#Tbt etiketi sosyal medyada fotoğraf paylaşırken çok fazla kullanılır. Tbt, İngilizce Throwback Thursday olarak geçer. Tbt Türkçesi olarak ise perşembe gününe dönüş anlamında çevrilir. Geçmişten fotoğraf veya video paylaşılacağı zaman #tbt hashtagı kullanılarak perşembe günü paylaşım yapılır. Tbt etiketi ilk olarak 2012 yılında kullanılmış ve daha sonradan zaman geçtikçe fazlasıyla popülerliğe ulaşmıştır.
- TBT hashtaglı paylaşımlarınız TBT'nin anlamından dolayı perşembe günleri yapılmalıdır. - Her fotoğraf ve videoda bu etiket kullanılmaz, sadece eski fotoğraf ve videolar için kullanılır. - TBT hashtaglı paylaşımlarınız daha fazla etkileşim görür çünkü etiket sayesinde milyonlarca insana ulaşır.
İnstagramın yaptığı açıklamaya göre 'TBT' etiketi ile Instagram üzerinden saniye başına 5 fotoğraf paylaşıldığı ve 2017 itibariyle en az 330 milyon TBT etiketli fotoğrafın bulunduğu söyleniyor.
Geçmişe ait fotoğraf yüklemek istediğinizde #throwbackthursday veya kısaca #tbt kullanabiliyorsunuz. throwback thursday türkçesi olarak değil de kısaltma kullanıyoruz. Neden perşembe sorusunun cevabı ise aslında perşembe günü ile ilgili değil. 'Ne günlerdi' demek sadece. Tabi bazı Instagram kullanıcılarına göre belki her gün #tbt kullanmak yerine haftada bir gün kullanalım temiz olsun düşüncesinden ibaret.
Kısacası #tbt ya da tbt ne demek açılımı diye soranlar için #throwbackthursday hashtag'inin hayat çizgimizi değiştirecek bir anlamı yok. Sosyal medya rüzgarından ibaret sadece diyor google amca
Tabii ki bir nostalji patlaması #tbt. "Vay efendim ben neydim eskiden" deyip, #twitter'ın perşembe günlerine layık bulduğu, sizin bizim gibi basit insanları daha fazla sosyal medyaya bağlanmasını sağlamaya çalışan, geçmişten fotoğraf paylaşma olayı. Mesela size bir #JustinBieber#tbt videosu örnek vereyim.
throw back Thursday demek. throw back kısmı tekrardan fırlatma yani çok önceden çekilen bir fotoğrafın şimdi atılması anlamında kullanılıyor. tuesday (salı) thursday (perşembe) şeklinde kullanıyorsun
Turn back tuesday mı ne önceki perşembe ya da daha önceki bir perşembe günü çektiğin bir fotoyu bir başka perşembe instaya atıp #tbt yazarsın olay bu :d bu arada kullandım ama salı günü atıp tbt yazmıştım kim ne bilecek
Resmen içimi okudunn bende dun onu arastırdımm tb ya da tbt demek ingilizce gunlerin kısaltmasıymıs tb de persembe demekmiş ve persembe gunu eski fotoğrafları paylaşıp altınada bu tagı yazıyolarmış 🤓🤓🤓
TBT : Throwback Thursday anlamına gelir. Yanı perşembe günleri geçmişe dönme amaçlı bir fotoğraf paylaşıyorsun. Tb : ise istediğin zaman geçmişe bağlı paylaşım yapabilirsin
1
1 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Daha önceden çekilmiş ama paylaşılmamış resim mi yani?
Throwback thursday, genelde perşembe günleri yapılır geçmişe ait fotoları yeniden gündeme getirmek gibi bir şey. Perşembe günleri yapmazlarda #tb kullanıyorlar
bir ara açıklamasını okumuştum başka bir anlamda kullanılırken şimdi anlamı değişmiş thursday bilmemne filandı ama şimdi geçmişten bir foto gibi bir anlamda kullanılıyor
Açılı mı Throwback Thursday dir. Google yazarsan detay alabilirsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
"tbt" değil "hgg" kullanmalıyız aslında. tbt: throw back thursday hgg: hey gidi günler Eski bir fotoğrafı paylaşırken, fotoğrafın eski olduğunu belirtmek için etiket olarak kullanıyoruz işte ama Türkçe versiyonunu kullansa keşke herkes.
ThrowBack (geçmiş bir zaman), ThrowbackThursday (geçen perşembe) niye perşembe dersen harfler uyduğu için aynen sunlarda da olduğu gibi Cuma için flasback friday (#FF) Ve çarşamba için wayback wednesday var (#ww)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
senin anlayacağın, eskiden çekilmiş fotoları paylaşmaya deniyo.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kişilerin eski fotoğraflarını paylaşınca altına yazdıkları şey :D
En İyi Cevaplar