kardeşi tayt giyenler koruyucumuz siz olun...
kardeşi tayt giyenler koruyucumuz siz olunn
Günahın kapısı kadındır, kadın o günah kapısını aralarsa ve yabancı erkeğin şehvetini galeyana getirir ve tahrik unsuru olacak şekilde giyinirse burada suç kadındadır. Bir sonraki aşama erkeğin bakmasıyla devam eder.
Onunda fıkıh kaynaklarında bildirilen ölçüsü şudur;
“İlk bakışa ikinci bakışı ekleme. Çünkü birincisi senin lehinedir, ikincisi ise senin lehine değildir.”(Ebu Davud, Nikah, 44).
Alimler bu hadisi şöyle anlamışlardır. İnsana vebal getirmeyen ilk bakış, aniden karşılaşmaktan doğan kasıtsız bakıştır. Eğer hemen yüzünü çevirirse, bir vacibi işlediğinden sevap kazanır. Bu anî / kasıtsız bakışın ardından eklenen ikinci bakışta, yüzünü döndürse bile, iradî bakışın verdiği vebalden kurtulamayacaktır. Çünkü, kasdî bakış için bir “ilk” ruhsatı yoktur. (bk. Hattabî, Mealimu’s-Sünen, ilgili hadisin şerhi-Ebu Davutla birlikte).
Müslim’in rivayet ettiği bir hadiste Hz. Peygamber (a. s. m) şöyle burmuştur:
“Gözler zina eder; onların zinası ise harama bakmaktır. Eller de zina eder; onların zinası da harama dokunmaktır." (Nasbu’r-Raye, IV/248).
Siz nefislerinizin hoşuna gittiği için o daracık kıyafet bozması paçavralarınızı giymeye devam ediniz, kaldı ki açılıp saçılmaya hakkınız olmadığı halde, edep dışı giyinen bayanlar yolda yabancı erkekleri tahrik etmekten zevk duyduğunuz için giyiniyorsunuz ya (tabii itiraz edeceksiniz ama nefsinizi hesaba çekemediğiniz için inkar ederek bana gerici diyen zavallılarda çıkacaktır elbet) işte sizin şehvetle caddede sokakta yürürken, aynı şehvet duygusuna sahip erkeğide kendinize baktırdığınız zaman ateşle haşredileceksiniz ve bunuda hepiniz bal gibide biliyorsunuz. Evlenmeye güç yettiremeyen erkeğin çektiği tüm sıkıntının vebalide günahıda O'nu tahrik eden kadınındır. ''
''Yazıklar olsun ziynetlerini sergileyen, kocasından ve bekar olupta helali olmayan erkeklerden yüz çevirmeyen kadınlara''..
kız kardeşine taytı yasaklar ama gelir burada herkes özgür bence tayt gayet normal bir biyim derler
:))
evet öyle
:)))
Bırak güzelim seni giydiğin taytla yargılayacak adam zaten herşekil yargılar. Her usturuplu giyinen namuslu olmadığı gibi her tayt giyende yollu değildir. Kıskanç bir erkek sevgilisinin ya da kız kardeşinin giymesini istemeyebilir olur haklıdır belkide ama giyenede pis itamlarda bulunması doğru değil.
Canim bende tayt giyiyorum ama abim bu durumdan hic memnun degil :) kiziyor ama giymek istiyorum giyiyorum ama bu konu yuzunden cok tartisiyoruz... yani her tayt giyen kizin abisi koruma yapmayacak emin ol :)
çok zor ama:)
Cevap
106Cevap
şimdi 1 : www.google.com.tr/search
şimdi 2 : www.google.com.tr/search
Tayt giyen bir yakınım yok ama sizi savunmam için illa yakınımın tayt giymesine gerek yok. Çünkü bir insanlığa yapılan haksızlık tüm insanlığa yapılmıştır düşüncesi içerisindeyim. Ancak insanları kontrol edemeyiz ailesinden edep terbiye almamıştır ya da öğretilmemiştir. Bu yüzden tayt giyilince ya da açık giyilince laf atılma olasılığı rahatsız edilme olasılığı tacizde yüksek. Bunu bilip giyince yaşayacağınız sıkıntıları da göze almış olmanız gerekiyor. Elbette giydiklerinizden dolayı bu hanzoların size laf atma hakkına sahip olmuyor ama yine de atılıyor bu yüzden hoşunuza gitmeyecek şeyleri yapmayın.
32 34 beden giysin taytı 36 bedenden yukarı giymesin sonra ağlara balina takılmasın hem tayt kızlar için çok rahat OLDUĞUNU tahmin edebiliyorum bir erkek için de Göze hitap ettiği doğrudur ben bakmamaya çalışıyorum şahsen ama Açıkça söyleyebilirim ki her erkeği tahrik edebilecek bir giysidir bunun aksini iddia eden hiçbir şeyden anlamıyordur. Onu giydi diye bir kıza yan göz taciz vb Olmasını normal karşılamıyorum tabi ki demek istediğim seksi olduğu yakışanlar giysin güzel gözümün pikselleri balinalar için düşük görmesini istemem :))
Erkeklerin bir çoğunun "sapık" "sapkın" olarak nitelediğini sanmıyorum sadece erkekler görmekten hoşlanmazlar ama bakmaktanda kendilerini alamazlar. Bu iğrenç duyguyu yaşattığınız için tayttan mini etekten nefret ederler
Belki her hafta fahişelerle birlikte olan yahut aktif cinsel hayatı olan bir erkek umursamaz ama bekaretini koruyan ve cinsel bir perhizde olmak zorunda olan bir erkek için rahatsız edicidir. Çünkü kızın bacaklarına baktığında kendini ezik ve rahatsız hisseder. Tıpkı susuz kalmış birinin önünde suyu yere dökmek gibi çile verir.
Eğer söz konusu sevgilinizin tayt a karşı olması durumuysa olay şudur.
Erkek arkadaşınız başka kızın bacaklarına baktığında sizde oluşan kıskançlık hissini, Erkek arkadaşınız da elin adamı sizin bacaklarınızı süzdüğünde hisseder. Empati kurun yani. Bu durumda çiftlerin birbirine anlayışlı olması ve erkeklerin dışarı bakmaması kızlarında başka erkeklerin bakmayacağı şekilde giyinmesi gerekir.
Kim giyerse giyer, ama Bana göre cinsel obje. Kız kardeşim yok olsada giyemez.
ya da sevgilimde olsa ben o parçayı giydirtmem. Sen o niyetle takmıyor olabilirsin, ama insanın ister istemez BAKIYOR. Çünkü hatları çok belirtiği için. Bende kıskanç biriyim giydirtmem bu kadar.
2 tane ablam var hiç biride tayt giymez. çünki edebe aykırı olduğunu düşünürler. Normalde hiçbir art niyetle bir bayana bakmadığım gibi tayt giyenlerede bakmam. Ama taytın dışarıda giyilmesi bana göre tamamen yanlış. Ayrıcad uslubünüzde aşırı derecede yanlış.
Kimse ne giydiğine karışmaz ve seni bununa yargılayamaz ama neden giydiğini düşün. Rahat ettiğin için mi giyiyorsun yoksa başka bir sebebi mi var. Ben şahsen kardeşime giydirmem. Yani yolda yürürken arkasından abazaların bakması beni acaip sinir eder.
empatinin türkçesi '' aynı şeyi anana bacına yapsalar hoşuna gider mi?
ama ölee
burada soruya karşı bir empoze yapıyorum aslında anlayana
Çok afedersinde herşeyin adabı olmalı tayt giy evet ama üstüne bir t-shirt ya da ne giyiceksen popo bölgeni kapat.. öyle dar tay giyenler varki resmen kıç yanaklarını ikiye ayrılmış şekişde sallana sallana yürüyorlar sonra nerde medeniyet.. m akiften bir kuple paylaşırdımda şimdi neyse :) bak gene sinirlendim
Bu sadece tayt meselesi değil ya fiziği düzgün bir kız etekte giyse çuvalla da gezse zaten ilgi çeker bu olayı erkekleri tahrik etmeye çalışıyorsunuz diye yorumlamak art niyet zaten o arkadaşlar kadınları sadece cinsel meta olarak gören zihniyetsizler
Öncelikle şunu söyliyeyim tayt + bir seksi lik katar bir kıza fakat insanların görüşlerini değiştiremezsin kimisi yobazdır neler neler der sana şu an söyleyemem kimisi abazadır ooo taytlı kız atarım hafızaya der kimiside taytlı olduğunu bile farketmez dünya böle işte sen tayt giymek istiyorsan giy takma kafana milleti ;)
Ya artik zaten bol bir kot giyen yok etekler bile dar ve tayt dedigimiz seyin zaten kumasi farkli hepsi ayni hesap yani bir kot giydigimizdede vucut hatlarimiz belli oluyor. Tabiki taytida balinalar giymese iyi olur.
Valla isteyen giyebilir kendi secimidir ama yakismayan giymesin abartili giyenler var kilolarina bakmayan cok fazla abarti bu degilmi sizce
Kim ne giymek isterse özgürdür. Tayt giyen kadına kötü gözle bakmadım bakmamda ama kız kardeşime de giydirmem. Bu kadar basit. Kadının saçının telinden bile tahrik olan bir toplum da yaşıyoruz...
Ben rahat olduğu için giyiyorum diyen kızların eminim bilinç altında ' tayt erkeklere karşı biraz daha çekici kılıyor bunu giyeyim ' düşüncesi yatıyor !. Afedersiniz kerhanedeki kadınlarin vücutları da max sizinki kadar gözükuyor veya gece klüplerindeki striptizciler ne giyiyor? Tayt veya mini etek? Sonra millet abaza bakmasın diyorsun alakası yok sen cinsellik çağrıstiran. obje giymiş oluyorsun.
Ben giyersem de ön ve arka tarafının kapanacağı şekilde olan bir elbise giyerim öyle çıkarım dışarı. Öbür turlu bende rahatsız oluyorum. Tayt değil hatlarını belli eden bir şey giysende bakacakları belli zaten.
Burasi turkiye. Herkes birer ahlak bekcisi. Mini etek giyene, tayt giyene soverler, kardeşleri esleri giyer sesleri cikmaz. Onune gelene laf atarlar, bacisina laf atilinca aslan kesilir. Anlamak guc dogrusu
Ya kardeşim bu insanlar zaten insanlarin giyindiklerine ne karisiyolar ben anlamiyorum
isteyen carsaf giysin isteyen ciplak dolansin banane o kisi kendine neyi yakistiriyorsa onu giyinir kimene nie karisiyolar.
Sahsen ben tayt giyilmesini severim karsi degilim kesinliklee
bu ne ya kadın tay giymesin , mini giymesin, vücut hatlarını göstermesin hiçbiyerini açmasın. yeter ya. neden hep kadınlar kısıtlanıyor neden hep kadınlar istedikleri gibi giyinip dışarı çıkamıyorlar? ama erkeklerle kimse bişey demiyor onlara kısıtlama yok değilmi? bu kadar kısıtlamaya hakkınız yok.
Rahat ediyorum bende giyiyorum ama rahatsiz eden ya da bon bon bakan olmadi. En azindan henuz
belkide yaşadığımız kültürle alakalı olabilirmi?
Soruna soruyla cevap vereyim tayt giyen kadın şehvetten başka neyi arıyor olabilir? Rahatlık diyeceksen eğer soyun komple dha rahat edersin rahatlık değil başka bişey var şehvet var herkes bana baksın isteği var ego tatmini var yani bunları içinde bulunduran genel isim şehvet..
Amaç sapıklısa bunlar kapalı kutudan bile haz alır. :):
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif
@shutstaffel çocuklarla polemiğe giremiyorum.
5 kız kardeşim var, pantolon bile giymezler ama tayt giyen kıza da niye giyiyor diye de sormam, kendi isteği istediğini yapsın.
Herkes istediğini giymekte özgürdür. Kimseden destek bekleme senin bedenin senin kararın fakat kiloluysan veya hatlarını çok belli ediyorsa giyerken bir kez daha düşün derim.
Sapıklık kısmını bilemem ama bakmıyorum diyen sadece yalan atıyor... Bakma kardeşim diyen hatunda yalan atıyor... Herşey insani derecelerde iyi...
Mesela tayt giyinip vajinasını belirgince gösteren hatunlar var... Ayıptır... Yazıktır... Günahtır... Vajinasını sarkıtıp bakmayın ağa demek uç mallıktır.. Yanımda tecavüz etseler donup bakmam onlara...
Baskıcı biri değilim ama, abazan cennetinde yaşıyoruz malum.
Sevdiğim kadın, yanında ben varken tayt giysin, yalnızken tayt giymesin. Biri kalkar laf atar, öküz gibi bakarlar. Hiç gerek yok böyle şeylere.
Giy giyme demek bize düsmez ama ben gordunmu bakıyorum bazı kızlara cok yakisiyor ama okuzun trene baktigi gibi bakmamaya dikkat ediyorum ve kizlarin tayti erkekler icin giydigini degil hemcinsleriyle rekabet icin giydiklerini dusunuyorum. saygılar
Sen ne giyersen giy, o dudakları aptal aptal büzdüğün sürece, seninle ilgili algı aynı olacaktır... :)
senin için nasıl bir algı var merak ediyorum resmini görünce erkeklerin.:D
Benim dudaklar seninki gibi ileri doğru değil... :)
belli resimde. git işineee
Yanar döner kişilikler, kız kardeşi giyse de fantezilerine maşa yapan boş beleş tiplemeler oldukça mevcut, kimseye güvenme, aldırma da :d Kendi kendinin koruyucusu olacaksın, Soran bodyguard aranıyor :d
çok ağır olmuş:))))
Rahat olması sizi bunu giymeye teşvik ediyor olabilir ama sizde tunik tarzı uzun birşey giyin kardeşim. ölcek misiniz sanki.
fırsat veriyorsunuz ondan sonra böyle konuşuyorsunuz.
Giyseniz de giymeseniz de bakıyorlar. 80 yaşındaki kadının, kümesteki ördeğin ahırdaki eşşeğin tecavüze uğradığı memleketten ne beklersin. Şahsen sevgilimin giymesine bir şey demem hatta giymemesini eleştiririm. Net.
Herkes istediğini giyebilir tabi ben hayatta bakmam. Ama sapıklar olunca bence kızların giymesi doğru olmuyor
Barbieden bile azan var memlekette... Bazı şeyler malesef istesen de tükenmiyor.
Len bakma çoğunun işine geliyor giymeniz burada klavye delikanlılığı yapıyorlar.
Benim kardesim tayt felan giymiyor giyene de bakmiyorum.
tşkrlr
Kızlar her yeriniz meydana çıkıyor. Bilin istedim. "Her yeriniz!"
Onların hoşuna gidiyor. 😏 @Sametiedi
Sadece hayatında cinselliği girdiği p*rno sitelerinde yaşayan abazaların 'abi sırf bizi tahrik etmek için giyiyorlar" dediği bir yalandan başka bir şey değil istersen mini etek giy sen beğendiğini giyersin konu kapanır :)
Ben tamamen yanınızdayım ya benim annem teyzem, kuzenlerim de giyiyor ya, spor salonunda nasıl çalışıcaksın yazın ortasında misal kalın eşofmanla mı, o zaman erkeklerde bermuda short giymesin bu nasıl bir anlayış ya.
Tayt giyen kızların erkekleri tahrik etmek için olduğunu giyindiğini düşünmüyorum ama öleleride vardır illaki.
Tayt giyip vücudunuzu olduğu gibi ortaya çıkarmasanız daha güzel değil mi.
bakma erkeksen. erkeksen ama.
Etrafımızda olan her şeye bakabiliyoruz ; mesele insanca bakabilmek ama tayt , vücut hatlarını olduğu gibi ortaya çıkartan giyim şekilleri erkeğin içgüdüleri ile kendisinin iyi bir insansa şayet istememesine rağmen beyinde aslında eşine karşı yatak odalarında oluşması gereken olumsuz düşünceler türeyebiliyor. Tabi ki bakmak var ; bakmak var. Herhangi bir toplum için huzurlu bir giyim şekli değil. Siz taytı giyip dışarı çıkarken uzaylı gibi falan görülmeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz. :)
Bırda ki kişilerin dediklerine inanmıyorum
Sapık bunlar resmen olmayan seyden hikaye uyduruyorlar.
Ve evet çok dar tayt giyilmemeli helede
Kilo sorunu varsa kişinin.
kilolu kişi özgüveni varsa giymeli. kilolusun yakışmıyor demek yakışık değil. ne yani erkeklerin beğendiği zarif bayanlar giysin baksınlarmı?
KIiz kardeşim yok olsa da giydirtmem...
Erkeklerin doğasında var ister istemez insanın gözü kayıyor
Ha kimisi vardır gözü kayar gördüğünde öküz gibi bakmaz kafasını çevirir
Kimisi de ağzının suyunu akıtarak bakar
Her çeşit insan mevcut
Erkeklerin hepsi bakar art niyetle olmasada gözü kayar yani dürtüsü var sonuçta yadırgayamazsın bunu ama eğer sen kendine bakılmasın istiyosan dikkat edecen giydiğin şeye madem onu giyiyon bakılmasına felan da razı olacan laf yapmayacan yani
Sonuçta çıplak degil tayt yani tayat bu abazlar ülkede oldugu sürece erkekler hep yanlış anlamıyo arkadaş
Ablam var evli tayt giymez ama giyenlere oyle kotu gözle bakmam ama yakisana yakışmış derim
Bikere kizlara cok yakisior tayt.. tamam hatlari ortaya cikarior ilgi cekici oluyor ama abazaliga gerek yok be..
Erkekler bakmayin laf atmayin.. kizlar ne guzel yakisiyorsa giyin;)
Sen vücudunu ulu orta gösteren bir şeyi giyiyorsun ve sonra bana bakıyorlar diye şikayetçi mi oluyorsun? çok anlamsız geliyor bana vitrine çıkarılan ürüne bakmayın demek.
Oha l*n ürün nedir? Satılık değil ki... :) bakmayın diye söylenen hatun kadar saçma buda :)
Senin beynine japon yapıştırıcısı sıkayım emi.. :) mecaz o mecaz örnek olsun diye :)
kızların tayt ve mini etek giymesinden yanayım. yakışıyorsa giyin
Arkadaşlar biraz tok olun çünkü artık her yerde tayt giyen insanlar var. Antalyada deniz kenarında o ip kibi şeyler giyen turistler var.
Onlar kiskanclar ve elde edemediklerine öyle derler elde ettikleri bir kız tayt giysin sesleri çıkmaz
kendi hemcinslerin bile cinsel obje olarak görüyor sen kalkmış kız kardeşi falan filan ayaklarına girmişsin. giymek zorunlu değil bunu da unutma. kız kardeşim ne giyer ne de giymeyi düşünür
Rica ediyorum kiz kardes falan katmayin artik konulariniza. Empati kurun kiz kardesiniz yoksa, anneniz var
Kimse kimsenin ne giydiğine karışamaz ayrıca bakmaları normal ülke abaza dolu Türkiye cinselliğin afrikasıdır diye boşa dememişler çok boş insan var kol görüp zevke gelen gördüm :(
Nedir bu tayt muhabbeti hacilar ne halt giyiyorsa giysn kim istiyorsa banane onaone kimene
Benim kuz kardesim olmadigi icin farketmiyor olsada ev disinda giyemezdi ki art niyet dediginide anlamiyorum mak meydanda niye bakmiyalim
Ölmüş insanı bile 3 kat kefene sarıyorlar ve öyle gömüyorlar. Bundan ibret almayan ve hayattayken çıplak dolaşanın aklına şaşıyorum.
ne alaka tayt sıcak tutulması için giyilen bir iç giyim tahriklikle alakası yok düşünenler yanlış kişiler
Yok ya göze hoş geliyor bana :) çizmede olunca diz kapagına kadar çok begeniyorımm öyle sapıkça düşüncem olmadı orantılı gösteriyo bacakları görsellik yani
Kardeşim olsa giydirmem. Çoğu erkeğin nasıl baktığını biliyorum çünkü...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar