Saklambaç, körebe, uçurtma, misket, 5 taş , topac cevirme, istop, güzellik mi çirkinlik mi, ip /lastik atlama, seksek, yakartop, kutu kutu pense, bezirganbası, yerden yüksek, simit, mendil kapmaca, birdir bir, çuval yarısı... Ve aklımıza gelen gelmeyen bizi akşam ezanına kadar aşkla şevkle sokakta tutan oyunlar...
Yaşadığım ülkede bu oyun var 2 grup çocuk oluyor ellerini sıkı sıkı tutuyorlar sonra birisi koşarak o elini itip geçiyor ellerini bırakıyorlar sonra o gruptan istedikleri bir çocuğu kendi grublarina alıyorlar anlatamadım pek 😂
Bizim İstanbul'da manyak nineler dedeler vardi pek oyun oynatmazlardi camdan bağırıp cagirirlardi heryerden kovulurduk. Cocuk sesine tahammülü kalmamış fosiller yüzünden ağız tadıyla oynayamadık. Şehirde daha zor bu tarz oyunlar köy ortamında olmak isterdim ondan sordum. En azından ortam daha rahatmis sizin
Sivri ve kısa kazıkların yumuşakça bir zemine hızla atılıp, toprağa saplanmasına dayanır. Ben goçgoçumu saplarım, rakibim saplar kim diğerini saplandığı yerden çıkarıp düşürürse o kazanır