Merve Şahin Evirgen isimli bir kişisel danışman, çektiği video ile sosyal medyada gündemde :) "Toplu taşıma kullanan kişilerin aurası kirlenir" diyor kısaca. video aşağıda,
Kafayı böyle şeylere takacak kadar hayatı boş yaşamak insanı manevi bir yok oluşa sürükler diye düşünüyorum ben de. Yok saç telinden aura geçiyormuş ondan dinlerde de kapanın diyormuş bilmem ne. Hayatı karartmak ve sınırlandırmak için neyi varsa ortaya koymaya hazır insan çok ilginç normalde tam tersi olması lazım ahaçffmr
Vallahi babam sana araba alırım diyor ama masraflarım çok almıyorum bu yüzden 😏 bence çok gereksiz bir açıklama yapmış çünkü en zengini bile kendini kaf dağında görmüyor Avrupa da veya özgüveni olan sağlıklı insanlar , mütevazi olanlar. Babamın arabası şu an tamirde misal ve otobüse biner isterse.. Ee parası da onlarca ama insanın özünde olmalı bazı şeyler
Bunu ben de fark ettim. Ehliyeti aldığım 2013ten beri neredeyse her zaman arabam vardı. Bazı zamanlarda aracımı bırakıp toplu taşımam kullanmam gerekiyor. İnsanların ruhları çekilmiş, hayattan bezmişler gibi bakıyorlar. Kendilerinin Hint fakirlerinden hiçbir farkı yok fakat bu aşamaya kademe kademe, isındırılarak düştükleri için farkında değiller.
Valla aurasını kirletir mi onu bilemem ama zihnini ve bedenini önemli ölçüde kirlettiğinden eminim. Dışarıdan otobüslerin içini metro çıkışlarını gördüğümde o kalabalık içinde kokan insanlarla bağıra bağıra konuşanlarla telefonu zırt pırt çalan insanlarla işine yetişmeye çalışan insan toplumu görünce üzülüyorum
Pandemi zamanı araba aldım. Yeni memurdum o zamanlar. Arabalarda 70-90 bin. 120 bin falan fiyatlar. En sonu 90 bin liraya beni idare edecek bir araba aldim. Lazimdi da işe git gel vs. Biraz ben biraz peder koydu para aldik. Ailenin ilk arabasi, hic tecrubemiz yok. Cevremizde cok anlayan biri de yok. Hayirlisi dedik aldik.
Ama arabanin kronik sorunlari varmis. 5 yilda kac kere sanayiye goturdum bilmiyorum. Birinde direksiyonu sertlesip donmuyordu. Birinde baska bir sorun vs derken bugune geldik.
Simdi de araba 1 aydir kapinin önünde yatiyor. Baska bir sorunu var ve servis 60 ile 130 bin lira para istedi. 60 bini takip deneyecek ayni sorun cikarsa daha iyi bir sey takacagim dedi o da 130 bin. Ilk taktigina garanti de vermiyor. 200 bin lira param cikacak. Yani onun ustune koyar insan yeni araba alirim diyor.
Otomatik vites ve vites ile ilgili sorunu var. Vites atmıyor, yolda kaliyor, birden bire yolda duruyor,1-2 defa trafiği kilitlememe neden oldu bu sorun. Sanayiye goturunce de pek bir sey yapmiyorlar. Surup veriyorlar abla vites soyle boyle diye. Birini onerdiler ona da gitme imkanim olmadi daha.
Araba kapinin onunde duruyor bende toplu tasima kullaniyorum. Özel aracin rahatligi tabii ki baska ama toplu tasima da araba gider mi gitmez mi, yagi bakimi suyu derdin olmuyor.
Araba da bu 5 yilda beni, cebimi o kadar yordu ki artik ona yatirim yapmak istemiyorum. Araba sürmekten zevk alirdim soguttu resmen. Satsam alirlar mi bu sekilde, galeri falan halleder mi onu da bilmiyorum hic sormadim. Ama satsam da yerine araba koyacak butcem yok Şu an . Ederi 400-450 bin lira normalde. Ama sorunlu vs derken fiyatta duser illaki. Kaldi oyle. Toplu tasimayabda mecbur kaldik.
Zaten ben sık gitmiyorum bu tarz yerlere. Babamla gidiyoruz. Tek basima kadin olarak sanayi falan cok bakiyorlar. Yanimda bir erkek olmasi daha iyi hissettiriyor. Babamin da işi gucu, benimde işim gucum derken beraber anca denk geliyoruz ki goturebilelim.
Sadece servisin söylediğine bakmayın derim. Çok iyi ustalar da var, ne yaptığını bilmeyen/amacı sadece para olan ustalarda.. Ben de 18 yaşında ilk arabamda vites geçişi sorunu yaşadığım için o zamanın toyluğu ile bir ustaya gitmiştim. Sorunu sözde anlayıp belki 3 kere parça değişimi yaptı ama sorun düzelmedi. Araba sürekli stop ediyordu. (60-70 ile giderken bile). Otobanda kalmışlığım oldu.
Bu adam bunu çözemeyecek diyerek başka birine gittim ve anında tespit edip çözmüştü ki diğer adamın değiştirdiği şeylerle alakası yok :)
@canerozkum anladım tesekkur ederim yorumunuz icin. Kucuk sehirde yasiyorum. Cok fazla usta alternatifim yok. Sanayi de babam siz vitese bakiyor musunuz diye sorustururken birinin ismini vermisler o yapabilir diye. Ona da daha goturmedik. O biraz daha uzakta. Sanayi bize biraz daha yakin oldugu icin arabayi surup goturme cesaretim oldu. Yine yolda kaldik bir sefer giderken falan ama sag salim gittik geldik. Arabayi bu adama goturmeye cesaretim olmaz. Anca cekiciyle falan. O isi de babamin halletmesi lazim, pek sevmez boyle isleri. Su siralar o da pek orali olmuyor, o yuzden kaldi simdilik. Bu araba eninde sonunda yapilacakta ne zaman bilmiyorum.
Buna tek kelimeyle saçmalık derim. 🤦♀️ Toplu taşıma kullanmak, bir insanın enerjisini veya aurasını kirletmez. Bu tamamen sınıfsal ayrımcılığa ve insanların yaşam koşullarını küçümsemeye dayalı bir bakış açısı.
Eğer gerçekten negatif enerjiye inanıyorsak bile, bunun kaynağı otobüs, metro gibi ulaşım araçları değil, insanların düşünceleri ve tavırlarıdır. Toplu taşıma kullanan herkesin enerjisi mi kötü yani? O zaman işe gidip gelen, emek veren milyonlarca insanın aurası hep kirli mi? Böyle bir şey olabilir mi?
Olabilir biraz kibirli bir yorum olsa da her insanın enerjisi farklıdır etkilenilebilinir diye dusune bıliyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Böyle tiplere etkileşim vermeyin lütfen. İnsanlar herhangi bir uzmanlığı olmayan kişilere böyle etkileşim verirse böyle şahıslar türemeye devam eder. Siz de yazmışsınız kişisel danışman (!), psikolog, psikiyatrist veya psikolojik danışman falan değil.
katiliyorum, cok fazla insan gorup cok fazla insanla muhatap oldugumda kendimi gercekten kotu hissediyorum. nazar mi denir kotu enerji mi bilmemama kesinlikle bisey var
Bence özel araçla artistlik yapanlar hem trafiğe zarar hem çevreye zarar hemde zamana zarar herkes işe gitmek için toplu taşıma kullansa sadece acil durumda özel araç kullananlar bu trafik sorunuda olmaz çevre kirliliği de olmaz
Beyni gelismemis kişisel bir danışman sadece AURA ne laannn bunu akli basinda beyni var zannedip buna gidenlerde kabahat zatenn ee toplum nasil olursa böyle kişiliksizler cok olur fazlaca hem de
Yabancı ünlüler bile o kadar şöhrete sahipken metro kullanması aura kirliliği yapmıyor da biz yapınca mı oluyor bakın dalganıza gerçekten sırf prim çabası yine insanları bir şeylere itmek amaç başka bisey olamaz
Enerji ye inaniyorsa bir kişi evet doğru diyor. Ben inanıyorum. O kadar çok insan içinde onların kötü enerjileri beni etkiler buna inanırım. Yaşıyor insan zaten bunu. Çok mutlu olduğum bir zamanda motive olduğum deyim yüzü düşük birisini görsem etkilenirim mesela. Modum düşer hemen
Aura etrafını saran 7 kat enerjidir. Nazar buyu kötü düşünce gibi negatiflerden etkilenir. Nazar buyu gibi güçlü negatif yoksa gece uyurken güçlenerek koruma yapar.
Bi'taraflarını temiz tutsalar hiçbirimizin hiçbir şeyi kirlenmez de Toplu taşıma sıkıntı değil ki deodoranttan ve diş fırçasının icadından ve imalatından habersiz olan insanlar sıkıntı.
Doğru ama bunun da çözümü var. Bu kişi size hizmet satmak istiyor olabilir büyük ihtimalle de öyle bakın şu an siz bile farkında olmadan reklam yaptınız bile.
Aura kirlenmesi? Mecbur kullanılıyor. Limuzin varsa söyleyin binelim ama karşılamasını da yaparsanız... 🙄🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
doğrulup payı var yorgun bir sürü insanla aynı ortamda bazen saatlerce yol gidiyorsun hepsinin yüzü asık insanların arasında sizin de modunuz düşer he arabayla gitmek çok mu güzel oluyor hayır onda da çoğu zaman sinir krizine giriyorsun
alakası yok bence arabası olanda mümkün olduğunca arabasına binmesin. hem ekonomik hem sosyal açıdan toplu taşıma araçları iyi bence. her nekadar kavga edecek kadar sinirlendiğimiz anlar olsada.
Bu devirde özellikle İstanbul trafiğinde toplu taşıma kadar rahat bir şey yok metro hele arabayı koy atla metroya gez hızlı hızlı araba oldu mu park yeri trafik vs sıkıntı