- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 yılZor bir dönemden geçiyorsun, biliyorum. Evdeki odan, senin için güvenli, tanıdık ve huzur dolu bir yerdi. Orada yıllarca biriktirdiğin anılar, sevdiğin eşyaların, seni yansıtan köşelerin vardı. Şimdi, yurtta, soğuk ve yabancı hissettiren bir odada olmak seni yalnız ve eksik hissettirebilir. Ama unutma, bu da geçici bir süreç. Bir zamanlar evdeki odan da senin için sadece dört duvardı, ama sen onu kendin için özel bir hale getirdin. Aynı şeyi burada da yapabilirsin.
Özlediğin şey aslında sadece odan değil, oradaki huzur, rahatlık ve aidiyet hissi. Bunları yanında taşıyabilirsin. Sevdiğin şeyleri, alışkanlıklarını buraya da getirebilirsin. Odanı biraz daha "sen" gibi yapmak için küçük şeyler ekleyebilirsin. Belki en sevdiğin battaniyeyi, en sevdiğin kupayı, bir iki fotoğrafı… Ya da kokusunu sevdiğin bir parfümü odana sıkıp biraz daha tanıdık bir hava yaratabilirsin.
Ama şimdi, şu an ağlıyorsan, kendini zorlamadan biraz duygularını akıt. Ağlamak da iyidir. Bazen bir şeyleri gerçekten özlediğimizi kabul etmek ve bunu yaşamak, hissetmek gerekir. Ama sonra, kalk ve kendine küçük bir iyilik yap. Belki sevdiğin bir müziği açıp yatağına uzan, belki bir arkadaşınla komik bir şeyler izleyin, belki de dışarı çıkıp bir yürüyüş yap. Küçük bir şey bile ruh halini değiştirebilir.
Üniversite hayatı, yeni bir başlangıç gibi gözükse de, ilk başlarda çok zor gelebilir. Ama zamanla, bu yurt odasında da yeni anılar biriktireceksin. Burada da seni mutlu eden şeyler olacak, belki ileride bir gün burayı özleyeceksin bile. Kendine zaman tanı. Şu anın tadını çıkarmaya çalış, çünkü bir gün burası da senin için sıcak ve güzel bir anıya dönüşecek.
Şimdi derin bir nefes al, kendine sarıl ve bir şeyler yaparak dikkatini dağıt. Her şey yoluna girecek.
08 Yorumla- 1 yıl
helal olsun dayı masallah bu kadar kısa sürede bu yazı
- 1 yıl
@arthurrmorgann chat gpt sağ olsun.
Soran1 yılTeşekkür ederim haklısın 💖
- 1 yıl
Sarıl kendine.
Soran1 yılBunu yapicam artık sarilcam kendime
- 1 yıl
Aynada kendinle konuş.
Soran1 yılAbartma
- 1 yıl
İçinden konuş o zaman.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılHerkes kendi rutininde yaşamak ister. Kendi düzeni bozulunca huzursuz hisseder. O ev hissi gelene kadar da bu seni mutsuz eder. Zaman ver kendine ve sevmeye çalış o ortamı ki orası senin yeni düzenin yeni evin olsun
08 Yorumla
Soran1 yılSevemiyorum olmuyor burdaki bir hafta bana 3 hafta gibi geliyor
- 1 yıl
Küçük bir yer mi gittiğin yer yoksa insanları mı sevmedin
Soran1 yılYok be İstanbul da okuyorum
- 1 yıl
İnsanlar o zaman desene. Yani İstanbul güzel yer bende yeni geldim bir süre burdayım kalabalık biraz falan ama burası güzel ya bence. Kafa dengi arkadaşlar edinirsen her şey daha güzel olur eminim
Soran1 yılYa arkadaşta bir süreden sonra sarmiyor anca çıkar ilişkisi
- 1 yıl
Gerçek arkadaş olsa böyle olmaz ama bulursun bence daha yeni olmuş geleli. Rutin yeni bozuldu yani. Burasıyla biraz kafa dağıt burada da sohbeti iyi insanlar var. Yeni kafa dengi iyi insanlar bulunca gidersin burdan da ama ağlama
Soran1 yılİstanbul güzel falan değil insanları da iyi değil iyi olan çok nadir durduk yere beni ıslatan gördüm arabayla. Orta şeritte girken sağ şeride geçip beni ıslatıp geri orta şeride geçmişti öyle orsp evlatları var iste
- 1 yıl
Sakin ol ben şehir olarak güzel diyorum yani kendi başına gidilecek yapılacak çok şey var. İnsanlar hakkında bir şey diyemem çünkü çoğu diğer illerden gelme
Gizli Üye(30-35)1 yılÖzleyecek bir evin ve odan var. Bir amaç uğruna emek veriyor bazi şeylerden mahrum kalıyorsun ama sabır acıdır meyvesi tatlıdır. Bugün sabret ama sabredersen değiyor mu buna diye de bak getirileri neler sana iyice analiz et. Yarın güçlü şekilde ayaklarının üzerinde durmak için bugün bedel ödüyorsun. Evinden ayri kaldığın zamanların hakkını ver ve calis. Umarım bugünleri unutturacak daha güzel günlerin olur
02 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim haklısın 💖
Cevap sahibi1 yıl❤️✨️
Yapay Zeka Cevapladı
Yurt hayatı bazen zorlayıcı olabilir, özellikle sevdiklerinden ve evden uzaktaysan. Bu tür duygular çok normal. Kendini rahatlatmak için odanı özlediğin anlarda sevdiğin müzikleri dinleyebilir, odanı hatırlatan eşyalarla kişisel alanını dekore edebilir veya günlük tutmak gibi hobilerle ilgilenebilirsin. Ayrıca, duygularını arkadaşlarınla ya da güvendiğin biriyle paylaşmak da iyi gelebilir. Unutma, yeni bir ortama alışmak zaman alabilir ve güçlü olmak için kendine izin ver. Eğer daha fazla desteğe ihtiyaç duyarsan, profesyonel birine danışmaktan çekinme. 💪💖
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılgeçer takma başka dert mi kalmadı
10 Yorumla Ayy canim benim, bilirim o hissiyati. Sıkma canini illaki doneceksin evine
12 Yorumla
Soran1 yılAskim 💗💗 evet haklısın buna kafayı taksam da takmasamda bir şey değişmeyecek sonuçta en iyisi takmamak
1 yıl10 Yorumla
1 yılAğlayacak başka derdin olnadığı için şükret.
24 Yorumla
Soran1 yılNe mesela
- 1 yıl
Tuvalete gittiğinde zorlanmadan s_çabiliyosan bu bile şükür nedenidir.
Soran1 yılAnlıyorum brother
1 yılŞu güzel gözlerine yazık ağlama lütfen 🥺 Geçici olduğunu ve odana kavuşacağını unutma. Dertleşmek istersen de herhangi bir konuda dertleşirim seninle 🤗
00 YorumlaSelam ev bir yer değil , hissetmektir yani duygudur :)? Bunu düşün lütfen aile, evdeki sesssizlik ve samimiyet seni etkilemiş ve onu ozledin,
Yardımcı olmak isterdik lakin yapamayız ,
Yurt arkadaşların ile anılarını paylaş ve kardeşlerin gibi davranmak için bir bağ kur , evet zor lakin imkansız değil
Ağlama lütfen...00 Yorumla
1 yılMillet evinden kurtulmak için bahane arar, sen de eve gitmek için ağlıyorsun. Gençlerin %80'i evden kurtulmak için ya başka şehire okumaya gidiyor ya da erkenden evlenmeye çalışıyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılBende yurttaki ilk gecemde çok garip hissettim bence arkadaşlarla arani iyi tut onları sev sevgi bütünlüğü kurar
02 Yorumla
Soran1 yılOdadakiyle öyle bir diyaloğumuz yok hatta uyumak için geceyi beklemek zorundayım istediğim saatte bile yatamiyorum çünkü bunlar geç yatiyor ve ben bıktım artik
- 1 yıl
Arkadaş olmayı dene bence
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılHapishane koğuşu gibi yapıyorlar bu gençler daracık yerde duvara bakarak nasıl bir sene geçirsin Allah kolaylık versin
01 Yorumla
Soran1 yılAmin ablacım sağol 💖
Gizli Üye(25-29)1 yılBende kalmıştım zamanında. Kötü insanlar denk gelince zindan oluyo orası. Şimdi atandım tek yaşıyorum. Yine mutsuzum. Aile evi iyi ya. Yinede yurt günlerimi bile özledim be altın saçlı kız üzülme yaş dökmesin güzel gözlerin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Kıyamam sana, zor elbette lakin sabretmelisin, hedeflerine ulaşabilmek için biraz cefa çekeceksin artık
00 YorumlaBen sana şunu söyleyim ben askeri personelim ve bazı özel sebeplerden dolayı 17 aydır ailemi görmedim ben ne yapayım peki söyler misin 🤔
00 YorumlaDönem bitti be ağlaması 😄. Bence odanı değiş demekki kafadengi arkadaşların yok yoksa sen asla böyle olmazsın. Aksine orayı daha çok benimsersjn
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılfazla ağlama bende çok ağladım, şu an mide hastasıyım alışacaksın ve geçecek mutlaka sosyalleşmeye çalış oda arkadaşlarından seni yalnız bırakmamalarını rica et
04 Yorumla
Soran1 yılOda arkadaşlarimla konuşmuyoruz bile gerekmedikçe. Ayrıca istediğin saatte bile yatamiyorum uyumak için bile geceyi beklemem gerekiyor
Cevap sahibi1 yılortak alanda yaşamak kolay değlidir muhabbeti sen başlatmayı dene veya farklı odalara misafrliğe git. Benim kahve setim vardı odadakilere kahve yapardım. çevre odalardan da çağırırdım otururduk. Kamelya vardı karşı da bazen de kendim oturur müzik dinlerdim onlar gelirdi veya selam verirdi. Demem şu ki yalnız kalma biraz muhabbet kurduktan sonra daha rahat olacaksın. 3 sene aralıksız ağladım. Dediklerimi uygula erko falan çekiştirin vakit geçirin yani.
Soran1 yılOdadakine selam bile vermem ama başka odadakiler için bu dediklerini uygulanaya çalışılabilirim sağol tavsiyeler için ahbap 😃💖
Cevap sahibi1 yılrİca ederim prenses sağlık her şeyden önemli. Odan nasıl bilemem genel olarak yardımcı olmak istedim. Yüzün gülsün
Aile & Toplum konusunda 503 cevap paylaştı. Valla zor anlayabiliyorum, ne diyim allah yardımcın olsun, üzülme ama
02 Yorumla
Soran1 yılAmin abi uzulmemeye çalışıyoruz bakalım
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılKıyamam, bide askerlik yapsanız kim bilir neler yapardınız
02 Yorumla
Soran1 yılEmin ol askerlikten daha beter
- 1 yıl
Alışırsın
Yapma beee kiyamam
Tek kalmaya mi aliskinsin odanda012 Yorumla
Soran1 yılEvet
Soran1 yılİstediğim saatte uyuyamıyorum çünkü geceyi beklemem gerekiyor odadaki geç yatiyor çünkü odamı degistirsem bile bir fark olmayacak hep böyle devam edecek çünkü herkes geç yatiyor erken yatan nadir
- 1 yıl
Ne kadar gec yatiyorlar ki? Sen kac civari yatarsin genelde? Odadakiler haric yurtta sen gibi arkadaslarin vardir belki bu konuda sikayeti olan belki onlarla yeni bir oda arayisina girebilirsiniz? Ben ikinci ogretimlerle kalmistim ama ben uykuyu dert etmeyen oldugumdan onlardan sonra uyurdum genelde.
Ama tek sorun bu degildir bence sanki odani daha benimseyememis kendi ozel alanin olarak goremiyormussun gibi hissettim
Soran1 yılBen 10 da yatarım genelde yurtta ışık 00.35 de kapanıyor en geç. Ve bende mecbur o saate kadar beklemek zorunda kalıyorum ışık yanıyor rahatsız ediyor uyutmuyor çünkü
- 1 yıl
Yani durust olcam normalin altinda bir yatis saatin varmis
Ama seni yargilayamam sonucta ole yetismis ve alismissin duzenin bozulunca uzulmek senin hakkin
Ve evet haklisin aradaki saat farki cok uyum saglaman zor olucak ve oluyorda
Ama okudugun bolumun zorlugu ne bilmiyorum ama yillar gectikce zaten zorlasicak ve geceleri calisirken kendin az daha gec yatmaya aliscaksin
Eminim evde o saatlerde bebegim uyudun mu diye sana seslenen aileni iyi geceler dediklerini duymayi ozlemissindir ama unutma onlarda ozledi ama sen oku diye dayaniyorlar sende dayanmalisin onlar icin
Peki baska sorunlarinda var mi tek bu yuzden bu kadar etkilendigini dusunmuyorum
1 yılGozeneklerın yok denecek kadar az dobarlan artık
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın Asko slayy 💅🏻🎀💋
Eminim ki odan için değil, başka şeyler için doldun. Oda işin görünen kısmı.
02 Yorumla
Soran1 yılZaten oda da arada kaynıyor tam dediğin gibi
1 yılYani haklı olabilirsin de pek bi çaresi yokta gibi yanlış anlama ama mecburen alışman gerekiyor
03 Yorumla
Soran1 yılAlisamiyorum
- 1 yıl
Arkadaşınla sohbet et zaman geçir oda işe yarıyor alışmak konusunda
- 1 yıl
Sakin ol
bir de adına yurt demişler halbuki düpedüz gurbetlik bu be
01 Yorumla
Soran1 yılÖyle zaten
Aynısı bana da oluyor. Ağlayınca en azından bir süre rahatlatıyor.
03 Yorumla
Soran1 yılSende mi yurttasjn
Soran1 yılSad🥺
- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 yılİstanbul'da okuyon yatıcak yurt bulmuşsun daha ne güzel işte arkadaş edin ortamlara katıl genç yaşinda gelmişsin yurttayım diye aglıyosun ya rggjjhksgs
00 Yorumla Biri şu arkadaşa bilet alsın benim maaş yatmadı henüz
00 Yorumla
1 yılBu kızları yurda kim sokuyor ayyyy canım benim yaşlara bak
00 Yorumlaİlk başlarda zor gelse de, zamanla alışırsınız.. Üzülmeyin.
00 Yorumla
1 yılDerdin sıkıntın neyse geçer inşallah. Üzülme düzelir her şey 🫶🏻
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İnsanoğlu herseye alışır üzülme baya baya ağlamış prenses.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılParmağını gözüne sokup yas akitip foto cekmişsin gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİnsan alıştığı yeri özlüyor. Umarım tekrar dönersin odana
02 Yorumla
Soran1 yılUmarım🐈⬛🥲
Cevap sahibi1 yılTalebin bu gecede dua yerine geçsin duaların kabul olsun inşallah iyi geceler
1 yılÜniversite okuma zaten iş bulamicaksın memleketine geri dön çünkü bende senin gibi aynı şeyleri yaptım şimdi tekrar YKS ye gireceğim kendi memleketimde üniversite okuyacam
02 Yorumla
Soran1 yılYanılıyorsun ben öyle sıradan bölümlerde okumuyorum tıp okuyorum garanti iş bulan ilk mesleklerden birisi
- 1 yıl
Kendi memleketinde okuyabilirsin çünkü KYK yurdu hele 4 yıl gibi uzun bir süre sende telafisi olmayan hasarlar bırakacak
1 yılkıyamammm. arkadaşlarla sohbet muhabbet et geçer. orayı da evin gibi hissetmeye başlarsın. ben öyle yapıyodum, gece yarılarına kadar oturup sohbet ediyoduk 😅
01 Yorumla
Soran1 yılKeşke öyle olsaydı arkadaşlarım ama değiller uyumak için bile geceyi bekliyorum çünkü onlar erken uyumuyor sen düşün artık ızdıraptan başka bişey değil
Gizli Üye(45 üstü)1 yılseneye eve gitmek zul gelir. bu günlerin kıymetini bil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYurtta sulh, cihanda sulh diyorum.
Barış artık kyk ile eğlenceli yerdir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılarkadaşlarına alışırsan geçer sonra gitmek bile istemezsin üzülme hiç
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNiye gürültü mü yapıyorlar Seni rahatsız eden ne
113 Yorumla
Soran1 yılİstediğim saatte yatamiyorum beklemem gerekiyor yatmak için
Cevap sahibi1 yılAnladığım kadarıyla tek bu değil o da arkadaşların da cins heralde
Soran1 yılÖyle zaten awk pisliği
Soran1 yılOnun yüzünü bile görmek istemiyorum
Cevap sahibi1 yılAilene ne kadar uzaklıktasın
Soran1 yıl8 saat arabayla
Cevap sahibi1 yılAblacığım O zaman yapacak bir şey yok kılıcını kalkanını çekeceksin tepkini koyacaksın gerekirse yönetiminle konuş odanı değiştirsinler.
Daha Mülayim bir insanın yanına geç yoksa sağlığından olursun..
Soran1 yılOlmaya başladım sağlığimdan zaten tavsiyen için sağol ama buradaki çoğu kişi erken yatan tiplerden değil yani odamı degistirsem bile yine aynı şeye maruz kalicam ve istediğin ssaatte uyuyamayacagim
Cevap sahibi1 yılBunu ailene bildir o zaman gelip konuşsunlar ödemeyi peşin yaptıysanız bile ödemeyi alıp başka yurda geçebilirsin beklemek bir şey çözmez harekete geç..
Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok Hele para vererek Paranla rezil olarak yani.
Soran1 yılBunu biliyorlar zaten ama seneye tek kişilik odalı olan yurda geçersin diyorlar yani istemediler ve ben 3 ay daha bu saçmalığı çekmek zorundayım kafa yicem ya yinede sağol tavsiyen için💖
Cevap sahibi1 yılBunun çözüm yollarına gidebilirsin O zaman ben şöyle yapmıştım komşum beni uyutmuyordu binada geceleri.. Ben de gece çalışabileceğim bir iş buldum Gündüz yattım böyle bir çözüm ürettim.
Bu sana örnek sadece Yani sakin kalmaya çalış üzülme çözüm üretmeye çalış..
Misal orada arkadaşınla Anlaşılır bir dille şöyle tatlı dille konuş bak ben de hassas bir insanım de geç yattığım zaman psikolojim bozuluyor de lütfen anlamaya çalış de..
Test bir şey söylerse İşine geliyorsa falan diye Tamam bundan sonra ters olmak nasıl oluyor Ben sana göstereyim de.. bu sefer çekinecektir.
İstersen iki tane de kısa dua söylerim onlara da daraldıkça okursun
Soran1 yılKarşımdaki insan anlayışlı birisi asla değil kabul etmeyecektir de. Zaten selam sabah bile verdiğimiz yok hiç kinusmuyoruz bike o yüzden mecburum geceye kadar beklemeye ama belki onun yerine ders çalışabilirim değil mi bunu fırsata cevirebilirim?
Duayida söylersen çok iyi olur çok teşekkür ederim 💗
Cevap sahibi1 yılAynen zor olduğunu biliyorum ama sabretmeye çalış Allah yar ve yardımcın olsun unutma geçici bir yerdesin geçici bir dünyadasın üzülecek bir şey yok..
1. Dua
Yapabilirsen 33 defa
La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim
2. Dua
Yapabilirsen 33 defa
Hasbiyallahu la ilahe illa Huve, nimel vekil.
1 er defa okusanda olur.
Bu iki duayı okudukça rahatlayacaksın emin ol..
3. Dua
Bismillahillezi la yedurru measmihi şeyun fil ardi Vela fissema ve hüvessemiyyul aliym.
Bu son yazdığımıda ne zaman başın sıkışsa okuyabilirsin.
Unutma sürekli izleniyorsun imtihandasın sabırlı ol kendine iyi bak
1 yılO konu bana agir gelir acma yasemen videosu gelecek gibi
01 Yorumla
Soran1 yılTam uydu işte ahahah
Aile & Toplum konusunda 428 cevap paylaştı. Allah başka dert vermesin
01 Yorumla
Soran1 yılAmin🤷🏻
Ya ağlayacak ne var. Bu kadar dert etme
05 Yorumla
Soran1 yılYa klasik erko iste
Soran1 yılNeden agladigim şeyleri saçma goruyosunuz nedeeeeen😾
Soran1 yılAslında olay oda değil o evin rahatlığı evde olamamak
Aile & Toplum konusunda 896 cevap paylaştı. Saçmalama🤦🏻♂️ bunun için ağlanmaz
03 Yorumla
Soran1 yılAgladim
Soran1 yılÇok mu sacma
1 yılTimsah gözyaşı dedikleri bu olsa gerek
00 YorumlaKalabalık yaşanmıyor dimi
00 YorumlaAğlama alışırsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılBunun için mi ağlıyorsun 😂
00 Yorumla Bir an önce tatil olmasını dile
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSeni aglatanlar kurban olsun o gözyaşlarına
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 780 cevap paylaştı. Allah başka dert vermesin
00 Yorumla
1 yılŞimdiki yurt koşulları berbat anlıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSenin yerinde olmayı isterdim ne güzel üniversitedesin işte
00 Yorumla
1 yılAğla kızım ağla bişi olmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Sabret, alışacaksın...
00 Yorumla
1 yılGelip alayım seni odana gotureyim nerdesin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılAz kaldı kavuşacaksın okula odaklan
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılaynı modda olupta şimdide yurdu özleyen ben :D
00 Yorumla
1 yıltek derdin bu olsun koçum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbilgi yolla bilet alalım
01 Yorumla
Soran1 yılKral ya💖😃
Gizli Üye(36-45)1 yılAğlama prenses yahu. kıyamam sana
02 Yorumla
Soran1 yılKıyma da zaten dayicim benim🎀🥲
Cevap sahibi1 yılDayın kurban olsun sana :D
Gizli Üye(25-29)1 yılBebeğim ya kıyamam ❤️