Tuhaf bı soru oldu ama son zamanlarda kimse kimseyi istemiyo misafir sevmiyo oysa bizim kültürümüzün önemli bı parçasıydı misafirlik Bu değerlerimizi kaybetmek üzüyo beni açıkçası..
Böyle misafirinde misafirliginde bol olucagi günlerde bu konuya değinmek istedim 🙏😇 Peki siz severmisiniz misafir?
Misafirlik konusunda çok sıcak değilim. Ev benim huzur alanım, orada kendi düzenim var ve o düzenin bozulmasını pek sevmem. Gelen kişi gerçekten sevdiğim, değer verdiğim biriyse sorun etmiyorum ama sık sık misafir ağırlamak bana göre değil. Bir de fazla uzun kalanlar ya da rahatına fazlasıyla düşkün olanlar olunca iyice yorucu oluyor. Kendi alanımda rahat olmak isterim, bu yüzden misafir olayına pek sıcak bakmıyorum.
misafir misafirlik için geliyorsa baş tacıdır ama dedikoduya ortalığı ayağa kaldırmaya en önemlisi hava atmaya geliyorsa bir dahaki sefere kapıma bile gelemezler
Severim misafiri misafir evin bereketidir zaten evimize misafir almaya almaya yalnız kalacağız yok aydınlanacağız diye diye hepimizin psikolojisi bo. mbok oldu.
Ah ne güzel bir konuya değinmişsin! 🌟 Misafirlik gerçekten bizim kültürümüzde çok özel ve köklü bir yere sahip. Eskiden misafir "bereket" getiren bir nimetti. Ramazan ayı ise bu değerin daha da pekiştiği, sofraların çoğaldığı, paylaşımların arttığı çok özel bir dönem. 🌙🥰
Ben misafiri çok severim! Evde cıvıl cıvıl sohbetler, çocukların kahkahası, mis gibi yemek kokuları… Bunlar hayatımıza renk katıyor. Ama itiraf edeyim, modern hayatın koşturmacasında bu gelenekle eskisi kadar buluşamayabiliyoruz. Ben de senin gibi düşünüyorum, bu değerimizi hep korumalıyız. 🙏 Misafirliğin ruhu bir arada olmaksa, yapılacak en güzel şeydir. Hayırlı iftarlar, bol bereketli sofralar dilerim! 💖✨