Çocuk yetiştirirken, özellikle de kız çocuklarını yetiştirirken gördüğüm ciddi hatalardan bahsetmek istiyorum. Özellikle ahlak, edep ve namus gibi kavramların çok yanlış öğretildiğini görüyorum. Muhafazakarlık dini değerlerle de çok bağdaştırılıyor. (genellikle dindar gibi görünen kesimin muhafazakar aileler olmasından kaynaklı) Bağdaştırıldığı gibi öğretirken ve uygularken de yanlışlar yapılıyor. Bu yanlışlar kız çocuklarının sosyal yaşamından tut ilerideki evlilik hayatını dahi ciddi anlamda olumsuz etkiliyor.
Tesettür mesela. Çok duydum evde babasının, abisinin yanında başı örtülü gezen. Bu tesettür mü şimdi? "Aman kızım babanın, abinin yanında edepli dur, edepli otur, başını ört" E kendi evinde bile sürekli diken üstünde olsun o zaman bu kız. Evinde bile rahat edemesin mi o zaman? Bu baskıda yetişen kızlar (biri geçen burada bir soruda yazmış eşimin yanında tesettürlü geziyorum, açık olunca utanıyorum yazmış) sonra böyle travmatik durumlarla karşılaşıyoruz. Bazı insanlar tesettürün ne olduğunu bile bilmiyor. Tesettürlü bir kızın evin içinde pijamasını giyip rahatça başı açık gezebilecegini bilmeyen insanlar var ya. Hayret ediyorum. Bunu dahi edepsizlikmiş gibi aşılayıp utanç haline getiriyorlar. Sonra da hem sosyal yaşantısında, hem evlilik hayatında, onu da geçtim benlik kavramında sorun yaşıyorlar. Edebi, adabı dahi yanlış öğrenip yaşıyorlar. Normal olan şeyleri dahi edepsizlik olarak görmeye başlıyorlar zaten bu yüzden utanç duyuyorlar. Bazı ailelerin bunun farkında olmaması ne kadar üzücü...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer