Yaşamın en zorlu geçen dönemidir. İnsan bu dönemde çok şey öğrenir. Kendini bu zamanda keşfeder. Şuraya da bir parantez açmak istiyorum: Yaşamayı bilmeyen insan her yaşında isyan halinde oluyor. Örneğin yetişkinlik dönemi gibi bir hayli önemli ve değerli olan dönemde sürekli isyan ederler. Hayat zor, hayat böyle şöyle... Hayır efendim. Hayat ne kadar zor olursa olsun ne kadar uğraştırıcı bunaltıcı olursa olsun onu düzeltmek senin elinde. Hiçbir şey yapmadan sadece ve sadece ekrana bağımlı kalarak veyahut cevredekileri yargılayarak mı hayatın daha iyi hale gelecek? Eylemlerimiz, fikirlerinizi, düşüncelerimiz ve daha nice şey kendi hayatımızı besliyor desek yanlış olmaz. Ne yapıyorsak kendimize ne yaşıyorsak tercihlerinizin ve eylemlerimizin neticesi olduğunu unutmamamiz gerekiyor.
çocukluk özleminden başka bir şey değil inan ki ne güzel de yazmış söylemiş rahmetli FERDİ TAYFUR
ah bir cocuk olsaydim parklarda oynasaydim , dertten kederden uzak arkadaslar bulsaydim , buyudum de ne oldu omrum kederle doldu ,
cocukluk gunlerimi gonlum hep arar oldu.
seller gibi cosardim kanatlanir ucardim bu duygular icinde ah bir cocuk olsaydim
umutlarim yel oldu gozyaslarim sel oldu yasamak azap oldu ah bir cocuk olsaydim nerede o saf dostluklar nereye kayboldular o cocukluk gunlerim mazide mi kaldilar
kimisi 17-18 sonrası pek sevmez hayatı sadece indirip kaldırmak sanarken sporu hamaratlık fazlasıyla arttı gitti :D bunun haricin de hayvan sevmek insana güvenmemek bana kalırsa bunlar başta geliyor
bazıları için önüne gelenle birliktelik ağzı kulağın da evlenmek için evlenmek ve rutine binince ilişki arzu istek azalınca olmuyor diyip boşanmak s*xi bir halt sanıp ulaşınca soğumak bakir bakire kalamamak vs
Yetişkinlik, sadece yaş almak değil, sorumluluk almayı, hayatın zorluklarıyla yüzleşmeyi ve kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmektir. Çocukken her şeyin basit olduğunu sanırdım, ama büyüdükçe karar vermenin, yanılmanın ve yeniden denemenin yetişkinliğin bir parçası olduğunu anladım.
Yetişkinlik, bazen seni zorlayan, mutsuz eden veya yapmak istemediğin şeyleri üstlenmek zorunda olduğun bir dönem gibi görünebilir. Ama aslında, bu sorumluluklarla başa çıkmayı öğrenirken kendine bir yol inşa etmektir. 🌱 Bu süreçte kendine keyif veren şeylere de zaman ayırmayı unutma. Hayat sadece görevlerden ibaret değil; küçük mutluluklarla dengeyi kurabilirsin. 🎨✨ Yetişkinlik, kendi sınırlarını öğrenip, zamanla ne istediğini keşfetme yolculuğu gibi. Unutma, bu yolda hep kendine iyi davran! 💛
Duygusal olgunluğa erişebilmektir bence. Yetişkin, olgun biri olduğun zaman duygularına yenik düşmezsin. Her insanın duygusal tarafı vardır ama bir yerden sonra da mantık çalışır.