret ettiğimi de beraberinde üstüne basa basa vurguladım. Nitekim işler ciddiye bindiğinde kendisine geçmiş konularını önemsediğimi böyle bir konuda sorun varsa bunun bana öncesinde paylaşılması gerektiği ısrarla ve de açık bir şekilde dile getirdim. Annesinin babasının üzerine yemin etti ve de her defasında söylemedi. Bakın burada beni yargılayabilirsiniz ama garip bir şekilde o geçmişe benden daha takıntılıydı. Bu konularda ki düşüncelerimin netliğinden ötürü geçmişimde çekineceğim bir şey yoktu. Ve emin olun bu süreçte insan bazı şeyleri anlayabileceği şeylerle karşı karşıya kalıyor. Ancak herkesi kendim gibi sanmam en azından böyle bir konuda bir yalanla başlanan evlilikten hayır gelmeyeceğinin hemen hepimizin farkında olacağı zannından ötürü ihtimal vermedim. Ve inanın sözüne inanmayı seçtim ve hiç bir konuda sorgucu davranmadım. Evliliğimizin hemen ertesi günü balayında süreç patlak vermeye başladı. Buraları kısa geçiyorum. Yaşanılan öfke patlamaları kandırılmışlık hissini bastırmaya çalışma çabaları beraberinde karşıma aldığım insana her defasında bu işe devam edeceksek bile dürüst olunmadığı takdirde devam edebilmeye inanmadığımı dile getirdim. İlginç bir şekilde günlerce haftalarca dürüst bir şekilde paylaşmadı benimle.

Güncellemeler
1 yıl
İnsan duyguları ile hareket edince aklını pek devreye sokmuyor. Normalde zeki de bir insanımdır. Bu durumda kalınca bir insan artık tüm zekasını kullanmak zorunda kalıyor. Bir şeyleri irdelemeye başlıyorsunuz istemez. Biz resmi evlenmezden evvel kısa bir süre önce dini nikahımız kıyılmıştı. Bu süre içerisinde bir süre ayrı kalmıştık. Kendisinde ne kadar karşılık bulduğumu görmek amaçlı yazmadım. Kendisi hatalı olduğu için onun yazması gereken bir durumdu. Yazmamıştı.
Güncellemeler
1 yıl
Kendisiyle güzel bir konuşma sonrasında niyetlerimizi sorgulamamızı ve de emin olmamız gerektiğini öğütlemiştim. Şu bir kaç haftada öğrendim ki konuşmadığımız süre ve davımında bir yedi gün kadar saha paralı bir uygulama üzerinden cinsel sergileme gelir elde etmiş. Bu süreçler çerçevesinde kız aileler tanışmasında kapandı. Şimdi bir çok konuda kendisinde düzeltmeye gitti. İnandığım dünya görüşü ve acıma hissinden ötürü kendisini terketmemi kaldıramayacağı bir hiçliğe düşecek diye bırakamıyorum.
Geçmişi konusunda sizi kandırmış ve de anlatacağım olaylar cereyan etmiş birisi ile nasıl bir yol izlersiniz?