Arkadaşlık, akraba vs gibi kişilerde devamlı ödemeye çalışanlar çok gergin hissettiriyor bana. Almanların niye alman usulünü sevdiğini anlıyorum onlar sayesinde. Sevgililik hariç hiç hoşuma gitmiyor

Arkadaşlık, akraba vs gibi kişilerde devamlı ödemeye çalışanlar çok gergin hissettiriyor bana. Almanların niye alman usulünü sevdiğini anlıyorum onlar sayesinde. Sevgililik hariç hiç hoşuma gitmiyor

Eh her toplumun kültürü farklıdır. Kimi toplumlarda ödemeler bireysel yapılırken kimi toplumlarda herkesin ödemesini tek bir birey yapmak ister. Nedeni kibir ve riyakarlık gibi olumsuz olabilirken misafirperverlik ve yardımseverlik gibi olumlu da olabilir.
Ancak evlilik gibi durumlarda hesabı erkek ödemeli tabiki de.
Kim daha çok kazanıyorsa onun ödemesi uygundur, mesela cinsiyet fark etmeksizin babasından harçlık alan birisine hesap ödetmek istemem, çünkü kendisi ödemez babası ödemiş olur, kendisi kazanıyorsa da dert etmem hesaba ilk kimin eli giderse o ödeyebilir, çünkü birlikte yemek yediğim kimsenin hesabı bana kilitlemek için orada olmadığını bilirim. Kısacası bu sorunun cevabı çevreden çevreye değişir.
Selam. Günaydın güzel gözlü hanımefendi
Erkek dururken kadının hesap ödemesi erkek adına utanç verici bir şeydir.
Eğer erkek fakir veya işsiz değilse, mutlaka hesabı ödemelidir.
Açıklamayı okursan o konuda fikrim aynı ama arkadaş ve akrabalarda devamlı tek taraflı ödemek isteyenler beni çok geriyor hatta buluşmak bile istemiyorum sırf bu yüzden
Akrabalarım senden büyüktür büyükler küçüğe hesap ödetmez.
Gelelim arkadaşa kankan da olsa hesabü erkek ödemeli yazılı olmayan kural budur
2/3 yaş var arada çokta büyük biri değil
Cevap
2Cevap
Tercihim o şekilde herkes kendi yediğini ödesin ama müsade etmeyen arkadaşlarim var bu da beni sinir ediyor 😅
Alman usulü en doğrusu bence
Resim çok romantik ahsjdjdjd
Ben de senin gibi Alman usulü seviyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?