1 yılGörücü usulü evlilik, birçok kültürde yaygın bir uygulama olarak karşımıza çıkar ve bu tür bir evliliğin avantajları ve dezavantajları vardır. Bu yöntemde, aileler genellikle bireylerin evliliklerini organize eder ve iki tarafın da onayı ile süreç başlar. Görücü usulü evlilik, bazen ailelerin değerlerine ve geleneklerine daha fazla bağlılık sağlayabilir. Ailelerin bir araya gelmesi, iki aile arasında güçlü bir bağ oluşturabilir ve bu da toplumsal destek anlamında önemli bir avantaj sunar. Ancak, görücü usulü evliliklerin dezavantajları da vardır. Bireylerin kendi istek ve duygularının göz ardı edilmesi, evlilikte mutluluğu sorgulatabilir. Bazı insanlar, bu tür bir evliliğin kendi seçimlerine ve özgürlüklerine zarar verdiğini düşünebilir. Ayrıca, tanıdık bir ortamda tanışmak, bireylerin birbirlerini daha iyi tanıma fırsatını azaltabilir. Sonuç olarak, görücü usulü evlilik yapma kararı, kişisel tercihlere, kültürel değerlere ve bireylerin duygusal durumlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Her bireyin bu konuda farklı bir bakış açısı ve deneyimi vardır, bu nedenle bu tür bir evliliğin avantajları ve dezavantajları dikkatlice değerlendirilmelidir. Ama ben yapar mıyım hayır yapmam.🙌🏻✨
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBu devrin erkekleriyle konusulmuyor ki. Seffafca sunlari sunlari beklerim diyorum (ornegin ben sana maddi destek sunacagim. Sende bana ev sorumluluklarin cocuk bakiminda destek olmani beklerim. Eger yok yapamam falan dersen bende kazancimi paylasmayi uygun bulmuyorum. Kendi ihtiyaclarimi karsilarim, kendim icin calisirim sana da hastalik vs disinda gel yemek yap, temizlik yap demem. Sen bana destek olursan bende maddi konularda hicbir sekilde gocunmam ama diger turlu hem calisip hem sana maddi destek olup hemde diger isler ustume kalacaksa olmaz. Bunu kabul edemem. Eger is evlilige gidecekse bu konuda iyice bir anlasalim istiyorum diyorum. Kopuruyorlar. Hakaret eden oldu. Seni kimse almaz bu kafayla diyen oldu. Sirf destek istedim diye ha.)
Yani cok mu egolular anlamiyorum ki. Konusulmuyor coguyla. Beklentilerimi isteklerimi soyluyorum zaten konusmaya gelmisiz. Karsi taraf benden maas beklerken (ki calistigim icinde gorusmeye geliyorlar cogunlukla) guzellik vs beklerken, evlenirken sende ortaya bir seyler koy derken sorun yok, bende bir seyler bekleyince sorun oluyor. Erkekler 100 sey isterken benim 1 istegim laf, tartisma konusu oluyor.
Baska konularda da sorguluyorum. Yemek yapabiliyor musun, ben calismasam ücretsiz izne ayrilsam cocuklar icin falan bunlarda da dogru duzgun anlasamiyoruz. Iste cocuklarinda masrafi olur, calissan daha iyi vs diyorlar. Abi igne deligi yerden ben cocuk cikariyorum sen degil. Birakta bunun kararini ben vereyim. Belki dinlenmek istiyorum belki el kadar cocugu birakip ise donmek vicdanima koyuyor. Isi birakirim desem (birakmayi dusunmuyorum zaten o kadar emek vermisim. Misal diyorum) masadan kalkip gidecekler galiba.
Ya ne desem ters tepki geliyor. Ne desem egosuna uymuyor erkeklerin. Ya istiyorlar ki kadin kul kole olsun erkege. Para kazansin, hizmetini eksik etmesin, gikını cikarmasin. Surekli versin, bir seyler yapsin ama talep etme hakki olmasin.
Sadece bu konularda da degil. Namaz, ibadet vs soruyorum.(ben bunlari yerine getirmeye calisan biriyim. Bazen birakip tekrar basliyorum, istikrar saglamaya calisiyorum ama belki esim olacak kisi bu konuda iyidir ve beni de destekler daha da tesvik eder vs) ama bu soruma da geriliyorlar. Oyle hoslarina gitmiyor. Gecmis iliski soruyorum oyle hoslarina gitmiyor (temizim ve haliyle temiz erkek istiyorum eger nasipse)
Yani ne desemne sorsam kufur etmisim gibi bakiyorlar suratıma. Tavirlari degisiyor. Bazilarinin ilk geldigi beyefendi tavirlari kalmiyor. Bu kafayla evlenemezsin, sende ki de ego, senden daha guzel olup mutevazi kizlar var vs diyen oldu. Egoma da nereden karar verdiyse artik bana destek olmazsan parami paylasmam dedigimden mi, gecmisinin pisligini ortaya cikarma durumumdan mi artik nedense (bazi erkekler hatta belki cok buyuk bir kismi her halti yiyip sonra iyi aile kiziyla evlenme hayali kuruyorlar. Alip maddi manevi tepe tepe kullanmak istiyorlar)
Yani bu devirdeki erkeklerle gorucu olayi da azalacak bu gidisle. Ki ben son zamanlarda karsi taraftan talep gelse de bulusmuyorum. Hayirli bir işe kalkisayim dedim erkeklerde hayır yok ki devami gelsin.
Inanilmaz yozlasmis erkekler. Tamam kizlarda da varda kizlar yine din inanc, toplumsal baski, aile baskisi, muhafazakarlik vs derken arada duzgun kalan kızlar var. Erkeklerde hic yok denk gelemedim yani.
Erkek milletinde inanilmaz yozlasma gozlemledim. Bizim ulkede erkege bircok konuda baski da yok, rahatlar bu fazla özgürlük hem ego yapiyor bunlara hem kendisine, kendi davranislarina tipine bakmadan en iyi kizi bulmaya calisiyorlar. Aile pohpohluyor, toplum pohpohluyor, sevgilileri egosunu oksuyor. Bazilarinda ciddi anlamda kadin nefreti de var. Bir iki iliski yasamis tum kadin alemine yansitiyor bunu. Abi evlenme o zaman, ne araniyorsun gorucu falan?
Yok yok. Bu devirde Allah iyilerle karsilastirsin elbette ama cok sıkıntı. Erkekelrle gorucu gorusmek bile olmuyor, ilerlemiyor. Bende biraktim zaten. Artik nasibim varsa gelir bulur. Yoksa da yasar giderim.
48 Yorumla- 1 yıl
kanka ben sana sadece şunu söyleyeyim. O erkekler belli ki ailelerinin zoruyla seninle görüşmeye gelmişler ve seni yeterince güzel de bulmuyorlar. Sadece bahane buluyorlar söylediklerine.
- 1 yıl
Siz doğrusunu yapıyorsunuz beklentileriniz de gayet normal. En azından şöyle düşünün tamam benim maddi durumum iyi çalışmasan bile olur diyip sonradan zor durumda bırakanlara denk gelmemişsin öyle çok tanıdığım oldu daha yakın zamanda bir yakınım iki yaşında bebeği olduğu halde çalışmıyorsun diye sürekli darladı kadını. Hiçbir şekilde de de yardım etmedi kadına hep tek başına bıraktı. Üstelik görücü usulü de değildi. Kız da annemin bana sağladığı imkanlar daha iyi dedi aldı çocuğunu boşandı.
- 1 yıl
Yarısını okudum ama hak verdim iki taraf da çalışıyorsa ev sorumluluğu paylaşılmalı. Her şeyin hayırlısı
- 1 yıl
Allah senden razı olsun çok güzel ozetlemissin cidden paran için gelmişler hep sana boş ver evinde bekle görücü usulu gelenleri değerlendir aynen Ayette ne geçiyor zina edenler zina edenlerle evlensin sende temiz olmayan erkekle kendini yakma birak denginde boğulsun bak hocalar imamlar daha iyi inan ki ben bir kez daha evlensem hoca olsun istiyorum ama cok zor kotu biriyle evlilik ve bu ülkede erkekler kotu
Cevap sahibi1 yılEvet oyleleri de var maalesef. Kizi kafaliyor sonra istedigi gibi kullanmaya calisiyorlar, kadini yetersiz hissettiriyorlar. Bazilari oyle dedi bana sorun etmem vs ama samimi gelmediler, icime sinmeyen bir seyler oldu. Artik bu devirde nasil evleneceksek bilmiyorum. Gorusuyorsun boyle oluyor. Duzgun saniyorsun, kendini oyle tanitiyor seffaf olmuyor, bazi huylarini evlendikten sonra gosteriyor. Iste normalde calismaman sorun olmaz deyip sonradan sorun eden tipler gibi. Allah iyilerle karsilastirsin ne diyelim
- 1 yıl
Su devrin erkekleri prenses takma sen
- 1 yıl
Eğer erkek de kadın da çalışıyorsa en işlerini ortaklaşa yapmak zorundalar. El insan herkesin canı var. Yani en doğrusunu yapıyorsun. Şartların buysa ve kabul etmiyorlarsa hiç evlenmemek daha mantıklıdır. Boşuna evlenip sinir stres sahibi olmaya gerek yok. İnsanlar huzurlu bir yuvam olsun diye evleniyor zaten. Yalnız erkekler bir tık daha bozulmuş gibi düşünüyorsun bu konuda tam tersi kadınlar daha hızlı bozuldular diyorum ben. Erkekler yüzde 80 ise kadınlar yüzde 85 bozuk bence. O yüzden risk almak yerine bekar kalmak en iyisi. Ülke nüfusu da rahatlar en azından.
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, görücü usulü evlilik biraz karmaşık bir konu, değil mi? 😊 Ama senin tarzına, beklentilerine ve önceliklerine bağlı bence. Eğer değerlerin ve karşı tarafla uyum sağlayabileceğin bir iletişim varsa, neden olmasın? Ama tabii birbirinizi tanımadan büyük bir karar almak riskli olabilir. 💭
Kendi isteklerini, hayallerini ve duygusal bağlarını birinci sıraya koymalısın. Çünkü evlilik öncelikle iki insanın ortak bir yaşam kurma yolculuğu. 💞 Şöyle düşün, seni mutlu edecek kişilerle duygusal bağ kurman önemli, hangi yöntemle olduğu ise biraz ikinci planda kalabilir. Empati yaparak iletişim kurabiliyorsanız, işler yolunda gidebilir. 🙌
Ne hissettiğin asıl mesele, unutma. Kendine güven, ve ne istediğini iyice tart. 🌺10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u 1 yılyapmam
10 Yorumla
1 yılbana görücü kız gelmiş ti
ailem sevmez böyle şeyleri kimsenin de karışmaz evliliğine evlen evlenme ama dogululara almaz vermezler kız erkek fark etmez türk olucak neyse annem öyle diyince şaka sandım eve hızlı gelsin diye diyor sandım iş filan kitlicek bir geldim hakkaten gidiyorum telli duvaklı damat oluyorum tuhaf oldum bu durum dan nasıl kurtulucam kızı da ailesini üzmeden kara kara içim de düşünüyorum neyse kızla bir kaç sohbet ettim kız beni sevdi de ben bakıyorum sadece içim den neler geçiyor bilseniz ben bu işden sıvamadan nasıl çıkıcam yediler içtiler gittiler ben dedim baba evini terk edemem konuşması yaptım Babam gülüyor zaten evler ayrı zaten :D
öyle kaldı ama kız telefon da konuşuyorum kötü hisetmesin diye ben böyle biriyim sen daha iyilerine laiksin modu soguması için herşeyi anlatıyorum kötü :D dram bak
16 Yorumla- 1 yıl
Doğulular size ne yaptı anlamıyorum ki
- 1 yıl
@Kutup00yildizi tercih meselesi
- 1 yıl
Saygı duyarım ama anlam veremiyorum
- 1 yıl
@Kutup00yildizi tabuları yık diyorsun 600 yıllık
- 1 yıl
O düşmanlığı birbirine besleyen tüm insanlar göçtü gitti hayatlarımızı niye hala kutuplaşma ve kinle yasiyoruz onu anlamıyorum. Ortada bir suç varsa da bunun cezası onların çocuklarına kesilmemeli diyorum her iki taraf için de
- 1 yıl
@Kutup00yildizi türk kızın dan başka kızları görmen bu gözler rus hariç ama :)
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Nötrüm… öyle tanıştığım biri de aklıma kalbime sinip bana az çok denk olabilir.. değerlendirmek lazım belki de…
31 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. eger usulunce yapilacaksa kesinlikle.. yani sadece evlenmek istedigim kadin degil anasi babasi abisi gardasi ne yer ne icer kimlerle gezer nasil bnuyumus nerde okumus vs vs bunlarin konusulacagi bir ortam olursa yess
30 YorumlaBen bazıları gibi görücü usulüne karşı değilim destekliyorum tanıyacağım kişi bana ve aileme uygun biri ise (sakın evleneceğim kişi bana göre olsunda aileme göre olmasada olur demeyin sonra çok sıkıntı çekersiniz) çok rahatlıkla evlenirim
10 Yorumla
1 yılNeden olmasın bence daha mantıklı. Tarafları tanıyor öneren kişi aile yapısını vs biliyor uyumlu olabilir diye düşünüyorum
40 Yorumla
1 yılYapabilirim. Görücü usulü hakkında kötü düşünmüyorum. Tanışır, konuşur, anlaşırsak , aramızda bir çekim olursa neden olmasın? Şuna karşıyım: illa tanıştırıyor diye evlenmek zorundasın fikrine karşıyım.
30 YorumlaŞimdilerde çok kalmadı biraz modifikasyona uğradı bizim buralarda erkek ve kız tanışıp görüşüp anlaştıktan sonra isteme söz vb oluyor. Bu anlattığım şekilde bende evlenirim.
10 Yorumla
1 yılNe sosyal medyadan ne de görücü usulü istemiyorum. Devamlı gittiğim bir yerde tesadüfen karşılaşmak
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYaparım. Sonuçta adamın niyeti belli. Flört mlörtle kim evlenmiş? Adam ciddi mi evlilik istiyor. Bazı erkekler 8 yıl sevgili olup kızı terk ediyorlar. Ama görücü üsulu evlilikte en azından erkeğin niyeti belli oluyor. Aileler tanışıyor. Önceden konuşuyorsun herşeyi. Evlenirsem görücü üsulu evlenmeyi düşünüyorum. Aşk insanı düze çıkarmaz
00 YorumlaYıllardır hayatımda olan ve güvenmediğim insanlar var. Sadece bir büyüğüm söylüyor diye hayatıma birini almak eh pek benlik değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılIslamda öyle bişey yok diye biliyorum. Çünkü tanışma illaki olmalı.
125 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHelal çerçeve içersine tabii
Cevap sahibi1 yılYok işte o da yok diye biliyorum. 2 görüşmeyle evlilik adımı atılmaz. Aylar olmalı
Cevap sahibi1 yılEvet yok. Muhakkak yanlarında birileri daha olmalı buluşurken
Cevap sahibi1 yılEvlenmek isteyen evlenir işte bu hususlara dikkat ederekn
Cevap sahibi1 yılAma benim evlenmeme var daha bence
Cevap sahibi1 yılÖyle düşünüyorum yani jdjdjsususius
Cevap sahibi1 yılSen evli misin
Cevap sahibi1 yılCevap vermedin sorum fazla mı oldu
Cevap sahibi1 yılSen neden evlenmiyorsun 😂
Cevap sahibi1 yılYa bilmiyorum sormuşsun ya ilgilisin belli 😂
Cevap sahibi1 yılOlur ya merak ettiklerin yok mu evlilikle ilgili böyle
Cevap sahibi1 yılBenim var biraz bence konusu açıldı hiç kaçma 😂
Cevap sahibi1 yılMerak ettiklerim var sadece
Cevap sahibi1 yılGittin yine 😂
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılDeli dolu birisiyim, sağım solum belli olmaz evlenirdim belki 😂
20 Yorumla
1 yılHayır asla yapmam benim evleneceğim kişiyle uzun bir süre konuşmam tanımam lazım ha diyince olucak bişeyde değil bu tanıma süresi veriyolar evet ama onların verdiği süre bizim birbirimizi tanıyabilmemiz için çok az
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılGörücü usulü benim evlilik anlayışıma pek uyumuyor ama bu şekilde evlenene saygı duyarım elbette
10 Yorumla
1 yılYapabilirim önemli olan karşındaki kişinin kalitesi
10 Yorumla
1 yıl1-2 gördüm, sıkıcılar. Kendi tercihim zirve oldu
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Pek işlemiyor ki bu devirde ama görücü olarak tanımıyorlar ki birbirlerini ama geleneksel
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Olmaz, daha yeni boşandım. Sevgilimden de ayrılalı çok olmadı. Tükkan kapalı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. Aslında görücü usulu evlenenler daha mutlu oluyormuş, çalışmalar ögle dşyor
10 YorumlaKesinlikle en guzeli görücü usulü diyorum çünkü kotu çıkacaksa adam sen evlenmeden önce sevgili olsanda bilmiosun ayni evin içine girmeden bir erkeği tanımıyorsun tanimazsin kizlar gerçekten görücü usulü candır en azından onu tanıyanlar vesile olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılGörücü usulü denen şey zaten bundan 20 yıl öncekş gibi değil. Tanıştırıyorlar ve aradan çekiliyorlar, arkadaşın tanıştırması ile arada çok fark yok şu an
00 Yorumla
1 yılHa deyince hemen evlenilmiyor görücü usulü dediğinle de tanıştıktan sonra birbirini tanıma sürecine giriyorsun zorla değil hiç bişey uygunsa neden olmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAşık olduğunu sanıp evleniyorsun, duygular ya değişiyor ya da aşık olmadığını anlıyorsun, çok fazla sorunlar oluşuyor ve büyük bir hayal kırıklığı oluyor.. bu yüzden görücü usulü daha mantıklı geliyor artık bana..
00 YorumlaYapardım. Zira konuşmayacak değiliz ya. Ama gel gelelim geçtik artık o zamanları. Kadrolu bekar olduk 😁
00 Yorumla
1 yılHayır ben bir mal değilim evleneceğim erkeği kendim seçerim kendimi hediye paketi gibi süsleyerek bir erkeğin beğenisine sunmam 👍🏻
00 Yorumla
1 yılEvet çok isterdim çünkü doğru düzgün adam bulmak imkansız oldu. Bulup bulup adam etmeye çalışmakla da yol alınmıyor
00 Yorumla
1 yılBilmiyorum. Ailem tanışmaya vesile olursa olur. Tanıştıktan sonra ilerleyen zamanlar birlikte bir karara vermiş oluruz. Başka türlü olmaz.
00 Yorumla
1 yılÇağ dışı. Koynuma alacağım insanı başkası neden seçiyor ya da öneriyor? hghg
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılYapmam ben ya bir kaç yıl sevgili olmadan evlenilir mi hiç. Millet kafayı yemiş
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılKötü bişey değil yapılır belki aşık olursun ilk gördüğün de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYakışıklı kumral 1.85 italyan gelirse neden olmasın sjssjsjsj
00 YorumlaŞu an en mantıklısı diğer türlü anlaşamıyorum
20 YorumlaBu gidişatım onu gösteriyor
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yaparım sen yapar mısın
11 Yorumlabence şu devirde en mantıklısı
10 Yorumla
1 yılDüzgün biriyse yaparım zaten hop nikah değil tanışırsın önce
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 672 cevap paylaştı. Tanımadan olmaz
10 Yorumla
1 yılMantigima uyarsa tabikide evet yaparim
11 Yorumla- 1 yıl
Mantığı neyse anlat bilelim istemeye gelirken sevdiğin tatlıyı getirelim
1 yılYaparim tabi niye yamiyim
10 Yorumla
1 yılEvet aksi pek mantıklı gelmiyor.
10 YorumlaBen tanısam daha iyi aşk olmadan eşk olmaz
10 YorumlaAllah korusun Allah yazdıysa bozsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı.
1 yılÖyle yapmak istiyorum
10 Yorumla
1 yılAsla yapmayacağımı söylediğim şeylerden
10 YorumlaBı gidişle öyle duruyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılBen kendi göbeğimi kendim keserim
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yaptım
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılBen görücü usulü evlendim
04 Yorumla- 1 yıl
En iyi evlilik çeşidi bence
- 1 yıl
Senin de olsun
Gizli Üye(25-29)1 yılBizim aylar oldu evleneli halen daha bisey yapamadık hale bak saka gibi
01 Yorumla
1 yılYaparım takip ol bana
04 Yorumla- 1 yıl
Talip olmak zor mu yani
- 1 yıl
Neden ki
Severek evlendim ben
11 Yorumla- 1 yıl
Şanslısın
30a kadar evlenmezsem sonum gorucu usulu olucak
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
1 yılUygun bir durum oluşturuyorsa evet
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılYapmadığıma bin pişmanım
00 Yorumla
1 yılBütün evlilikler görücü usulü zaten
00 Yorumla
1 yılAnlaştıktan sonra olabilir
00 Yorumla
1 yılGörücü geldi çocuğa bakmadan reddettim
00 Yorumla
1 yılhayır bana göre değil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. evde kaldık artık ne edek :D yapacaz artık
00 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat