1 ay sonra düğünümü var. Nişanlım dini nikah esnasında mehir isteme zaten sana 7 tane bilezik takıyorum ve senin olacak diyor?

Bana düğünde 7 bilezik takacak nişanlım. Geline takılan bilezikler gelinin olacağı için mehir istemene gerek yok diyor bana nişanlım. O geline düğün ve evlilik hediyesi. Mehir dinen başka bir şey. Düğünde geline takılanlar mehir yerine geçer mi? Babama söyledim öyle saçmalık olur mu o başka bu başka dedi. Babam da anneme düğündeki bileziklerin dışında mehir de vermiş. Tanıdığımız hocalara sorduk hayır geçmez dedi. Mehir dini olarak kadının hakkıymış. Düğünde biz de nişanlıma altın takacağız zaten sadece o bana takmış olmuyor. Sizce bu durum nasıl çözülür?

Güncellemeler
1 yıl
Yani düğünde takılanlar mehir yerine geçer mi geçmez mi hocalar geçmez dedi
1 ay sonra düğünümü var. Nişanlım dini nikah esnasında mehir isteme zaten sana 7 tane bilezik takıyorum ve senin olacak diyor?
Cevapla