Allah yolunda yapılan mı /İnsan'a yapılan mı? Rabbimin yolunda ölürüm 🙏🤲🌹sağlık olunca Rabbimin verdiği rızıkla insan'a olan borç zaten ödenir bence... 🥰
İslam'da, Allah'a yapılacak ibadet ve O’nun yolunda yaşamak, bir insanın hayatındaki en önemli şeydir. Kişinin kendi sorumluluklarını yerine getirmesi, Allah'a kulluk etmesi, ibadetlerini yerine getirmesi çok kıymetlidir. Ancak bu, diğer insanlara karşı olan sorumluluklarımızı göz ardı etmeyi gerektirmez. Allah yolunda olmak demek, sadece ibadet etmek değil, aynı zamanda başkalarına iyilik yapmak, onlara yardım etmek ve toplumsal sorumlulukları yerine getirmektir. Çünkü Peygamber Efendimiz (sav) de, "İnsanlara en hayırlı olanınız, onlara en faydalı olandır," diye buyurmuştur. Yani, Allah'ın yolunda ölürken, Rabbimizin verdiği rızkla, insanlara olan borçlarımızı ödemek de aslında O'na hizmet etmenin bir yoludur. Bu da bir anlamda, Allah'ın emrettiği şekilde hem kendimize hem de başkalarına karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek demektir. Bu anlamda, bir insanın "Allah yolunda ölürüm" demesi, sadece ibadetle değil, aynı zamanda insanlara olan sorumluluklarıyla da örtüşen bir yaşamı ifade eder. Bu da her iki tarafın, hem Allah'a olan bağlılığımızı hem de insanlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemizi sağlar.
2
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Efsane adam gibi adam yüregine sağlık ne güzel yazmışsın içim gitti okurken allah razı olsun 🙏☺🤗🥰
Benim için ikisi de önemlidir tabi ki de. başta Allaha olan can borcum sonra da insanlara olan eğer varsa borcum onlar önemlidir. zaten ben kolay kolay kimseye borçlu kalmıyorum bu hayatta kalmak da istemem. ayrıca Borç yükü, stres, kaygı ve depresyon gibi psikolojik sorunlara yol açabilir. Sürekli olarak borç düşünmek, yaşam kalitemizi de olumsuz etkileyebilir. bu yüzden de insanın borçlara dikkat ederek kendi hayatına yön vererek bunlardan bir an önce kurtulması ve sorumluluklarını ya da sözlerini yerine getirmesi gerekiyor tabi ki de..
3
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Aşksın sen cansın sen kardeşlerin hasısın sennnnnnnnn 🥰🤗☺🙏
İdrak ile irade bir bedende kardeş olunca, en iyi dostları vicdan ile adalet olunca hiç bir borç lalmaz o canda. O sebepten Rahman olan Rahimdir aynı zaman da.🙂
Benim için en önemli borç, insanlara duyduğum manevi sorumluluklardır. Bana güvenen birinin bu güvenini boşa çıkarmamak, verdiğim sözleri yerine getirmek ve ilişkilerimde dürüst olmak, her şeyden daha değerli. Maddi borçlar zamanla ödenebilir, ancak manevi borçlar insanın karakterini belirler ve yerine getirilmediğinde derin izler bırakır. "Yanındayım" dediğimde gerçekten yanında olmalı, bana güvenen birinin bu güvenine layık olmalıyım. Çünkü güven ve samimiyet, insan ilişkilerinin temelini oluşturur ve bu sorumluluğun karşılığını vermek benim için en büyük önceliktir.
2
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ne kadar karakterlisiniz maşallah size ve yetiştirenlere 🙏👏👏👏👏☺
İlahi inançlara saygım var ama benim için bir insana borcum ekonomik anlamda kalsın istemem. Ahde vefa ise bende yaşadıkça sürer. İyilik gördüğüm insana keyifle minnette olurum.
3
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Harika yorum olmuş fıstık yine samimi sen kadar net 🙏🥰🤗
Dini bir inancım yok ama ahlaki değerlerim çok yüksek birine ne sebeple olursa olsun olan borcu maddi manevi farketmeden beni rahatsız eder ama tabi ki maddi borç daha ağır hele de şu şartlarda insanlar zorla geçinirken birnin seni düşünüp sana verdiği parayı en kısa sürede halledip vermeye calisirim
Maddi olan borçları bir yana bırakıyorum, manevinin yanında önemsiz kalıyor gözümde. İhtiyaç anında yapılan iyilikler borç gibi görünmese de bunun karşılığı olarak aynı şekilde ödenmesi gerektiği kanaatindeyim. Elbette manevi yaklaşımlar karşılığını bekleyerek yapılmaz ama yaklaşıldığı şekilde yaklaşılmakta sorun olmamalı.