Genlerimiz güzel galiba. Aileden gelen özellik diyebiliriz. Annemde maşallah 62 yaşına geldi hala kırışıklık yok yüzünde, saçlarında beyaz yok.
Sizin nereden geliyor acaba :D

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Genlerimiz güzel galiba. Aileden gelen özellik diyebiliriz. Annemde maşallah 62 yaşına geldi hala kırışıklık yok yüzünde, saçlarında beyaz yok.
Sizin nereden geliyor acaba :D

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Genlerimize borçluyum, genlerim güzel, annem bana hamileyken babaanneme benzeyim diye dua etmiş, onun için bizim çenemiz ve yüzümüz çok tatlı ve güzeldir, yüzümüzde elmacık kemiklerimiz var, o da güzel gösteriyor bizi, annem bizim burnumuzla da övünür, kızlarımın burnu birbirinden güzel der
Maşallah diyelim 🧿
Güzelliğimizin ya da yakışıklılığımızın, boyumuzun, kilomuzun ve diğer iyi ya da kötü yönlerimizin kaynağı olan gen konusu aslında oldukça derin bir mevzu.
Ancak, hepimizin anlayabileceği düzeyde doğru bilgiler edinip bunları doğru şekilde yorumlamayı öğrenirsek, gündelik hayatta karşımıza çıkan pek çok sorunu aşabilmemize ve çözebilmemize de yardımcı olabilir bir yanı vardır. Ancak şimdi burada; Bu konuda bilimsel detaylara burada girmek doğru olmaz; çünkü mesele anlamamak değil, yanlış anlaşılmalara yol açabilecek olmasıdır. Bu, çarpım tablosunu bilmeyen birinin cebir ya da Pascal, Pisagor gibi isimlerin yöntemlerinin doğruluğunu tartışmaya kalkmasına benzer.
Maşallah hocam 🤣🧿
Yok daha bakamadım hocam.
Bakan gözlere diyormuşum 🙃😅☺️
Allah yaşimla getirdiği değisiklikleri daima sevincle veya o artik öyle diye bilmemle kabul etmek nasip etsin... ve iyi tarafini görmek nasip olsun.
Amin 🤲
Rica ederim 🌹😊
Prenseslerime baktikca ben de ayni seyi dusunuyorum, kime cektiler de bu kadar guzel oldular diye 🥰🧿🧿
Bana ya da babaya cekmis olamazlar. Cunku cok daha guzeller 💖💗💕
Ahahha üniversiteden bir arkadaşım var oğlan küçükken derdi sizin gibi iki tane nursuz dan bu çocuk nasıl çıktı diye. O aklıma geldi 🤣
Ewet yaaa, ayni o hesap bizim de 😊🥰🧿🧿
Eic icin tskrler 😇🙏
Ricalar efendim 🌹🥰
Cevap
20Cevap
Kimseye borçlu değilim Allah yaratmış karışamayız 🤣
Eyvallah Tabi ki Maşallah Allah yaratmış ancak Lakin! bu lakin' in ardın da neler olduğunu bilmek anlamak O yaradılışın gerçeklerini somutlar ile görmek ÇOK DAHA GÜZEL aslın da. Mesela Ailen de sana bu konular da yakın kimler var? hangi durumların nerden gelmiş Şayet sen bir Kadın olmasaydın da cinsiyetin erkek olsa Çok yakışıklı bir erkek de olur muydun... gibi gibi neler var neler öğrensen Aklın tavana vurur... yere
Maşallah 🌹🥰
@zorundamiyimefsane 41 kere maşallah de 😂😂💮
100 kere maşallah 😅
Haha 🤣 100 kere bu sıfata çok 21 kere yeterli bence
Ahaha yaa 🤣
@zorundamiyimefsane 😂😂🙈💞🙈❤️
@r_engarenkyollar Senin sorduğun soru, KADIN nedir ve bunun alamın da SOY olma kavramı üzerine yazdığım bilgi de. Soyluluk meselesinin bilimsel yönü o kadar enteresan bir durum ki, Lan... eski zamanlarda insanlar bunu nasıl biliyormuş diye düşündürüyor insanı. 'Bunlar zaman yolculuğu mu yapmış?' dedirtiyor adeta.
Kadın soy taşıyıcıdır; ölse bile aktardığı soy devam eder. Dinde de 'soysuzluk' ifadesi, soyun kuruması anlamına gelir. İşte bu yüzden kadın soyludur.
@r_engarenkyollar Yalnız işin birde başka bottan yanı eski eşin sende bıraktığı xx kromozomu artık sende kalıcı olduğunu da bil :P sen başkası ile evlensen çocuk ilk eşine ya da onun babasın annesine falan bezeme ihtimalide var ohaaaaa. dedirtir dikkat et pls
@r_engarenkyollar Hani sen hamilelik testinde baba nın fotosu da çıkacakmış demiştin ya işin birde bu boyutunu düşünsen yeni evlendirdik seni test de eski kocanın fotosu çıkıyor
@zorundamiyimefsane @r_engarenkyollar KS de kadının bakir olması önemli diye soruyorlar ya hep aslın da yazmıyorum yanlış anlaşılır diye ancak bir kadına bir erkeden alacağı xx kromozomu kalıcı hale geliyor. Bu xx artık ne aklından ne kalbinden söküp atamazsın denilmesi de biraz da buradan gelir.
kimseye borçlu değilim ben.
Genlerine borçlusundur.
Allah'a kime olacak başka gadası 🙃
Öncelik tabii ki ona.
Yakışıklılık ya da güzellik tamamen göreceli bir şey. Kendimi pek yakışıklı bulmasam da, bir insanı çekici yapan asıl şeyin dış görünüşten çok, enerjisi ve duruşu olduğunu düşünüyorum. Kendine güvenen, karakteri sağlam, nasıl konuşacağını bilen biri her zaman dikkat çeker. Ayrıca, birinin kendini nasıl gördüğünden çok, çevresine nasıl hissettirdiği önemli. Sonuçta dış görünüş bir noktaya kadar, ama insanın özü kalıcı. Ben de dış görünüşten ziyade, karakterime ve duruşuma daha çok önem veriyorum.
Genlere bağlı birazda galiba.
Kimse yakışıklısın demiyor değilim herhalde 😂 Çok şükür yakışıklı değilim. Bir de bunun borcunu ödemekle uğraşamazdım.
İyisin iyi 😂
Dur borç yüklenecek sırtıma şimdi 😂
Ahaha bir şey olmaz 😂
Yüzümün babama benzediğini söylerler ama bilemiorum kimden almışım, belli bir yaştan sonrada önemsiz bir ayrıntı olarak kalıyor bence ambalaj olayı..
Yok ya yine de bakımlı olmak önemli.
Ben sağlıklı olmayi tercih ederim sağlık olduktan sonra zaten bakımlı görünürsün. Ruh ve beden sağlığı... Ama artık güzellik o kadar erişebilir bir kavramki önemi kalmadı bence ve belli yaştan sonra yüzeysel yetmeyen ciklatin paketi gibi geliyor gurmeler Pakete değil tadındaki notalara bakar...
Tabii ki sağlık önemli olan ✌👏
Benim annemde 60 yaşına kadar kırışıklık yok köyde büyüdüğü için genç gösterir. Genelikle köyde büyüyen kişiler uzun ömürlü yaşarlar ve güzelleşir. ☺
Ben sadece Allah'a borçluyum.
Hepimiz önce Allah'a tabii ki :)
Evet genellikle genlere bağlı bir durum oluyor. Ama beslenme şekli, hareketli olmak, bakım yapmak, kiloya dikkat etmek gibi faktörlerde kesinlikle etkiliyor..
Evet doğru tabii ki kendine bakmak da önemli
Genetiğim sağlam shssff ona borçluyum , annem güzel bir kadın. ♥ Bunun dışında doğal biri olmam, kozmetik ürünleri az kullanışım, kimyasaldan uzak oluşuma borçluyum. 🌾
Wuuu anneye çektin demek. O zaman demek ki anneden aldın 😂
Yalnız bizim eve bir misafir gelince hep der tüm kardeşler birbirine benziyor sen onlardan farklısın buralılara benzemiyorsun diye. Onlar baba tarafına çekmiş. Okulda bile kardeşimle benim kimse olduğuna inanmıyordu 😄
Hadi ya o kadar dikkat çekicisin demek 🤣
Kardeş olduğuma*
Ondan değil hahah 🤣fiziksel olarak farklıyız biraz ben beyaz tenliyim gözlerim renkli. Kardeşlerim ise kumral esmer koyu kahverengi gözlüler ondan galiba 🤔
Bu fotoğraftan belli olmuyor tabii ki siyah beyaz olduğu için 😅
Bilerek bırakmıyorum sapıklarla uğraşamam fjkkkş
Yani haklısın tabii ki ama 😂 neyse
Edoşun bir sorusunda renkli halimi atmıştım. Çok süper görüş seçilmişti. Sadece oraya attım en son. O da saçla ilgili diye.
Edoş'un sorusunu bulmak çok zor. Günde 5 tane soru paylaşıyor 🤣
Bakım soruları öyle bitmiyor🤣🤣🤣
Ondan daha kolayı var
Ne anneme tam olarak benziyorum ne de babama ikisinin karışımı ama baba tarafı halalarım hep minyon tipli bende onlara benzedim yine babama borçluyum 😄
Maşallah diyelim 🧿
🌸🙏🏻
Karadenizin yemyesil tertemiz dogasindan ve ailemden gelen genlerden
Maşallah diyelim 🧿
Anne ve baba genlerine. Babaannem mesela 80 yaşında ve yüzünde hiç kırışıklık yok. Gören sanki kopyasın der:))
Genetik önemli evet. Maşallah diyelim sana da babaannene de 🌹
Teşekkür ederim 🌹😊
Ben güzelliğimi genetiğime hayata her zaman pozitif bakmama ve cildime çok iyi bakmaya borçluyum ❤️
Zaten hepsini saymışsın 🤣
Genler bakım ve az stres daha ne olsun 🤣
Stres herkesi yaşlandırır sempozitif bakmaya yazmışsın ya işte çözmüşsün olayı demek ki
O da güzel bir şey en azından öğrenmişsin
İlk öncelikle Allah'a sonra ise annem ve babama borçluyum☺️❣️
Maşallah. Sende yakıyorsun yani.
teşekkür ederim.
Rica ederim 🌹
Çirkinim ben , güzelde değilim yakışıklı hiç değilim
Öyle deme 😂
İçimiz güzel olsun dışa gerek yok
Aynen ✌️👏
Allah nazarlardan saklasın annelerimizi.
Allah'a borçluyum..
Maşallah diyelim 🧿
Maşallah 🧿
Özellikle babaannemin çerkes genlerine erciyesin havası suyu da olabilir gerçi bilemiyorum
Maşallah diyelim 🧿
Anneme babama shsh sağ olsunlar başarılı olmuşum whhsjs
Ahaha 🤣 oranlar iyi desene.
Ailede çirkin olmadığı için genler diycem 🧿
Maşallah
Allah vergisi. Yakışıklılık , güzellik , zeka ve akıl. Herşeyi Allahü tealaya borçluyuz.
Önce Allah'a tabii ki.
Tamamen genetik Allah vergisi. Bırazda botox dolgu makyaj felan 😬🤣
Ahaha Allah'ın vergisinden çıkmış botoxa geçmiş :D
Bırazcık beee 🤭🙃 maşallah de
Şaka şaka maşallah tabii ki kardeşceyezim 😂
🥰🤣
Genel olarak genlere bağlı olduğunu düşünüyorum Bir de hiç makyaj yapmamın ve hijyene dikkat etmemin de bunda etkisi vardır mutlaka..
Maşallah tabii
Güzelliğimi alplerin eteklerinden gelen doğal kaynak suyuna borçluyum dermişim ne güzelliği güzelliği kim yitirmiş ki ben bulayım 😅🤣😂
Yalnız karikatür bayağı komikmiş
Ahaha senin cümlede bayağı güzeldi 😂
Annemin elime hıyarı verip ye oğlum demesinden , 30 uma gireceğim 22 sananlar var
Ahaha 🤣 genç tutuyor demek
Babam. Cam bile çatlamışlığı var diye anlatılır.
Yok artık 🤣
Gerçek ve gerçekçi kddskksksk
Aman karşımıza çıkmasın bizide çatlatır sonra. 🤣
Hhahahah çıkmaz
Hic kaymağını iyemedim güzelliğin. Ailemden aldım cocuklugm cok cirkindi🤗
Ne gibi bir kaymak istiyorsun :D
Mesela bakıyorum siradan kizlar tas gibi koca buluyor benim kiymetim bilinmiyor. Insanlarda önyargi okadar varki.
ahaha tek derdin o olsun boş ver
Ben genlerime borçluyum💅🏻
Çok güzel ✌️👏
Genler güzel yapcak birsey yok:))
Diyorsun bizde maşallah diyelim o zaman 😊
Mersi mersi😇
Genetik galiba
Galiba
Önce Allah'a sonra Anne babama 🥰
Maşallah diyelim 😂
Annem ve babama ,🤣🤣🤣
Maşallah 🧿
Genetik her şey dışardan ne kadar bakarsan bak kendine bir yere kadar etki ediyor
Aynen öyle mesela annem cildine hiçbir şey sürmemiştir ama yine de cildi hala güzel 62 yaşında olmasına rağmen maşallah
Alleh vergisi bizde ki genetik Şükür
Çok şükür
Genetik ve spora 🤸🏻♀️
Spor mu yapıyorsun sen
Evet salona gittim ben sonra ara verdim bira bu sıra kendim çalışıyorum. tekrar yazılicamn
Ooo harika. Bakım şart.
Tabi gel seni de yazdırayim 🤸🏻♀️😹
İyi olur gidelim bende bir 10 kilo vereyim :D
Göbeklerini eritiriz😹🤸🏻♀️
Önce Yaradan'a, sonra da atalarıma
Aynen önce hepimiz Allah'a.
Rabbime tabiki cok sukur🙏🤲🤲
Maşallah diyelim 🧿
Rabbime ondan sonra anne ve babama
Ne güzel ✌️👏
güzel olduğumu düşünmüyorum
Görmeden bilemeyiz. 😊