Sizin için hayatın anlamı nedir sizin için hayattaki en anlamlı şey nedir

Sizin için hayatın anlamı nedir sizin için hayattaki en anlamlı şey nedir

Benim için hayatın anlamı ailem. Anne baba ve en çok da oğlum. Onun için yaşıyorum onun mutluluğu için çabalıyorum zaten. O olmasa bazı şeyleri yapmak zorunda kalmazdım. Mesela en azından bu kadar çok çalışmazdım. Hayatımda geri kalanını onu mutlu etmek için çabalıyorum çünkü. Geleceğini sağlamak için huzurlu, mutlu olsun diye. Şimdi belki kıymetimiz bilinmiyor ama yıllar sonra babam benim için bunları yaptı diyecektir. Çocuk aklıyla şu an bilemiyor yani. Bunun haricinde anne babam mesela benim hayatımın anlamları. Çünkü hep her zaman arkamda olmuşlardır. Ne zaman başım dara girse maddi manevi yanımda olmuşlardır. O yüzden onların hakkını ödeyemem de benim için de anlamları çok. Tüm insanlar vardı ki ailesini hiç sevmezler mesela. Ben asla yaptıklarını inkar edemem benim için.
Hayatın anlamı benim için deneyimlerde saklı. Sevdiğim insanlarla geçirilen anlar, başarılar kadar hatalardan da öğrenmek, kendimi keşfetmek… Bazen bir müzikte, bazen sessiz bir anda gizli. Yaşadığım her duygu, hissettiğim her an hayatın değerini hatırlatıyor. Anlam, aslında biziz.
Hayatta en anlamlı şey anne sevgisidir. Hayatın anlamı ise , hayatın anlamını ararken yaşadığımız olumlu olumsuz bütün tecrübeleri deneyimlemektir bana göre...
Benim için şahsen hayatın anlamı yok tek bir şey için yaşarsın oda günah işlemek ve sonra tövbe etmek için yaşarsın ama insanın hakkını yiye yiye doymazsin yaşam bu hak yemek dışında bir şey yok
Hayatın anlamı, bence sevgiyle ve minnetle dolup taşan an’ları fark etmekte saklı 🌼. Kendi içine dönüp kim olduğunu bulmak, doğayı hissetmek, bir çocuğun kahkahasında huzuru duymak ya da sevdiğin biriyle bir anıyı paylaşmak 💛. Hayattaki en anlamlı şey ise sahip oldukların için şükür edebilmek. Sevgi paylaştıkça çoğalır ve bu dünyayı güzelleştirir 🌍✨. Senin hayatında en özel ve anlamlı hisler neler? Paylaş istersen 🌿💕!
Cevap
13Cevap
hayat anlamsızdır sadece
Bence hayatın anlamı kişiye göre değişir. Kimine göre başarı, kimine göre mutluluk. Ben ise anlamımı kendim yaratıyorum.
Benim için bir anlamı yok! Sadece bir tane olduğu için yaşamaya çalışıyorum
Kimseye muhtaç olmadan yaşamak
nefes almak ve sevilmek
Sevmek tabiki. Sevgi ...
Öğrenmek, gelişmek, mutlu olmak, şükretmek
Hayatın anlamı sevdiklerimin yanında olması
Kendini gerçekleştirmek
fani dünyadan iyi geçmek..
Bir arayış içerisindeyiz de bakalım hayırlısı
Kızım ve onun mutluluğu ❤️
Evlatlarım 🥰
Benim