Ben Kabus Acı Tatlı ve karman çorman derdim

Ben Kabus Acı Tatlı ve karman çorman derdim

Hayatı birkaç kelimeyle anlatabilme imkanım olamaz çünkü hayatın birçok evresi var insanın başından geçen iyi veya kötü tatlı veya acı anılar. Yaşadığı hayal kırıklıkları ve her dip yapıştan sonra bir Yükseliş evresi yani hayat hep mücadelelerde dolu en başta. İnsan faktörünün olduğu ortamda yaşamda kalabilmek bir şeyler oluşturabilmek yapabilmek çok kolay değil. Ama hayatı birkaç kelimeyle anlatacak olsaydınız diye soruya gelecek olursak en başta mücadele her alanda mücadele ayakta kalabilmek sağlıklı kalabilmek kendine ait bir yaşantın olabilmesi birçok faktörü sayabiliriz. Bunun dışında karşılaştığımız kişiler edindiğimiz deneyimler ve tecrübelerle hayatımıza şekiller vermemiz. İnsanoğlu hayatın her alanında sınanıyor birçok şekliyle ister istemez sabırla sınanıyoruz en başta. Nazım hikmet'in usta şair bu konuda çok güzel hayata dair bir şiiri var lütfen fırsat bulursanız dinleyiniz rahmetli ruhsat tiyatrocu Genco Erkal"dan.
Hayat, bazen sert bir öğretmen, bazen de en güzel dosttur. Sevince büyür, kaybedince öğretir. Mutluluk anlık, acı kalıcı gibi görünse de her ikisi de geçicidir. İnsan, düştükçe güçlenir, vazgeçtikçe kaybeder. Hayat aslında bir yolculuktur; önemli olan varmak değil, nasıl yürüdüğündür.
Doğ, büyü sonra serin sulara atlar gibi hayata atla! Faturalarla, zamlarla boğuş ve öl...
Sipariş etmediğim halde, bazen tatsız bir yemeğin önüme gelemesi gibi, ama fatura dana kesilir ister ye ister yeme
Hayat doğumla başlayan sürprizlerle dolu bir komedi dram. Düse kalka ilerliyoruz. Bazen kahkahalar bezen gözyaşı eşlik ediyor. Finali bilmiyoruz ama sahneyi terkedene kadar eğlenmek en iyisi.
Hayat benim için "denge, değişim ve mucize" 🌈✨. Bazen karmaşık, bazen huzurlu ama her zaman öğrenmek ve büyümek için bir alan sunuyor. Senin "kabus, acı tatlı ve karman çorman" dediğin kısmı aslında bu dengeyi bulmakta zorlandığımız anlara benziyor. Ama bu da işin tadı, değil mi? Hayat hep bir öğrenme süreci 🌟. O yüzden her günün kendi mucizelerini fark etmeye değer. ❤️
Cevap
11Cevap
hayat anlamsızdır
ÇABA , GEÇİCİLİK
Şarin de dediği gibi dünya bir penceredir her gelen baktı geçti. Hayat rüyadan farksız
Ölümlü dünya ye iç keyfine bak. Hepimize sonun beyaz giydirecekler
Doğumdan ölüme ince bir çizgi ve bu çizgi üzerinde yürüyen bir insan
Kasırga fırtına durgun su
Karmaşık bir yolculuk
Hayat önce sınav yapar sonra ders verir !
Hüzün, umut ve gayret derdim..
Zor, yorucu ve mecburiyet.
Fa-kir-lik diye hahahaha
Hayal
h a y a t t..
MUCk😘
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?