1 yıl1️⃣.)
SEVGİSİZLİK
(ilgisizlik denen şeye inanmıyorum ya da abartıldığını düşünüyorum… eğer gerçekten eşi tarafından sevildiğini
Ve onu sevdiğini hissediyorsa insan
İlla ilgi de olsun diye ısrar etmeyecektir.
Evlilikler flört değildir.)
2️⃣.)
SADAKATSİZLİK
(Aldatmak sadece eşinden başka biriyle cinsel birliktelik değildir, Artık insanlar mesajlaşarak da flört edebiliyor. Dolayısıyla sosyal medyadaki pek çok diyalog sohbet muhabbet zaman içinde bir flörte dönüşebiliyor.)
3️⃣.)
EVLİLİK SORUMLULUĞUNU TAŞIYACAK OLGUNLUĞA SAHİP OLAMAMAK
(Bu genelde erkeklerde görülüyor. Evleniyor lakin bir aile babası olacak olgunluğu sergileyemiyor. Ne bir kadın olarak eşine sahip çıkabiliyor, ne de bir baba olarak evlatlarına.
Çocuğunun kaçıncı sınıfa gittiğini bilmeyen pek çok babaya rastlıyoruz... mesela.
Tıpkı bunun gibi
Böyle erkekler genellikle ailenin tüm sorumluluğunu kadının yani annenin üzerine yığarlar. Buna da hiçbir kadın dayanamaz tahammül edemez)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBana göre boşanmaların en büyük nedenleri arasında sayılacak davranışları şöyle sıralayabilirim.
Kadınlar doyumsuz, kanaatkar değil hep şikayet hep şikayet. Herşeyin fazlasını talep ediyorlar. Maddi ve manevi.
Diğer bi konu kadınların kapıları hep aralık. En iyi erkeği bulma ümidiyle çaba sarf ediyorlar bu evlilerde bile böyle. Azcık fırsatını bulduklarında flörtleşmeye başlıyolar. Asla tek erkekle yetinmiyorlar.
Sosyal medya nedeniyle kadın ve erkekler çok kısa sürede çok kadın ve erkek tanıyabiliyorlar ve seks dahil çok şeyi üç beş güne sığdırıyorlar. Ve bunu evliler sevgilisi olanlarda yapıyor.
Erkek tarafında ise sorumluluktan kaçmaları, iş güç ev geçimi yükü altında kadınlarına gereği kadar vakit ayıramamaları nedeniyle çıkan hoşnutsuzluk ve tartışmalar.
Kadın evde akşama kadar fosur fosur ossura ossura uyuyor. Adam işte milletin ağız kokusunu çekiyor akşam eve geliyor yorgunluktan bitap düşmüş, karısı adamdan yemek bekliyo mutfakta yardım bekliyo. Lan oğlum karı akşama kadar naptın diyecek cesareti bulamıyor.
Kadın sosyal medyada akşama kadar fink atıp cinselnuyaranlarla libidosu uçuşa geçiyor. Bekliyorki koca akşam gelsin karısını güzelce becersin. Lan adamın canı çıkmış yorgunluktan senin libidonu napsın.
Sözün özü sosyal medya kullanan kafın ve erkek eninde sonunda aldatılmaya mahkum yüzde doksanı.
Sosyal medya kullanmak özellikle evliler için risktir. Karşı cinse kapı aralamaktır.
02 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle boşanmaların en büyük sebebi insanlar ne için evlilik yaptığını bilmeden evlilik yapıyorlar, sadece toplum baskısı ve çevreden birbirini iyi tanımadan evlilik yapılıyor ve bir kavga olduğu zaman bir taraf ben haksızım haksız olduğunu kabul etmiyor herkes ben haklıyım diyor sinirlilik anında kimse birbirinden uzak durup da birazcık sakinleşip konuşalım demiyorlar yangına körükle gidiyorlar. Ve en kötü tarafı insanların hiçbiri namaz kılmıyor ibadet etmiyor vicdan merhamet evliliği Allah rızası için haramdan korunmak için yapmıyor hatta evlendiği kişinin inancı var mı yok mu ona bile bakmıyor. Sadece maddi çıkarlar ve güzellik ön planda güzelliği hepimiz seviyoruz ama bu kadar ön planda tuttuğumuz için ve bu kadar menfaati evlilikler yapıldığı için böyle şeyler yaşanıyor.
00 Yorumla
1 yılGünümüzdeki boşanmaların bir çoğu evrimsel sürecimizden daha farklı yaşamaya toplumsal değerler kazanmaya çalıştığımız için oluyor. Erkek erkekliğini kadın kalınlığının hissedemiyor ama kabul de etmiyorlar bu konudan mutsuz olduklarını. Benim düşüncem erkeğe veya kadına bir şeyi tamamen yüklemek değil genel olarak denge kurulması örneğin erkek ev geçindirmede daha fazla görev üstlenmeli asıl erkeğin görevi olmalı kadın da ona yardımcı olmalı aynı şekilde ev işlerinde çocuk bakmada da. Böyle evlilikler her zaman daha mutlu oluyor dediğim şey değil erkek eve gelecek çoraplarınıa sağasola atıp kanepeye uzanacak kadın ayaklarını yıkayacak dediğim bu değil. Dediğim şey denge.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu sorunun net bir cevabı yok ama genelde iletişimsizlik olarak ön plana çıkıyor. İnsanlar bazen birbirlerini anlamaktan çok haklı olmaya çalışıyor. 🥺 Bu da sevgiyi ve uyumu zedeliyor. Ayrıca güven problemleri, ekonomik sıkıntılar ya da farklı beklentiler de boşanmalara sebep olabiliyor.
Bir ilişkinin güçlü olması için sağlıklı bir iletişim ve empati çok önemli. 💕 Karşı tarafın duygularına, hislerine kulak vermek, birlikte çözüm aramak şart. Umarım tüm ilişkiler sevgi ve anlayışla güçlenir. 🌟😊34 Yorumla- 1 yıl
İletişimsızlık değil. Anlatıyorum ne istediğimi. O da söylüyor zaten sorun görmediğini. Kendisi dişarıda olsa zaten hepsini halleder diye. Bana sormazmış bile. Aynısını da benden bekliyor. Ama kendisi nerdeyse hiç çalmadığı için bana bakıyor işler. Diyorum mesela arada sen yürüyüşe çıksan ordan birşeyler haletsen dişarıda. Hem hava almış olursun. Hem keyfin biraz düzelir. Bende işten direk eve gelirim bir yere uğramak zorunda kalmadan. Tabi her zaman için değil. Arada da ben halederim işten sonra. Ama buna bile kabul değil. İşi çok yoğunmuş ben anlamıyormuşum. Bu ama hiç değişmiyor. Ya diyorum en azından tv de geçireceğin zamanı çok bir hava al.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
133Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u 1 yılaşk olmaması
00 Yorumla
1 yılBoşanmaların en büyük sebeplerinden biri, iletişimsizliktir. Diğer nedenler arasında güven eksikliği, farklı hayat hedefleri, duygusal ya da fiziksel ihanet ve maddi problemler
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadın değer gördüğü ilişkiyi seven bir varlık değil. Değer vermeyen erkeği değiştirmeye çalışan sonra da erkekler kadınları anlamıyor diyen bir tür kadın.
Olgun, anlayışlı olanı kadın tercih etmediği için evlenince iliski bitiyor. Kadın değer vermeyeni bile isteye seçtiği için suçu yine erkeğe atıyor.
Neyse ki artık erkekler akillandi. Kadınların ölüp bayıldığı prenses erkek modeline burunduler. Çünkü kadın o tarz erkeği seçip "bak o da bana kötü davrandı" deyip kendini rahatlatmayi seven bir türdür
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik ilişki kavramında ki bir resmileştirme durumu
İlişki adı üstünde çıkar ve karşılıklı edinim birlikteliği
Edinim çıkar ya da karşılık olmayan durumlarda ya bu iletişim ve çaba ile sağlanır olmuyor ise sona erer
Özetle temel sebep ihtiyaçların ya da beklentilerin karşılanmıyor olması10 Yorumla
1 yılYanlış algı, bazen insan şaşırıyor ihtiyaçtan korkudan bir şeyden kacmaklan yanlış adam ve ya kadını bu hayat arkadaşın sanabiliyor
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Güven gibi dursa da bence sevgililik ile aynı evde yaşamak arasında dağlar kadar fark olduğundan uyum sağlayamama durumu ağır basıyor bence
13 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYaşam Felsefelerinin Örtüşmemesi :
Herkes hayata aynı pencereden bakmıyor ve hayatın tüm renklerini aynı tonda yaşamıyor.
Astroloji örneğini vererek; herkesin birbirinden farklı olduğunu söyleyeyim, gerisini siz düşünün :D
10 Yorumlaİletişimsizlik ve karşılıklı beklentilerin karşılanmaması. Bence boşanmalar artmadı eskiden insanlar aynı evin içinde iki yabancı gibi ömrünü geçiriyordu ama adı evli oluyordu çünkü kadınların geri döneceği bir kapısı yoktu. Kadının çalışmasıyla birlikte kadın baktı işler kötüye gidiyor boşanma oluyor. İletişimsizlik iki kişinin hiç konuşmaması değil gereken şeyleri konuşmaması ve sorunları halının altına süpürmek şeklinde.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bence boşanmanın en büyük sebebi, iletişim eksikliği ve birbirini anlamama. İlişkilerde güven, saygı ve açık iletişim çok önemli. Eğer insanlar birbirlerinin duygularına ve düşüncelerine saygı göstermezse, zamanla birikiyor ve ilişki zor bir hale geliyor. Tabii ki, insanlar değişiyor ve bazen birbirlerine uyum sağlamaları çok zor oluyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yılbence boşanmaların en büyük sebebi yine evlilik olayının ta kendisi evlilik karışık bir müessese bir birlerine uyumsuz çiftler para için yapılan evlilikler flört arasını uzun yaşanması ve en büyük sorun evlilik öncesi cinsel ilişki adam ben nasılsa alacağımı aldım oda vereceğimi verdim zaten elde ettim bana ne ne evlenmesi denilip zorla yapılan evlilikler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 955 cevap paylaştı.
Bir ilişkiyi bitiren en temel sebeplerden biri, rahatsızlığınızı defalarca dile getirmenize rağmen karşı tarafın inatla aynı davranışları sürdürmesidir.
Bu sevgi değil, güç savaşına dönüşmüş bir inatlaşmanın göstergesidir…20 YorumlaAile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. Hiç kimse dürüst değil başlarda kendisi olmuyor.. Onun beğeneceği gibi bir tip olup öyle davranıyor.. Zaman geçtikçe kendi kişilikleri ortaya çıkıyor ve hiç uyuşmadıklarını anlıyorlar.. Sonuç , aldatma , ayrılık kavga..
10 YorumlaO klasik bir cümle vardır ve evlenmeden önce çok basit gelir, şiddetli geçimsizlik. Bunu yaşayarak anlamaya başladıysan hoş geldin ayrılık
40 YorumlaKadınların erilliğe doğru gitmeleri. Çalışmaya başlayınca “benim paramla adam oldun” gibisinden laf söylemeleri. Bedenen imkanı olsa doğumu bile erkeklere yaptırmak istemeleri. Kusura bakmayın kızlar özellikle son 10 yılda erkekleri kölemene çevirdiniz. Eserinizle övünün. Başka sebeplere dönecek olursak erkek de kadın da tek eşliliğe önem vermemesi. Daha özgür olalım diye işin bokunu çıkarılması. Ve en önemli sebeplerden biri de geçimsizliik ekonomik sıkıntı. Empati eksikliği vs vs
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
1 yılTatminsizlik, doyumsuzluk, ilgi açlığının duyurulamaması ve insanların artık alttan almaya meyilli olmayışı yani savaşmadan yeni cephelere geçmeyi düşünüyorlar...
20 Yorumla Kişilerin başta yalan üzerine kurduğu ilişkilerini evliliğe taşımaları
20 Yorumla
1 yılİletişimsizlik. Eşler birbirleriyle konuşmuyor, ortak bir noktada buluşmuyor. Hele ki son 10 yılda evlenenlerin %87 si boşanmışken onların durumu her biri eş olduklarının farkında olmaması ve halen bireysel yaşamak istemeleri.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
1 yılHerkes yapıyor diye yapmak, ciddiyetinin farkında olmamak, partnerini evlenmeden önce her açıdan tam olarak tanımıyor olmak, hayatını kendinin değil başkalarının standartlarına göre yaşamak (maddiyatçılık, şekilcilik vb.).
00 Yorumla Geçimsizlik anlaşılmazlık ya evine bakmıyorsa ya da sağ soldaysa ilişkiye soğukluk girdiyse bida iflah olmuyor maalesef kuş tutsanda yuvanı bir şekilde bozuluyor maalesef
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kadınların ilgi takıntısı erkeklerin şımarıklığı
10 Yorumla
1 yılAnlaşamamazlık
Karşılıklı saygı ve sevginin azalması
Günümüzde en önemlisi geçim derdi.10 Yorumla
1 yılHiç bilmiyorum ama tam dengini bulursan o kişi seninle aç susuz sokakta bile yaşar
10 YorumlaKişilerin bazı konuları konuşmadan veya erkenden evlenmesi. İki tarafta para kazaniyorsa birbirlerinden bağımsız yaşama isteği geliyor. Bazılarında da mesela kadın ya da erkeğin eşinden çok anne ve babasıyla istişare yapması. Aldatmalar ve daha birçok neden...
00 Yorumla- Erkeğin kadın, kadının erkek gibi davranması.
- Maddi sorunlar.
- Sosyal medya.
- Son dönem ulusal ve uluslararası dizi ve filmlerin aile kurumu değersizleştirmesi.
00 YorumlaBen bu soruya kendimce 4 önemli sebep buldum.
1-Evlenmeden önce ki heyecanin evlendikten kisa bir süre sonra sicakligini kaybetmesi.
(Bununda nedenleri var ama sorunun cevabi degil)
2-Duygusal ve Cinsel uyumsuzluk.
3-Ekonomik sorunlar,
4-Evlendikten sonra, herhangi bir sekilde gördügü ve ani bir heyecanla hoslanip begendigi baska bir kisi.
Cevaplari önem sirasina göre siraladim.00 YorumlaEşlerin birbirlerine saygı duymaması, ailelerine karşı birbirlerini ezdirmeleri , ekonomik geçimsizlik özel günlerin her defasında yok sayılması, çok fazla kıskançlık, ihanet vs.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılSagısızlık, anne babanın dahil olması.. sanki onların evliliğiymiş gibi her şeye laf ediyorlar shhzh çok komikkk
10 Yorumla
1 yılSadakatsizlik, sosyal medya ve her kesin elindeki cep telefonları. Empati eksikliği, Saygısızlık
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. İki tarafın da birbirinin beklentilerini karşılayamaması. Bir de günümüzde ekonomi evlilikteki sıkıntıları büyük ölçüde etkiliyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Çok fazla sosyal medyadan dolayı şeçenek gibi. Kadınların maddi gücü olunca ona da dayanarak en Ufak durumda vazgeçmeye meyilli olusları
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMaddiyat ve iletişim sorunu çok var ama eşlerini tatmin edemeyende çok. Bir kadını iyice doyurup, havalara uçurursan o seni bırakmaz, eşinden ayrılan çok partnerim oldu, cana geldiler resmen kadınlar birliktelik sonrası
00 Yorumla
1 yılİletişimsizlik.. en büyük problem,, paylaşmadan anlatmadan anlaşılmayı beklemek,, bir süre sonra hepsine gec kalınıyor
00 Yorumla
1 yıladatma ve evlendikleri eşlerin bir çok erkekler ile birlikte oldugunu öğrenen erkekler dramı şu an 2024 verisi 500 evlenme 320 bin boşanma
00 Yorumla
1 yılSadakatsizlik ilk sırada, ardından saygısızlık ve ardı sıra kesilmeyen baskılar...
10 Yorumla
1 yılçok var ama en temeli 2 şey alkol, kumar ve aldatma
10 YorumlaMaddiyat. Saygının azalması. Birbirinden bıkmak. Heyecanın ölmesi
10 YorumlaAnlayamamak ve anlasilamamak sevgisizlik sekxkıskançlık krizleri daha çok var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılPara tabii ki. Geçim yani. Bir de üzerine ilgisizlik eklenince sonuç : final. 👍🏻
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılEmpati yok saygi yok tahammul yok en onemlisi ruhu doyurma yok
00 Yorumla
1 yılŞiddetli geçimsizlik. Ekonomik sebepler. Psikolojik şiddet. Aldatma
00 Yorumla
1 yılDoyumsuzluk. Bütün sorunlar artık insanoğlunun kendi doyumsuzluğu yüzünden ortaya çıkıyor.
00 YorumlaHuzursuzluk , bir tarafın cinsellikten uzaklasmasi daha çok sebep var maddiyat ortalarda kalır..
00 Yorumla
1 yılKim ne derse desin %90 ı cinsel uyumsuzluktan ayrılıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEkonomik parametrelerin üzerine açgözlülük ve görgüsüz yaşam tarzı
00 Yorumla Ekonomik sebepler, özgürlük arayışı, aldatma, anlaşamamazlık.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
s 1 yılSadece severek evlenmeleri ve işe mantıksal yaklaşmamaları.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılKonuşmamak ve bir şeyleri paylaşmamak içinde sürekli biriktirmek susmak
00 Yorumla
1 yılKişilerin birbirlerini tanımaması, tanıdıklarını zannetmeleri..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı.
1 yılRefah düşüklüğü, sadakatsizlik, iletişimsizlik, çabuk sıkılmak ve yeni arayışlar
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılSaygı sevgi sadakat ve dürüstlük kurallarının dışına çıkmak
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı.
1 yılKültürel yozlaşma eğitim seviyesinin düşmesi ailelerin evliliğin içinde olmaları
00 Yorumla
1 yılSevgisizlik kimse kimseyi yeterince sevmiyor seçenek de çok olunca
00 Yorumla1 insanlar kendini baskasiyla kiyaslamasi
2 sosyal medya
3 cinsellik
4 zaman gecirmeme
10 YorumlaAilem boşanma aşamasında ve çok fazla güven problemi var ortada ayrıyetten annem babama karşı sevgi duymuyor ama babam seviyor tek taraflı evlilik bile yürümez
22 Yorumla- 1 yıl
Sevmiyorsa niye evlenmiş o zaman
1 yıl@_nalann iyi akşamlar, sitede yeniyimde sanırım 2 soru hakkımız varmış. Sana sorcaktım ama bu seferde xperim mi ne yetmiyormuş mesaj atamadim. İlk seni görüp yazdım, Tek kelime bişey soracağım, mesaj atar mısın burdaysan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKağıt üzerinde her zaman uydurulmuş ismiyle şiddetli geçimsizlik, ama gerçekte en temel neden ben merkezcilik
00 YorumlaBir saatten sonra anlaşamama ve sonrası mahkeme yolu
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDoyumsuzluk ahlaksızlık en çok kadınlar yapıyor ilişki içinde olduğum çoğu kadın evli
00 Yorumla
1 yılBenım Boşanma sebebim gorumcemdı.. yuvamı yıktı. esımı bana karşı doldurup üstüme saldı eşımı benden soguttu.. yıllar sonra esım gerı döndu ama affetmedim
10 YorumlaEskiden insanın sevdiği kişinin yanında olması ona bir tebessüm etmesi bile mutluluk verirken. Şimdi artık her şey maddiyata döndü yoksa hiç bir şey yok.
00 Yorumla- Devamını Gör (166)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne