Benim açımdan beni koruması çok hoş
Ama bazen baskı boyutuna varıyor.
Mesela 7 24 gözü üzerimde dışarıda molada fazla tutmuyo gir içeri çabuk diyor ve bi gün güzel bi şey giydiğimde beni uzak tutuyo herkesten
Benim açımdan beni koruması çok hoş
Ama bazen baskı boyutuna varıyor.
Mesela 7 24 gözü üzerimde dışarıda molada fazla tutmuyo gir içeri çabuk diyor ve bi gün güzel bi şey giydiğimde beni uzak tutuyo herkesten
Cevap
2Cevap
Senin onu dinlemen onun hoşuna gitmiş ve bu ilerleyen zamanlarda sana sorun çıkarabilir
Neden hoşuna gidiyo onu anlamadım ve konuşma dediği kişiler benim yanıma gelip konuşunca ne dedi o ş.. rfsiz deyip küfür ediyo onun arkasından konuşma onla diyor. Sapık yaşlı var iş yerinde. Gelip dibime oturdu hani neredeyse üzerime oturcak. O an delirdim dedi bana
Mesela yemekhanede (en üst kat) 5 dk da yemeğimi bitirip aşağı inmek yerine cam kenarında duruyorum aşağıyı izliyorum. Sürekli. O abi de yemeğe bizden 15 dk sonra çıkıyo. Ben orada durunca iş yerindekiler benle şakalaşıyo falan. En son geldi kulağıma dediki "burada böyle durma" neden dedim "öyle" niye ama diye ısrar ettim "ben durma diyosam durma" dedi. Hani başka çare de kalmıyo dinlemeyince kızıyo bayağı
Ben 20. O abi 38
Evet sahiplendiği belli de ne açıdan bende anlamadım. Evli 2 çocuklu kendisi ve hani sanmıyorum bana başka açıdan yaklaşacak bi şeyini görmedim. Bi abim olsaydı diye dua etmiştim de bu kadarda değil yani. Hani kısıtlamaları artıyor bakalım nereye varacak
Zaten ben dikkat edicem sınırıma. Çünkü bazen beni aşırı sinirlendiriyor. Ben onun konuşma dediği kişi ile kendi isteğimle konuşunca sohbet edince ertesi gün gitti bana yanlış yapan eski kız arkadaşımla konuştu bana baka baka bi de, o gün aşırı kırılmıştım ve soğumuştum o abiden. Ben onu dinlemediğim zamanlar böyle yapıyo nefret ettiğim kişilerle konuşuyo kendisi de onların ne halt olduğunu bildiği halde
Abi gibi düşündüğüne emin değilim
Ben eminim sürekli yanlış anlama iyiliğin için diyorum diyor. Kardeşim diyo sürekli kendisine de abi olarak hitap ettiriyo
abi gözüyle baktığına eminmisin
Eminim. Çünkü kendisine karşı abi dedirttiriyo bana ve bana da kardeşim diyo sürekli. İyiliğin için diyorum diyor yanlış anlama diyo ama hani koruyor cidden fakat onun bana konuşma dediği kişiler benle konuşurken o görecek diye sürekli etrafı kontrol ediyorum. Ödüm kopuyo. Gördüğü an yanımızdan geçerken "Laaaaan" diye bağırıyo. Ve bi süre sonra beni boğmaya başlıyo. Yanlış anlama sen bilirsin diyo ama dediğini yapmayınca çok sinirleniyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, iş yerinde böyle bir abi figürünün olması aslında güven veren bir durum olabilir ama bunun sınırları, senin rahatını bozacak noktayı geçmemeli. 🫂 Seni koruma niyetiyle yaklaşıyor olabilir, ancak bir yetişkin olarak kendi kararlarını alabileceğini ve alanına saygı duyulması gerektiğini unutmamalı.
İlgi, baskıya dönüştüğünde bu durum hoş olmaktan çıkabilir. Kendini baskı altında hissediyorsan, bence sakin bir şekilde hislerini onunla paylaşabilirsin. 🌼 “İlgin ve koruman için teşekkür ederim ama bazen bu, beni biraz kısıtlanmış hissettiriyor” gibi bir konuşma yapmak faydalı olabilir. İş yerinde herkesin birbirine belli bir mesafe ile yaklaşması hem saygı hem de iş ilişkileri açısından daha sağlıklıdır. ☕ Genellikle bu tür durumlarda iletişim her şeyin çözümü olur. Empatiyle ve dostça bir tavırla durumu tatlıya bağlayabilirsin. 💛