Anlamadığım kısım şu, herkes rahat yaşamak ister. Yani maddi açıdan durumunun iyi olmasını. Zengin arayan kendine cüzdan bakanlar var, yok demiyorum ama o kızların da hareketlerinden tavırlarından belli yani. Her aldığını vesaire aklında tutanlar felan saçma. Benim içimden gelirse sevdiğim kişiyi aklıma getirirse gördüğüm şeyi alırım ve parasına da bakmam. Ama yani erkekler kusura bakmayın ama kuru ekmek yeriz yeter ki beraber olalım felan da peri masalı. Günün sonunda evlenmeyi düşünüyorum diyorsanız hem erkek hem kadın kendi başına geçinecek kadar kazanmalı. Bunu da unutmayın bence. Siz ne düşünüyorsunuz?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
haklısınız hanfendi. para olmadan ilişki yürümez. duygularını yaşamaya fırsatı olmaz insanın. geçim ızdırabı içinde iyi şeyler yaşamaya hal kalmaz.
Çok doğru dediniz
hayatın gerçekleri.
Konu şu; erkek kendi varlığına bakmaksızın gerekirse temizlik görevlisi, kasiyer vs evlenir sevgili olur. Ama kadın için bu durum im kan sız!!!
Neden olmasın? Kadınlar için de imkansız değil kasiyer ve ya temizlik görevlisi erkeklerin hepsi bekar mı?
Bekar değil. Kadın genelde işsiz ya da ev hanımı oluyor.
Siz hangi çağda kaldınız acaba
Bu çağda. Ne yazık ki bu çağda...
Siz bir kaç nesil geriden geliyorsunuz. Günümüze dönün...
Günümüzden bahsetmiş zaten
Çevrende kaç tane ev hanımı var merak ettim benim çevremde kadınlar hep çalışıyor. İşsiz olanlar da iş arıyor. Yani günümüzden bahsedilmemiş
Ev hanımı değil mevzu kadının kendinden zengin birini istemesi
Bence iyi araştırın
Ben kendi adıma konusmam gerekirse benden çok kazansın diye bir şart koymuyorum. İnsan yaşamalı ve yaşamak için de geçinebilmeli. Kendini gecindiremeyip sağına soluna yük olup sorumluluk alamayan birini ben istemem. Ama gitsin benden zengin olsun benden çok kazansın da diyemem kimseye bana düşmez. Ben kendimi gecindirecek kadar kazanırım. Kadını erkeği yok yani herkes ilk önce kendisi yaşayabilmeli ki başkasıyla konusup bir iliski düşünebilsin.
İstisnalar kaideyi bozmaz
Bu zamane erkeklere çok üzülüyorum evlilik için tonla borca giriyorlar 2 3 sene sonra terkedilip ömür boyu nafaka ödüyorlar
Aynı zamanda günümüzde düğün borcuna girmeyelim diyen kişiler de arttı ve sadece nikah yapılmaya başlandı. Nafaka da belli durumlara göre mahkeme kararıyla verilir. Kısacası siteminiz verilen mahkeme kararına, kanuna...
Kanunu kandırmaya çalışanlara
Hiç sade nikah görmedim
Ben gördüm sizi bilemem
İstisnalar kaideyi bozmaz.
Genelleme yapılmasının saçmalığı burada işte önemli olan sizin kendi hayatınız ve hayatınıza nasıl insanlar aldığınız. Ya da almazsınız olur biter 🤷♀️
şu an evlenilecek insan olmadığı için yalnız kalmayı tercih ederim, ayrıca nesil çok kötü olduğu için böyle bir nesilde çocuk dünyaya getirmek o çocuğa büyük kötülük olur
İyi günler
Burada özelde sizden değil, toplumun algısından bahsediyoruz.
Kadınlar paraya, bedene bakar. Erkeklerin durumu normal yine, Doğada seks var ama o. rspuluk yok
Doğada sadakat var, güven var, siz parayla ev gecindiriyorsunuz ama doğada avlanıp eşlerine getiriyorlar. Çoğu hayvan tek eşli. Eşinden başkasına da bakmıyor. Karaktersizlik de doğada yok maalesef.
Çoğu hayvan tek eşli mi? Jdkdkdldl
Evrimsel biyolojiden haberi de yok konuşuyor.
İnsan türü bile tek eşli değil
https://youtu.be/nBjmVGXC2Ag?si=1ayXW1uwrH4wGhXj
Bazı hayvanlar hayatta kalmak için bir kaç kez çiftleşir beyefendi onlar türlerini kurtarmaya çalışıyor. Siz neyinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz?
Ayrıca her şeyi doğa kanunlarına göre yaşıyorsanız ormanda Jane'i aramanızı tavsiye ederim.
Doğa kanunlarını örnek veren sensin. Niye geri adım atıyorsun şimdi 😂😂
Sanki ben dedim bak doğada böyle diye.
Tartışmanın konusu bu bile değildi aslında. Yazdığım ilk yorum da İnternette "meme" olmuş bir söz sadece.
Doğayı işe karıştıran sizdiniz ve her boku cinselliğe yoran yine sizsiniz. Her şeyi genelleme yapan yine sizsiniz ki asıl konu da buydu. Geri adım atmıyorum sadece fikrimi belirtiyorum. Sizin fikirlerinize de saygı duyuyorum. Ufak bir dip not da ekleyeyim orspuluk kadınlara özgü değil :)
Doğadan ilk örnek veren sensin. Yazdıklarını oku biraz. Çelişkiye düşmeden konuş.
O. rspuluğu cinsiyete indirgemiyorum. Sorunun başlığı dışındaki kısmı okumadım bile. Dediğim gibi paraya kadın konusunda olan bir meme'i başlığı görünce yazıp geçtim. Genel olarak sitede ciddiye alıp konuşmam. Boş yapar geçerim.
Doğa konusuna gelirsek, insan türü olarak doğadan bağımsız değiliz. Hala bir. ok davranışımızın altında ilkel atalarımızdan kalma genlerin etkisi var. Mesela kadınlarda hipergami, erkeklerde doğurganlık imajı verdiği için büyük meme ve kalçaya ilgi duyma gibi şeyler.
Seks yaşamın varoluş sebebi, 2 milyar yıldır ilk ökaryotik hücreden beri eşeyli üreme var. Bu kadar doğanın içinde olan bir şeyi tabu olarak gördüğün için bahseden biri olunca hemen "sapık" etiketi yapıştırman normal.
Ayrıca "dehşet Yönetim kuramı" nı okumanı öneririm. Dediklerimi daha iyi anlarsın. Yüzeysel olarak öğrenmek istersen videosu bu
https://youtu.be/dGXjBG8PYIA?si=UHdE8k00_YEVlOJv
Siz benim demek istediklerimi anlamıyorsunuz ama ben sizi anladım. Fikirlerinizi yazdığınız için ve doğa hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Birazda kişisel gelişim, empati ve insan duyguları hakkında da okuyun. Kadınların hepsi paraya ve bedene bakıyor düşüncenizi doğru bulmuyorum. Erkeklerin hepsi nasıl sapık, katil ya da onlar hakkında söylenen diğer kötü şeyler değillerse, Kadınların da hepsi para avcısı değil. Kısaca böyle.
Hiç bir yerde "kadınların hepsi" dediğimi bulamadım.
Kadınların paraya bakma sebebini de anlıyorum, erkeklerin bedene düşme sebebini de anlıyorum. Yine cevabı evrimsel süreçlerle ilgi. Dişilerin içgüdüsel önceliği her zaman neslini yani çocuklarını güvende tutmak üzerinedir. Günümüzde ise bunu sağlayan en iyi araç paradır. Sebebi buna yönelik.
Tabi ki her kadın veya erkek böyle değil. Tabi ki "güç" kavramının tek karşılığı para değil. Kimi için zekadır, kimi için fiziksel kuvvettir, kimine göre statüdür.
Biraz da benim önyargılı yaklaşmam sebebiyle sağlıklı iletişim kuramadık. Ksde kafası çalışan insan az, ben de dalga geçip eğlenen bir tipim
Ben de genelde o tarz takılıyorum ama arada bir böyle sorular sorup ciddi yanıtlar bekliyorum. Karşı cinsin düşünce yapısı senin de dediğin gibi farklı işliyor ve önceliklerimiz farklı. Yine de teşekkürler.
Arada bir sağlıklı münakaşa iyi geliyor :)
Tartışma kültürü olmayınca pek de "sağlıklı" münakaşalar edilmiyor ama 😅
Bir erkek olarak ben de çocuğumu iyi şartlarda yetiştirmek isterim. Kuru ekmeye okey olup evlilik yoluna girilmesi bana da saçma geliyor. Sonuçta bu dünyada arkamda bırakacağım en önemli şey evladım olacak.
Son olarak, tüm bu anlar, yaşadığımız her şey, tıpkı yağmurda dökülen gözyaşları gibi, zaman içinde kaybolup gidecekler
Sen de haklısın tabi
Sorun o değil sorun öncesinde ki erkekler bedavaya cinsellik elde ederken sonra ki erkeklerin bunu para karşılığı elde etmesi sorun tam olarak bu yani
Konunun cinsellikle alakasini anlayamadım? Bedavaya felan demişsiniz. Sevgilisini sadece cinsellik olarak görüyorsanız biraz paranıza kıyın eskrt kiralayın.
Neyini anlamıyorsun bak diyorum ki ; Geçmişte sevgilisine bedavaya verdiği ilgi, sevgi, cinsellik vb her neyse onu bize işte para karşılığı veririm diyor öyle olunca da enayi yaftasına düşüyoruz
Geçmişte aramadığı kriterleri kadınlar gelecekte arıyor
İlk yazdığınız yorumu okuyun sonra anlaşılıyor mu anlaşılmıyor mu göreceksiniz. Bir de siz bir insana ne için değer veriyorsunuz. Kendi adıma konuşayım. Kimse olaya bedavaya niye ilgi veriyorum ki gözüyle bakmıyor. Birisini seviyorsanız ve insani duygularınız da varsa otomatik olarak o kişiye ilgi de verirsiniz sevgi de verirsiniz ve niye bedavaya veriyorum bana altın alsın ev alsın yok para versin de öyle ilgi göstereyim demezsiniz yani. Ben şahsen demem. Siz kendi kafanızda olmayan paranızı harcıyorsunuz o bile batıyor.
Gayet açık bir ifade Alfa erkeklerle takılıp Beta bir sağlayıcı arıyorlar işte bu kadar basit bir mevzu Aşk, Sevgi ve Sadakat falan yalan böyle bir şey yok. Önce tatmin doyum sonra konfor arayışı
Bak bir defa şurdan anlamak lazım ; Kadınların sevgili olduğu kişi ile evlendiği kişi aynı olmuyor peki neden? Madem Dürüst ve Samimi olduklarını söylüyorlar o zaman onlarla evlenmeyen kişi ile cinsellik yaşamasınlar bu kadar basit yani sadece ilişkilerini ciddi temeller üzerine kursunlar
Sevdim ve o kişi ile beraber oldum size ne? Diyorlar peki madem öyle o sevdiğin kişi yanında mı? Değil ayrıldın peki benden ayrılmayacağın garanti mi? Değil peki o zaman neden evlenmek istiyorsun? Yani resmi nikahsız olarak yaşayalım öyle dimi.
Kendi kafanızda ataerkillik ( saçma alfa erkek) üzerine bir ütopya kurmuşsunuz ve tek kadınlar üzerinden bakıyorsunuz. Kendi kafanızda yaşamaya devam edin. Kurduğunuz ütopyada mutlusunuz sanırım ve umarım alfa bir kadına denk gelmezsiniz.
Size laf anlatmak ve biraz daha mantıklı düşünmeye teşvik etmek çok zor olacağından ve bazen olmayacak şeye kendimi zorlamaktansa sizi kendi mutlu ütopyanızda terk etmek daha mantıklı geldiğinden uzunca bir açıklama yapamayacağım. Keyifli günler.
Ben 27 yaşındayım ve bu düşünceyi edinmem kolay olmadı bir sürü gözlem araştırma yaptım evli olan insanlara baktım ayrıca hayat deneyimlerimide buna kattım İlkokuldan beri ben bu işlere kafa yoruyorum sen kalkmışsın ütopya diyorsun
Bak mesela bunu sana ispatlayım verilere baktığımız zaman önceden evlilikler daha erken yaşta oluyordu peki neden? Çünkü Kadınların iş gücüne katılım oranı düşüktü artışa geçince ne oldu? Evlilikler azaldı ve evlilik yaşı artışa neden oldu? Çözüm Kümesi : Money Money Money
Kısacası kadınların geçinmek için erkeklere ihtiyacı kalmamış oldu ve evlilik genellikle mantıkla yapılır oldu. Çözüm kümesi kısmına yazacağın şey bu
Severek evlenen insanlar var benim çevremde senin çevrende olmayabilir. Herkes farklı bir hayat yaşıyor ve çıkarılan sonuçlar da farklı olabilir. Saygı duyuyorum.
Evet ne hikmetse 30 yaşında bu mantık geliyor 😀
Sevgili olmak icin bile iyi bir maas bekliyorlar
Sevgili olduktan sonra iş evliliğe giderse ne olacak peki?
Bunun garantisi yok ama? cogu sevgililik evlilige gitmiyor
Kendim için konusayım tanımadan evlenmek istemem her konuştuğum kişiye de evleneceğim gözüyle bakmam ama karşımdaki kişinin en azından kendini geçindirecek kadar kazanıyor olmasını isterim. Kendim için değil onun için.
Yoo sadece maas beklentisi yok ki ev veya arabada bekliyor cogu
Arabası olması iyi olur gezerken felan ama yoksa da niye araban yok demem siz karşınıza doğru kişiyi bulamamışsınız. Bu kadınlar için de geçerli karşımızdakini düzeltme çabasına giriyoruz. Ortamıcıyı hanımcı yapma çabası var bizde de dkndj
Yoo ben kimseyle tanismiyorum ama sosyal medyada bir algi var araba ve ev istiyor cogu dhhdh tanisan flort eden erkeklere de araba ve ev soruyorlarmis sen istisnasin demek ki
Ya öyle görgüsüzlük yapanlar da var ama genelleme yapıp sürekli böyle konuşuyorlar ya o saçma. Mesela erkeklere de sürekli bir ev geçindirmek zorundasın baskısı yapılıyor ama herkes ev geçindirmek zorunda bunun kadını erkeği yok yani
Iste senin gibi dusunen az var ama sunu soylim evlilik icin tabiki erkek caliscak isi olcak ama tabiki maasi en az 50 60 olcak diye bir sey yok iki tarafta calisirsa gecinirler ya da erkekte ev olsun kadinda araba yani ikisininde bir seyleri olsun
O artık o iki kişinin arasındaki anlaşma biçimine bağlı ya. Ben sadece genelleme yapanlara kızıyorum.
Benim için sorun yok olabilir
Sen evde kalırsın büyük ihtimalle
Neden?
Eş değil, finansal köle arıyorsun
Durumum iyi olduğu halde senin gibiler var diye evlenmiyorum
Zaten evlenmek zorunluluk değil sonuçta
Eşim çalışırken ben oturup parasını yiyeceğim gibi bir cümle kurmuş olmalıyım ki böyle bir yanlış anlaşılmaya kapılmış ol
Kursanda kurmasanda gerçek bu, bu zamanda evlilik saçma
Ben kendim için yaşarım bu saatten sonra ne paramı ne vaktimi bi kadın için feda etmem
Erkek doktor kasiyer kızla evlenir ama kadın doktor erkek kasiyerle evlenmez, özetle aşkla yapılan evlilik yok
Finansal köle değil düzgün bir yaşam. Ben şu an kendimi geçindirecek kadar kazanıyorum karşımdaki kişinin de bu özgürlüğe sahip olmasını isterim bunda saçma bir durum yok. Cebinden paranı kimse almayacak merak etme.
Benim senin düşündüğün kalıplarda olmadığımı açıklamam gereksiz ama sana da böyle yaşamanı tavsiye etmem. Yine de kendi hayatın istediğin gözle bakabilirsin ama yanlış düşünüyorsun
Ben gayet güzel düşünüyorum, ama herkesin kendi fikri
Yani bi para avcısı için evleneceğime paralarımı ateşe veririm çekinmeden, yani cimri değilim sadece kendime saygısızlık etmem
Ayrıca evlilik bu kadar düşünülecek bir şey değil
Ayrıca her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü doğru, zamanında kadınlar ezik çirkin fakir biri olduğumu yüzüme vurmasaydı bu kadar gelişmek için uğraşmazdım açıkçası
şu an ki konumda olmazdım ama bu sefer ben kimseyi istemiyorum hayatımda
Senin hayatında kimseyi istememenle benim evde kalmam arasında bir bağlantı kuramadım. Profilime doğru yaşını mi yazdın bilmiyorum ama bu yaşlarda zaten para kazanmaya başlıyor insan karşına çıkıp fakir diyenler de ayrı bir canım. Ha kendini geliştirmişsin tebrikler ama sen nasıl bütün erkekler gibi değilsen bütün kadınlar da para avcısı değil. Umarım karşına fikrini değiştirecek ve seni paran için değil gerçekten sevecek biri çıkar. Tek diyebileceğim bu.
Evet şu an kendimi geliştiriyorum ve çoğu erkek aynı benim gibi bu zamanda yani kimse maddiyata önem veren bir kadın istemez mesele bu
Yaşım doğru bu arada fakülte bitince yüzüme bakmayan kızlar sıraya girecek ama ben s alak değilim bu sefer ben istemem
Bu arada koşulsuz seven kadın olmaz sen kanıtladın zaten
Hangi dediğimle acaba sana koşulsuz seven kadın olmaz cümlesini kanıtladım. Çok merak ettim de.
(. Ben şu an kendimi geçindirecek kadar kazanıyorum karşımdaki kişinin de bu özgürlüğe sahip olmasını isterim) sen çalışmasan hiç bir erkek çalış diye zorlamaz, evlilikte parayı koşul olarak gören kadındır
Karşındaki senden daha az kazansa kesinlikle istemezsin
Ev kurmak demek yeni bir düzen kurmak demek sen hala ailenden para isteyecek durumdaysan ev kurulmaz. Biraz da mantıkla bakmanız lazim duruma. Yaşamak için geçinmek gerekiyor. Geçinmek içinse para kazanabiliyor olmak gerekiyor. Benim demek istediğim daha kendine bakamayan biriyle ben olmak istemem. Ortaokulda lisede veya üniversitede değiliz. Mezun olup iş bulduk çalışıyoruz hayatımıza aldığımız insanlarda belli bir ölçüye göre olmalı. Ben zengin olsun demiyorum ya da bana para yedirsin demiyorum. Kendini gecindirebilen sorumluluk sahibi bir insan olsun diyorum. Para gözlü olup zengin olsun demekle sorumluluk sahibi istemek arasında fark var.
Tamam
Yazar mısın sorun olmazsa