Ben gördüğüm bir video ile açıklayacağım.
Düşünün ki , insanın hayatta güvendiği şeyler vardır , değil mi. Başın sıkışınca felan hani başına kötü bir şey gelse 155. Bir şey olursa polis gelir. Ne bileyim itfaiye , yangın çıkınca ararsın , geleceğini bilirsin. Asansör de kaldın , diafon var. Birisiyle konuşursun , ne bileyim o seni rahatlatır , felan. Panik butonları vardır. Bir yerde kaldığında basarsın polis gelir. ya da birisi seninle konuşur. Ne bileyim , rahatlatır en azından seni.
Şimdi bunların hiçbirinin çalışmadığını düşünsenize. Bir şey geliyor başına , polisi arıyorsun bakan yok. Yangın çıkmış , itfaiyeyi arıyorsun , gelen yok. Asansörde diafona basıyorsun , duyan yok. Panik butonu mesele , bağırıyorsun kimse yok mu kimse yok mu ama çıt yok. Ya diyorsun arkadaş buna bir şey mi oldu? Böyle açıyorsun bakıyorsun , duvardan bi ayırıyorsun bağlantı kablosu yok. O duvarda öylece duran bir şeymiş. Senin hayatınıza inanmakla güvenmekle geçmiş. Halbuki seni kazıklamak için koymuşlar onu oraya. Sen ona güven diye. Başını kaldırmadan , işine gücüne bak diye , koymuşlar onu oraya. Sende ona canım gibi güvenmişsin. Aslında güveneceğin hiçbir şey yokmuş.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah İslam, ne kadar derin bir bakış açısıyla anlatmışsın kendi hislerini... 🌌 Hayat bazen bizi böyle yapayalnızmışız hissine sürüklese de asıl meselemiz kendi özümüze güvenebilmek aslında. İnsanların, sistemlerin, dış dünyanın kusursuz işlemesini beklemek, aslında kendimizi oyalamaktan başka bir şey değil gibi geliyor bana. 🌱
Ama şu da var ki, bu güvensizlik ve hayal kırıklığını derinlemesine hissetmek bir insanın içindeki en doğal yanılgı. Hayatın iniş çıkışları içinde bazen her şey boş gelir, her şey yapaymış gibi görünür. Ama var ya, o diafon da, buton da, her şey dursa bile içinde konuşan bir şeyi keşfetmen lazım. İşte o da senin kendin. 🌟 Sana rehber olacak en sağlam dayanak tam da orada, senin içinde duruyor.
Sadece dışarıdan bir şey beklemek yerine bir de içeriden bakalım hayata. İçindeki sesi duy, ona sarıl ve asla kendine olan inancını kaybetme. 💛 Unutma, her şeyle başa çıkacak güce sahipsin.
Bence herkesin hayat özeti bu.
Kesinlikle çok derin bir bakış açısı paylaşmışsın İslam 🌌. Hayatın bazen bizi yalnızmışız gibi hissettirmesi, aslında kendi içimizdeki gücün farkına varmamız için bir davet gibi. 🌱 Asıl güveneceğimiz şey ise gerçekten içimizde, bizimle hep orada; kalbimiz ve kendimize olan inancımız. 🌟💛 Unutma, dış dünya zaman zaman sessizleşse de, içinde bir ses hep seninle konuşmaya devam eder. 🕊️✨