Erkek kardeşim 11 gündür banyo yapmıyor, onu nasıl ikna edebilirim?

Erkek kardeşim en son geçen hafta pazar günü banyo yapmıştı. Hava soğuk olmasına rağmen afedersiniz, leş gibi kokuyor. Saçları yağdan parlıyor, saçında beyaz beyaz kepekler gözüküyor. Bir de saçı omzuna kadar, 11 gündür taramıyor, bu yüzden saçları birbirine karışmış. Kendisinin söylediğine göre 1 haftadır tırnaklarını kesmiyormuş, gerçekten de tırnakları çok uzun. Bir de tırnaklarıyla sürekli başını kaşıyor, sonra bana diyor ki: "Abla, tırnaklarımın arasına bak, bir sürü kepek çıktı" diyip tırnaklarını gösteriyor. Ondan sonra tırnaklarındaki kepekleri tek tek çıkarıp üstündeki kıyafete sürüyor. Ona "Banyo yap, kokuyorsun, sürekli kaşınıyorsun" diyorum ama "Üşeniyorum" diyip kabul etmiyor. Ona "Moralin mi bozuk?” diye sordum ama bana dedi ki: "Ben gayet mutluyum, saçımdaki kepeklerle oynamak hoşuma gidiyor" dedi. Ona ne cevap vereceğimi bilemedim. Ev soğuk değil, doğalgaz yanıyor, banyodan hazır sıcak su akıyor, yani üşenmesini gerektirecek bir durum yok. Sizce kardeşimi banyo yapmaya nasıl ikna edebilirim?

Erkek kardeşim 11 gündür banyo yapmıyor, onu nasıl ikna edebilirim?