Babam mülayim bir adam iş yerinde zorbalanıyor galiba çok üzülüyorum babam ne dese o adamı susturabilir?

Benim babam çok sessiz sakın hakkını savunamayan ailesini bizi bile koruyamayan bir adam aslında babam çok zekiymiş köyde doğmuş iyi bir okul kazanmış ama babannem kötü bir kadın okutmaya göndermemiş dedemle ikisi köyden çıkarmamışlar babamı hiç gözü açılmamış ve ezmişler babamı oda böyle olmuş. Babam 45 yaşında şu an da şehirdeyiz 3 yıldır dedemin maaşıyla geçiniyorduk babamda hep ağır işlerde yazın da köyde arazileri ekiyordu ama borçları var diye eve katkı da bulunamıyordu dedem babannem annem hep babama baskı uyguluyordu yeri geliyor bende babama sinir oluyordum sürekli borca giriyor ve bize bu yokluğu yaşatıyor diye neyse bir adam uzaktan akrabamız gece bekçisi babamı da aldırdı o işe haftada 3 gün çalışıyor gece bu şekilde köydeki işlere de devam ediyor o işe aldıran adam böyle çok çenesi olan kendini öven görgüsüz insanları ezmeye çalışan bir adam daha önce beni 14 yaşımda 30 yaşındaki oğullarına istediler birde saygısızca hemde sırf biz fakiriz diye kendilerini bir şey sanıyorlar neyse şimdi babamı her gördüğünde ben seni işe aldırdım köyde sürünüyordun burada ister dur ister çık sana kalmış sen şöyleydin böyleydin vs şu adam bana şu kadar para verecek ti ben seni aldırdım babamdan haraç kesmeye çalışıyormuş işe aldırdım diye babamda çok gururlu bir adam hep içine atar hiç bir şey demiyo ama üzülüyor her günü babamı kötülüyormus haraç kesemediği için şimdi de ayağını kaydırmaya çalışıyormuş sen kapıyı açık bıraktın yok ışıklar açık kalmış sonra gidip müdür senden şikayetçi söyle demişsin falan diyomus babam müdürün yanına gitmiş söylemiş ben böyle demedim diye oda öyle bir şey yok o iyice sapıttı seçim yapsam onun çıkarır seni seçerim demiş sonra doğalgazı soğuğa getiriyormus babamın üstüne atmaya çalışıyormuş ama babam hep haklı çıkıyormuş en çok zoruma giden Allah'ın her günü sen şöyleydin ben seni işe aldırdım diyip zorbalaması sizce babam ne derse adam susar

Babam mülayim bir adam iş yerinde zorbalanıyor galiba çok üzülüyorum babam ne dese o adamı susturabilir?