Eşime kalsa anneci değil ben abartıyorum, ama bıktım yahu bıktım, esim maça gitmişti. Aksam yemeği icin onu bekliyorduk ( bekliyorduk derken ailem iki uc gün önce memleketten geldi ) her neyse maçta iken kaynanam esimi aramış kendisi yurt dışında yasıyor ( belli bir süreliğine) . Her neyse, eşim maçta olduğu icin açmamış. Sonra esim mac çıkışı beni arıyor annem seni aradı mi diye. Bende yok beni niye arasın dedim. Her neyse eve geldi yemek yiyeceğiz yahu annesini arıyor, üstüne bize kamerayı donduruyor bizle konuşturmaya çalışıyor. YAHU Bİ YEMEK YİYELİM 8 saattir açız mantıken. Bende bir yandan yemek servis etmeye çalışıyorum esim yüzünden o an tabağı düşürdüm sonra esim ailesini kapatıp bana ters ters konuşmaya başladı geriliyorum bak falan diye. Neymiş ben sinirli bakmişim. Her neyse ama yani ailem gelmiş yemek yiyeceğiz ailesinin sırası mi? Annesine biraz sonra arayım yemek yiyeceğiz yazabilir ne bu korku? Ayrıca annesini aradığı anda babam çenesinden tam duyamadım ama kaynanam diyordu ki, “ hayırdır aramaz oldun bizi “ falan diye laf soktuğunu hissettim. Babam yüksek sesle konuştuğu icin tam anlayamadım ama. 😒 ? ?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Bu soru iki kere sorulmuş. Anlayışsız bir kadınsın sen. Huzur ver kocana veremiyorsan boşan.
054 Yorumla
Soran1 yılYuz kez de sorarim neler yasadigimi nerden biliyorsun
Soran1 yılSadece olay bu degil kaynanam mesela benim evime gelir eve misafir davet eder dayisi vs vs cagriir bizde kalsin diye. Yahu benim yasadigim alana bi izin iste demi.
Soran1 yılNe icin doktor?
- 1 yıl
Bu kadar takıntın ve evine huzur vermediğin için doktora gitmelisin. Aile önemlidir abicim. Sende ise eşin ve ailesi hiç önemli değil ama sen ve senin ailen çok önemli. Bu çifte standart ve geçimsiz kadının yapacağı şey. Senin gibisini ben 5 dk evde tutmamda , kocan seviyor demekki.
Soran1 yılEvim yokki sorun bu iste. Burasi benim evim degil burasi gorumcemin kaynanamin hatta halasinin hatta yoldan gecen birinin evi dahi olabilir. Kendi evimde baharatligi suraya dahi koyamiyorum kaynanamin gonlu olmuyor yahu , burasi benim yasam alanim siz erkekler neden bunu takinti olarak adlandiriyorsunuz yahu bir insan evini evi gibi benimseyemicekse neden evlendi
Soran1 yılAile onemsiz asla dedim mi? Benimde ailem var benim de ailem onemli ama benim ailen asla iliskime karismaz anliyor musun kavgamıza mudahale etmez gezmemize karismaz. Biz akrabalarina bile kaynanamin yonlendirmesi ile gidiyoruz bizim aklimiz yok mu? Bu demek oluyor ki kaynanaya deger vermiyoruz
Soran1 yılAyrica benim ailem onemli ise onunda ailesi onemli, ben ailemle bile kavga ediyorum yeri geliyor babam iliskimize karisiyor diye ne anlatiyon sen allah askina
Soran1 yılEvlenirken boyle olduklarini nereden bilebilirdim? Esim sozde sert bir insan gibi gozukup annesinin tam kuzusu? Esimle de guzellikle konusuyorum, kaynanam beni kirici konussa dahi duymamazliktan gelmemi istiyor.
Soran1 yılYahu siz istiyorsunuz ki kariniz susssun otursun kosesinde herseye ses etmesin. Ya biraz allah korkunuz olsun? İnsallah seninde evlendigin karinin esi ailesi boyle yapar yuvani bitirmeye odakli oynar, surekli senin isine karisir eder bunaltir bak bakalim beni anlarsin o hakde
Soran1 yılSiz neden? Hemen erkek anne kavrami olunca bilincsizse bunu savunuyorsunuz ben buraya yazsam roman olur. Gozumde hicbir sey yok. Dugun bile yaptirmadim kendimiz yaptik? Hangi kiz bunu yapar? Esim dugune sadece sac basima para koydu bu kadar gerisini hepsini biz hallettik. Depremzedeler diye. Depremzede olmasina ragmen durumlari hâla cok iyidir mesela. Ben evlendim esim icin koytenrde yasadim bir bucuk sene. Dile kolay. Eve gectik kaynanamin esyalari eski esyalarini kirik dokuk onlari kullandim bir gunden bir gune sunu istiyorum demedim.
Soran1 yılKardesim uzak mesafeydik. Anlatabiliyor muyum.700 km vardi aramizda ben esimden cok memnun bir insanim cokda severim, ama ailesinin boyle oldugunu iclerine girmeden anlayamadim. Anliyor musun? Nisan evresinde bir iki olaylar oluyordu ama abartmiyordum taa onlara tkailsam bak senin dedigin gibi gecimsiz derlerdi 😂😂 takilmadim ama onlar fragmanmis
Soran1 yılEsime sorsan ne anlatir ki, anlatacagi su, esim mutevazi hicbir sey de gozu yok bir tane tshirt dahi aldirtmamiztir bana. O kadar tok gozlu, tutumlu , ailem Nisan evresinde hakaret kufur etse dahi esim bir kez agzini acip lafini vermemistir der
Soran1 yılEsin oyle peki annen nasil? Annen kiza eziyet ediyor mu? Onu de hele
Soran1 yılOyledir derken ne demek istiyorsun? Kardes ben fedakar olmasam? Koytenrde yasamazdim? Fedakar olmasam kaynanamin esyalari kullanmazdim? Farkinda misin bir kez evet haklisin diyebilirsin. Yahu ne istiyorssun ki kaynana durduk yere bana karissin, kirici konussun hasta misin desin ( sirf yemek yapamadigim icin oysaki kac kez cabaladim ogrendim ) senin annen karina hic hakaret etti mi
Soran1 yılSiz erkekler istiyorsunuz ki, annem gelinin agzina da etse haklidir? Belki de gelinin gercekten hicbir sucu yok? Bunu neden kabullenmek istemiyorsun. Akrabalarindan bile duyuyorum sen istenmeyen gelinsin, kaynanan seni istemeye istemeye aldi. Oglu seni bu kadar seviyor diye. Deprem aninda esim beni aradi helallik istedi diye kaynanam kac kez ogluna kustu. O anda nisanli mi aranirmis
Soran1 yılAma rica ediyorum, sizde feminest olun sadece erkekleri savunmayin. :( size gore zaten hep biz haksisizdir. Hakkima girdin ve kirildim. Lutfen kimsenin hayatini bilmeden direkt savunmaya gecmeyin
- 1 yıl
Sana neden sadece senin anlattıkların ile haklısın diyeyim? Birde ben senin kardeşin değilim. 40 yaşındayım ben. Konuda benim evim benim ailem değil. Ben gayet huzurluyum şükür. Konteynerda seninle beraber binlerce aile yaşadı. O depremi binlerce aile yaşadı. Hadi abicim işine bak benide daha fazla işimden gücümden etme. Ne konuştun yahu. Sabır dayanmaz
Soran1 yılAma direkt benim anlattiklarimla haksizsin diyebiliyorsun. Bende bunu anlamiyorum. Konuya bana odaklanip haksiz gosterirsen bende senin ailenden kiyas yaparim niye senin ailenden ornek verince haksizliga gelemedin ama demi. Evet o depremi herkes yasadi ama ben ankaradan gelin gitmis biriyim bunu kabullenmeyebilirdim, ? Veya bekleyelim diyebilirdim farkinda misin 😂 ben depremzede degildim. Esimin kucuk kardesi nisanlisi ayrildi ben deprem sehrinde yasamam diye koytenrde yasamam diye bu sarti kabul etmedi. Etmeyen de var.
- 1 yıl
Kırıldıysan bana kırılmadın. Bende seni tanımam , aileni de bilmem. O yüzden de senin anlattıkların ile sana haklısın demem. Gördüğüm evde huzur bırakmayan bir eş var. Sonra kalkıp buralarda , bozuk kişiliğinize onay aramayın. Feministlik ne alaka? Ben Türk aile yapısını savunuyorum. Sen femimist olmadan önce , o kelimeyi doğru yaz ve iyice araştır. Huzuru feministlikte arıyorsan, özgür olucam diyorsan önce boşanıp kedi ayakların üzerinde duracaksın. Güçlü kadın naraları atmak kolay. İş gerçeğe gelince tüm şucu erkeğe ve ailesine at. İki kitap oku öyle gel bacım. Sabır taşı olsa çatlar insan senin karşında.
Soran1 yılSen neden peki, direkt erkek ailesine haklisin diyorsun onun cevabini verir misin bana? Rica ediyorum. Huzur birakmayan bir es derken? Sana bir kac kesit anlattim yasantimdan. Durduk yere mi huzur kaciyor benim karsima gecip ogluma yakismiyorsun, sen istenmeyen gelinsin derse ben hicbir sesimi cikarmadigimda huzur birakmamis ben mi oluyorum bak bu soylediklerime bir odaklan? Ogluma yakismiyorsun demek kimin haddine boyle uslup mu olur?
Soran1 yılSana attim o emojiyi cunku anlamiyorsun kalkip binlerce depremzede var diyorsun. Yahu benim yaptigimi yapmayan kac insan var sen biliyor musun? Esimin muduru bile takdir ediyor. Bu hakde geldin evlendin ben kizimi evlendirtmezdim aileni bile tebrik ederim diyen insan kendisi
- 1 yıl
Onları tanımadığım için sana haklısın demiyorum. Ve gördüğüm kadarıylada , haksızsın. Çünkü çok konuşuyor ve haklı olduğunu dile getirip duruyorsun. Ben sana haklısın desem ne olacak? Huzurun yerine mi gelecek? Biraz bu açıdan bak. Bu insan psikolojisi abicim. Orada haksızsın burada haklı olmak istiyorsun. Ama o haklı diyecek insan ben değilim
Soran1 yılErkek ve erkek ailesine hicbir suç atmiyorum esimden allah razi olsun cok iyi bir insan. Ama esim ailesinden korkuyor bunuda kendisi de soyluyor ben ailemden cekiniyorum boyle yetistim diyen de kendisi. İnanılmaz müdahale oluyor evliligimizde. En basiti, bak en basiti teyzesi ariyor gelmiyorsunuz diye agliyor nara yakiyor. Gelmiyorsundan kasit daha iki hafta olmamistir. Sonra teyzesi gidip kaynanami arayip sikayet ediyor bana gelmiyorlar diye. Kaynanam ariyor esime saydiriyor. Bir bu hayati dusunur musun?
Soran1 yılorada haksiz derken? Esim haric ailesiyle konusmadim ki, haksiz olayim. Kendi aileme anlattim. Onlar artik konusmak cozmek istedi bu meseleleri boyle olmaz diye. Benim ailem bana harclik veriyor diye ortaligi yikan bir kaynanam var. Bu haklilik degil olani soyluyorum onay almiyorum senden. Sen kizina para veriyorsun diye kizinin kaynanasi ortaligi yikiyor
Soran1 yılBasak degil ikizlerim. Benim ailem evliligimi bozmadi. Esim arada birakmiyorum ki arada birakilcak bir sebep mi ssence bu 😂 ailemin bana harclik veriyor diye arada mi kaliyor
Soran1 yılBosancaksin demek basit esimi seviyorum mantiken? Ama hersey sevgiden bitmiyor yahu ailemle aramdaki para konusuna kadar karisiliyorsa ben napayim sen söyle
Soran1 yılHer neyse abi tesekkurler bu sohbetin icin. İyi gunler allah sizin hayatinizda umarim kaynana sorunu vermez. Bu sadece erkeklerin anasında olmuyor. Dedigim gibi cevremde ki kuzenimin evliliginde de kadinin annesi karisiyor cocugu yiyip bitiriyorlardi onlar bosandi. Cunku evlilik evlilik olmaktan cikmis kizin ailesi yonetiyordu :( keske evlilikler iki kisi arasinda olsa. İyi gunler
Soran1 yılMudur takdir ediyorsa bu normal birsey. Esimin ezilmesi ne alaaka? Esimde bu konuda hep sukur eder takdir eder. Mudurle alakali degil. Mudur de depremeze de mantiken. Genel olarak diyor hani, sehir duzelmeden evlenmeyelim, evleniyorsak illa ki ev tutulcak , veya koytenrde vs vs yasamam da diyebilirdi bu kiz. Bu kiz seni harbi seviyor ki bu sehre geliyor. Ben olsam kizimi deprem sehrine guvenli olmayan bolge gondermezdim. Bu kiz seni harbi seviyor takdir ettim demesinin neresinde ezilme var guzel abim. Bak az once sende karini takdir ettin mesela
Soran1 yılBu konuda takdir edilmeye gelirse kaynanam kayinbabamda takdir ediyor bizi bu konuda hic yormadi diyorlar zaten. Sadece mudur de degil.
- 1 yıl
Ben Türk aile yapısını savunan ve bunu babadan aileden görmüş bir Türk erkeğiyim. Bizde erkek çerçevesine girer kadın. Benim annemde öyledir benim kız kardeşimde eşimde. Bizde erkek kadını üzmez , sever , sayar. Namerde muhtaç etmez. Kadını kadın gibi sever. Asla hakaret ve küfür dahi etmez. Maskülen erkek, kendi çerçevesinde ailesini yönlendirir. Çalışır işine gücüne bakar sorumluluklarını bilir. Kadınlar arasında bir çatışma olmaz bu yüzden bizim ailelerde. Çünkü kadın erkeğin çerçevesinden çıkmaz.
Soran1 yılBak kendinde dedin abicim erkek kendi cevresni ailesini yonlendirir bak kendin diyorsun. Bizde esim degil ailesi yonlendiriyor anlatabiliyor muyum, kendi paramizla araba bile alamiyoruz karisiliyor.
- 1 yıl
Sende kocanın çerçevesinde deği, sürekli onun dışında bir yerlerde huzur arayan bir arkadaş olarak sana haklısın diyemem. Kayınbaba , kayınvalide takdir ederde, kocanın müdürü ne alaka anlamadım :) yapmayın bunu kocalarınıza. Şahsen bana eşim böyle bişey dese , benim kendi işim, Ahmet Mehmet seni takdir ediyor lafı yer benden hayırdır diye.
Soran1 yılEminim senin ailen cevre de eli yuzu duzgun, hicbirseye karismayan kendi hayatina bakan biridir. Bu yuzden esinde anneni el ustunde tutuyordur eminim. Senin kisilik otoriterin kimsenin senin uzerinde hakimiyet kurma gibi birseyi soz konusu yoktur eminim ki, iste herkes sen gibi degil abi anliyor musun
Soran1 yılAbicim mudur su alaka, ben bir kere kaynanamla esimin is yerine gitmek zorunda kaldik, mecburiyetten. Orada mudur benle ve kaynanamla tanisti. Zaten mudur tanismak istiyordu cunku esimi cok sever muduru. Calisma arkadaslarinin esleri de tanismak istiyordu. Ee mantiken kendimi tanitirken ankaradan geldim dedigimde dugunumuzun olmadigini bildikleri icinde boyle demeleri normal. Hani abi, simdi ki kizlar altinim olmazsa evlenmem dugun salonum bu olmazsa evlenmem esyam su olcak diyen tiplerden degilim ya. Direkt koyteynre gelin indim o yuzden takdir ettiler
Soran1 yılAbi iste bak kendin diyorsun 😂😂 benim istedigim de senin yazdigin gibi bir ortam anliyor musun bende böyle huzurlu bir ortam istiyorum. Bende bana karsi saygi duyulsun, benide insan yerine koysunlar istiyorum. Hicbir zaman benim fikrimi almazlar etmezler ama ben her daim, onlarin fikirlerini almaktan cekinmem. Kendinde diyorsun gerisi benim ailem benim evim :( bizim oyle bir durumumuz yok iste benim degil bizde biz kavrami var
Soran1 yılBen kendi aileme giderken bile esimin ailesinden sıkıntı yaşıyorum karisiyorlar laf sokuyorlar. Aileme gitmemi kiskaniyorlar. Aileme gitme sayim da 2 3 ayda bir.
Soran1 yılAbi yasim 26 oldu esim 30 yasinda tahminen ne zaman degisir cunku uzuluyorum anneme giderken bile izin almam gerek gonullerini yapmam gerek resmen. Kaynanam ile her gun gorussek ben sikinti yapmam etmem, ben aileme gidince neden sikinti
Soran1 yılEsime karsi saygisizlik asla yapmiyorum abi kirildigim noktalari soyluyorum sadece oda bir kulagindan girip digerinden cikiyor abi. Mesela bak, guzel bir yemek hazirliyorum esime surprizler yapiyorum. Esimin isten gelmesini beklerken esim once bi benimle sarilsin demi, bi merhabalassin, ayakkabisini cikarir cikarmaz annesini arıyor hal hatir, tam bir saat suruyor nerdeyse. Ozel gunlerimizde bile boyle. Sen soyle abi ben konusmayimda kim konussun. Anne baba onemlidir ama bir o kadar da es onemlidir birini tatmin edeyim derken diger bir kadini uzmek ne kadar dogrudur :(
Soran1 yılAbi biz evleneli iki sene oldu nisanlilik sevgilik derken toplam 5 sene zaten. Duzelse bir tik duzelirdi duzelme yok benim esim cok saf iyi niyetli ondan boyle. Hani mesela kucuk kardesine bile hayir diyemiyor esime yabanci insan icin bile hayır diyemez kandirilmaya cok musait. :(( umarim dedigin gibi duzelir
- Aile & Toplum konusunda 320 cevap paylaştı.
1 yılAnasının sözünü dinleyen bozuk pskolojisi olanlardan uzak dur
07 Yorumla
Soran1 yılNasıl uzak duram? Evlendim?
- 1 yıl
Yatağını ayır verme elletme anana git de isyan bayrağını çek
Soran1 yılYahu sence bu ona koyar mi?
- 1 yıl
Mesafe koy taviz verme
Soran1 yılYahu degiswn birsey olmuyor daha cok kavga oluyor mesafe de
- 1 yıl
Kavga çıksın sorun değil pes etme kazanan sen olursun
Gizli Üye(30-35)1 yılÖnce anneler sonra siz olması gereken doğru olan bu. Anneler de gelinlerine öncelik vermeli
01 Yorumla
Soran1 yılO zaman evlenmeseydi
Aile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı. Anaci ne olacak
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, anlatırken bile ne kadar dolu olduğunu hissettim. 🙏 Gerçekten zor bir durum. Eşinin ailesine olan düşkünlüğü sevgisinden kaynaklanıyor; aslında kötü niyetli olmadığını biliyorsun ama bu dengeyi bulmak iki taraf için de yorucu olabiliyor. Ailesine olan sevgisi seni ihmal etmesi anlamına gelmemeli. Aynı şekilde, senin de kendi ailesine saygı göstermen ve anlayışlı olman önemli.
Burada yapılabilecek en iyi şey eşinle sakin, duygularını kırmadan konuşmak. Yemek sırasında yaşanan karmaşayı ve hissettiğin stresi anlat. Ama bu konuşmayı gündelik hayatta sakin bir zamanda yapmaya çalış. "Ben" ifadelerine odaklan, suçlayıcı bir tondan kaçın. Örneğin, "Yemek esnasında kendimi stresli hissettim" diyebilirsin. Bu, ilişkiniz için orta yolu bulmada faydalı olabilir. Unutma, ailelerin varlığı evliliklerde zenginliktir ama denge kurmazsak bıraktıkları etkiye dikkat etmek gerek. 💕 Sesini duyur ve değerini hissettir! 🫶✨