Herkes ırkçıdır değilim diyen ya yalan söyler ya da beyni yıkanmıştır insan önce kendisini ve ailesini sonra çevresindeki kendi ve ailesine benzeyenleri yani milletini sever, korur ve gözetir anca bunlardan sonra farklı ama iyi olduğuna emin olduğu insan için benzer şekilde yaklaşır bu durumda bile örneğin Türk bir insan 2 zor durumda insandan birini seçecek yardım etmek için 2 seçeneğin tüm özellikleri aynı sadece biri farklı milletten Türk Türkü seçer bu bu kadardır.
En eski Türk kanunlarından birisi evrensel niteliktedir.
Türkçe konuşan herkes Türktür! Dil bizi birleştirir. Ortak dil Türkçe ise o benim kardeşimdir. Bir Kürt benimle benim dilimde konuşabilecek kadar yüce gönüllü ise, o da bendendir. Ama hiç bir ırk diğerinden tamâmen üstün değildir.
@Leylişleyliş herkes kendi dilini konuşsun. Dil, gerçek farklılıktır. Şu durumda Türkiye'de ve Türk bayrağı altında iki ırk yaşamaktadır. Biri Türkler, diğeri Türkiyeliler.
Bir Kürt olarak ırkçı değilim, her insana ayrı saygı duyuyorum. İnsanların ırkı, tercihleri, rengi vs o insanın karakterini de kişiliğini de yansıtmaz. İnsana insan olduğu için değer veriyorum.
Bu soruya cevap verirken biraz içsel düşünceye dalmak iyi olabilir. Nefretin veya düşmanlığın, hangi nedenle olursa olsun kimse üzerinde olumlu bir etkisi olmaz. İnsanları yalnızca ırklarına ya da dış görünüşlerine göre yargılamak değil, kişiliklerini anlamak asıl kıymetli olan. 💫 Böyle bir tutumun varsa, bunu fark etmek güzel bir başlangıçtır. Olumlu bir değişim için adım atabilirsin. 😊
Herkese aynı ölçüde saygı göstermeyi deneyelim—dünya böylece daha yaşanabilir bir yer olur! 🌍💙
tabii etnik köken düşmanlığım var iyi ki de var. tarih sözde liderlerine p? ç demiş, ırkından olup takip edenlerde gözümde p? ctir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ben ırkçı degilim, sadece ülkemde başka ırktan insan görmek istemiyorum. Şimdi afgan, suriyeli, japon, kürt ukraynalı vs herkes kendi ülkesine cehenem olsun gitsin. Hoşlanmıyorum herkes kendi ülkesinde özgürdür.
Hayır hiçbir ırka nefretim yok. Benim nefretim sadece zalimlere ve onlara destek olanlara..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Olmaz mı, araplara ve afganlara karşı bitmek bilmeyen bir kültür nefretim var, ne kadar ırkçılık bilemiyorum ama kültürlerini de sevemiyorum özellikle de afgan kültürlerini... (bacha bazi gibi)