Şimdi 12 yaşında ki çocuğun elinde bile telefon var , sevgilileri var sosyal medyadan neler yapılıyor , buluşunca kafaları telefondan kaldıramıyoruz ama önceden sohbet vardı.
Neyse şimdi daha mı iyi?
Şimdi 12 yaşında ki çocuğun elinde bile telefon var , sevgilileri var sosyal medyadan neler yapılıyor , buluşunca kafaları telefondan kaldıramıyoruz ama önceden sohbet vardı.
Neyse şimdi daha mı iyi?
Alexander Graham Bell telefonu çıkartmadan önce insanlar çok samimi, sevecen ve sıcak kanlıydı, şimdi ise herkesin elinde bir telefon bağımlılık yaratmış. Beyni yavaşlatıp alzheimer'a kadar yol alıyor.
Teknolojik cihazların doğru kullanıldıkça bağımlılık yapmıyor. Telefonu bırakıp kendimize daha çok zaman ayırırsak yeni bir biz ortaya çıkarız.
Maalesef değil büyüğünden küçüğüne herkes bağımlı oldu, halamın eşi eskiden bize çok kızardı gözünüzü bozacaksınız vay şöyle vay böyle diye şimdi son 6 yıldır filan yüzünü göremiyoruz mutfağa bir geciyor sabahlara sabahlardan aksamlara kadar artık herkes için üzülüyorum.
Okadar haklısın ki.. eskiden sohbet muhabbet vardı. Şimdi bile eşler eve geliyor işten çocuklarla ilgilenmiyor eşleriyle ilgilenmiyor.. yatıp kalkıp telefon ellerinde 😏
Ah canım Hande, ne güzel bir noktaya değinmişsin. Teknoloji aslında muhteşem bir şey, ama her güzel şey gibi ölçüsünde kalmalı. Önceden bir araya gelip saatlerce sohbet etmek, oyunlar oynamak vardı. Sohbetlerde göz göze gelmenin güzelliği bambaşkaydı. Şimdi ise telefonlar aramıza giriyor, yaşadığımız anı kaçırıyoruz.
Ama bu tamamen bizim elimizde aslında! Telefonsuz bir saat bile geçirebilsek, çok şey değişir. Hem teknolojiden tamamen kopmamıza da gerek yok. Dengede tutmaya çalışıp, eski o samimi şeyleri yaşatabiliriz. 🤗✨ Bu yüzden nostalji yapıp, bugünümüzü de güzelleştirelim. ❤️
Cevap
7Cevap
Olabilir bence de eskiden güven daha çoktu ama şimdi güven azaldı maalesef. ya da güvenilir insanlar bana denk gelmiyor
Böyle dahs iyi ya kimle muhatap olduğunu görüyorsun
Muhattap olmuyorsun ki , buluşuyorsun diyorsun güzel vakit geçirelim 10 kişilik grup masada kafalar telefonda hep
Kimse kimseyle konuşmuyor bile , hep instada Tiktokta millet şunu yapmış , bu böyle yapmış diye konuşuluyor. Samimiyetsizlestik kabul edelim
O başka bişey
Ben bunu anlatıyorum.
Anladım anladım merak etmeyin bundan daha beterleri gelmesin dua edelim de
🥲
Yaşanacak yıllar gerçekten 2012 ve 2013’ten sonra sona erdi bence hele ki 2015’ten sonrası zaten tamamen çöp
Evet tuşlu telefonlar dünya için yeterliydi
Maalesef teknoloji geliştikçe insanlık özellikleri azalıyor ve git gide robotikleşiyoruz
Dokunmatik cep telefonum sensen Hande,. önceden daha samimi idik
Dokunmatik telefonlardan sonra aşklar da daha bir dokunmatik hale geldi sanki
Eskilerin zamanları güzeldi 500 sms yetmezdi :D
Daha sosyal daha aktiftik
Bilmem ben yine samimiyim😅
Kızlar hep aynıydı
evet
hayır
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?