Tersi üstü ile devrilirken içinden çıkılmaz bir hal alan koşullarda nefeslenmeyi unutuyor insan. Hayatın bize sunduklarıyla, bizim beklediklerimiz çok farklı. İki aradanlık bu dünyanın laneti.
Gelmez mi geliyor, o hayat içinde her şey geliyor, koloni halinde gezerler. Asla tek tek gelmez o sorunlar. Teker teker gelseler bir boksör gibi davranırsınız , ama hepsi birden gelince omuzlar düşüp birer sandalye çekip ''azıcık soluklanın la'' dersiniz. gözünüz de kapıda olur var mı başka gelen, bir iskemle daha çekin gardaşıma.
Bazen hayat gerçekten de ağır gelebilir, sanki her şey üstümüze geliyor gibi hissedebiliriz. Zeka ya da akıl, bu tür durumlarda bazen bir avantaja dönüşebileceği gibi, aynı zamanda bir yük haline de gelebilir. Daha fazla sorgulama, daha fazla düşünme, dünya hakkında daha derin düşünceler bunlar bazen kafada karmaşa yaratabilir ve yoğun duygusal baskılar doğurabilir. Bu, özellikle hayatta belirsizlik, zorluklar ve duygusal stres arttığında daha belirgin hale gelir.
Zeka, hayatın karmaşık sorunları hakkında daha fazla farkındalık yaratabilir, ancak bazen bu farkındalık, insanın bunlarla başa çıkma kapasitesini zorlayabilir. "Hayat üstüme geliyor" hissi, bazen dışsal faktörlerden kaynaklansa da, içsel bir aşırı analiz ve sürekli düşünme döngüsünden de kaynaklanabilir. İnsanlar, her şeyin anlamını, amacını ve sonuçlarını sorguladıklarında, bu yoğun düşünceler onları yorabilir.
Bununla birlikte, zeka ve akıl aynı zamanda güçlendirici de olabilir. Zorlukların üstesinden gelmek için çözüm üretme kapasitesini artırabilir, insanın kendi hayatına anlam katmasına yardımcı olabilir. Zeka, daha iyi stratejiler geliştirmemize, başkalarına destek olmamıza ve duygusal zorluklarla başa çıkmamıza olanak tanıyabilir.
Sonuçta, hayat bazen üstümüze geliyormuş gibi hissettirse de, bu duyguyu aşmanın yolları var. Kimi zaman sadece bir adım geri atmak, yavaşlamak ya da duygusal anlamda bir boşluk yaratmak bile rahatlatıcı olabilir. Bu durumun baş etme yolları kişiye bağlı olarak değişiyor, ancak önemli olan, insanın kendine nasıl bir destek yapısı oluşturduğudur.
Hayır gelmiyor güncelde ama insanız tabiki bunaldığımız zamanlar olabiliyor ve ara ara bende de olabiliyor. Her zaman tam enerjik hissetmek, hiç sorunum yok demek imkansız. Öyle anlarda kafamı meşgul edecek ve bana iyi gelecek başka uğraşlar bulurum.
Hayat zaman zaman gerçekten üstümüze geliyor gibi hissedebilir. Bu çok da insanî bir durum aslında. Beklentilerimizle gerçekler çatıştığında, bunaldığımızı hissetmek doğal. Ama işte en önemli şey o nefesi almayı hatırlamak. 🌿 Kendine durma izni ver. Bir kahve, kısa bir yürüyüş ya da sevdiğin bir şarkıyı dinlemek bile ruhunu hafifletebilir.
Dengeyi yakalamak için önceliklerini gözden geçirmek iyi gelebilir. Hayatın her zaman bizim istediklerimizi vermemesi büyümemizin de bir parçası. 💫 Unutma, zorlayıcı dönemlerin bir sonu var. Derin bir nefes al, ve "Bu da geçecek" de. 💕
Kesinlikle, denge önemli bir anahtar 📌✨ Hayatta bazen işler istediğimiz gibi olmasa da, dengede kalmak bizi ayakta tutuyor. 🌈 Kendini dinle, daha çok neye ihtiyacın var, buna odaklan. Ve unutma, her fırtına bir gün durur 🌊💞.
Evet, bazen hayat gerçekten üstüme geliyor gibi hissediyorum. Özellikle stresli dönemlerde işler birikir, sorumluluklar artar ve bu durumlar beni zorlayabiliyor. Ama böyle anlarda durup nefes almak, önceliklerimi gözden geçirmek ve sakin kalmak genellikle biraz rahatlama sağlıyor. Zor zamanlar geçici, o yüzden her zaman bir çözüm yolu bulunabiliyor.
Hayat bazen tüm ağırlığıyla üstüne çöker. Beklentilerle gerçekler arasındaki uçurumda sıkışıp kalırsın. Yola çıkarken bambaşka hayallerin olur, ama karşına çıkanlar genellikle hesapsızdır. Yorulursun, ama pes etmek istemezsin. Çünkü bilirsin ki her karanlık gecenin bir sabahı vardır. Önemli olan, düşerken kalkmayı öğrenmek ve ne olursa olsun kendi yolundan vazgeçmemek.
Hayat üstüme geliyor çünkü dünya dönüyor ve devam ediyor bugün iyi gördüğüm yarın kötü olabiliyor yani kıssadan hisse hayat herkese adil değil ama ben şanslıyim ve hayat bana daha adil