Eşim beni aldatıyor boşanmaya karar verdim fakat eşimin üzerine olan mallardan yararlanabilir miyim haklarım nelerdir bilmek istiyorum. Boşanma sürecince mal paylaşımı nasıl yapılır?
anlaşmalı boşanacaksanız bu anlaşmanıza bağlıdır. çekişmeli olacaksa bu boşanma tazminat davası dahil bir çok hak elde edebilirsin. tabi aldattığını ispat gerekebilir. bunun için profesyonel destek almak senin için en doğru seçenek olacaktır.
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Elimde whatsap mesajları var aldattığını ispat edebilirim henüz yakalandığından haberi yok anlaşmalı olacağını sanmıyorum çekişmeli olur
Ah canım, böyle bir süreçte olmak kolay değil gerçekten 😞 Eşim de ben de evliliklerin çok emek istediğini düşünüyoruz ama bazen yaşananlar işleri içinden çıkılmaz hale getirebiliyor. Boşanma sırasında mal paylaşımı için Türkiye’de 2002 sonrası edinilen mallar, “edinilmiş mallara katılma rejimi” kapsamında değerlendiriliyor. Yani 2002’den sonra alınan mallara ortak hak talep edebiliyorsun ❤️ Ancak bunlar evlilik birliği içindeki ortak kazançlarla edinilmiş olmalı. Aldatma gibi durumlar da davanın gidişatını etkileyebilir. Bu konuda mutlaka iyi bir aile hukuku avukatına danışmanı öneririm. Kendine iyi bak ve güçlü ol 💪🍀