Allah yardımcımız olsun.. Allah sabır versin..
Hayatınızda sizi en derinden etkileyen olay neydi? Hani görüpte gerçekten içinizin acıdığı bir olay?
Allah yardımcımız olsun.. Allah sabır versin..
Mezarlara bakmak / Öleceğimizin gerceği.../ Mezarlığa gitmek acı değilde o toprağın altında şu an ne oluyordur düşüncesi kişiler ve tanıdıklarım hakkında / Allahlı hayatı benimseyip sahiplenenin akibetini az çok tahmin edebilirsin Rabbi ona o kabri cennet yaparda & Dünyanın meşgaleleri ile hayatını boşu boşuna yaşayıp o kumun altına girenlerin akibeti beni üzüyor ne olursa olsun herkez girecekte ne şekilde girdiğimiz önemli
Sahabeden biri bir gün Peygamberimizin yanına gitmiş ve sual sormak istemiş. Peygamberimiz buyur demiş
Efendim kıyamet ne zaman kopacak. Peygamberimizin cevabı : Sen kıyamete ne hazırladın... / Ölümü düşünmeyip hazzını , aklını , menfaatini , eylencesini put edinen insanların akibetine üzülüyorum kişi öldümü kıyameti onun için kopmuştur. Peki biz ne hazırladık? /// Hayatınızda sizi en derinden etkileyen olay neydi? /// Bu soru için bu cevabı beklemezdin tahmin ediyorum ama bu sualin cevabı bu olmali diye düşündüm... Üzdüysem k. bakma
Kesinlikle yerinde bir cevap.. Üzülmedimde.. korktum, kaygılandım. Ne var elimdr en fazla bilmiyorum bile..
En azından kaygılanmak ; temeli oluşturmak için yeterli bir sebeptir ama hiç birşey yapmayıp sadece nefsine uyanlar işte onlar... bizde öyleyiz ister istemez nefsimize uyuyoruz ama farkinda olup ben nabıyorum diyebilmekde birşeydir. Geçenlerde bir arkadaş/ En çok nefret ettiğiniz 2 şey diye sordu :) /
Nefret etmekten nefret ederim / İnsanin kendini tanımamasından nefret ederim dedim / Kendini bilmeyen insani bilmez. İnsani bilmeye insanları cok kolay rencide edebiliyor. Rabbimizi unutursak Ruhda hastalanıyor sonra sıkılıyorum sıkıntı bastı beni daralıyorum gibi kelimeler türüyor ama neden oldugu bilinmiyor. Ruh çırpınıp bedene sinyal yolluyor ama sesini duyuramiyor bak bunlar hep hakiki gerçekler ama kimse bu gerçeklerin peşine koşmuyor hep eylence hep haz hep içki hep kumar nerde helal olmaya birşey ordayız nabıcaz sonrada başımıza bir bela gelince kadere sövüyoruz belasını versin diyoruz belada geliyo bizi buluyo bu durumdayız aslında biz acıncak haldeyiz :(
Haklısın. Toparlamak gerek.. ruhu da arındırmak gerek.. Şükür için bile olsa ibadetlerimizi aksatmamak gerek.. Bilipte yapmamak neler yüklüyor omuzlarımıza Allah bilir..
Allah gene bizim kontrolsüz oldugumuzu bilip içimizdeki vesveseleri günahdan saymıyor. İçimizden sorumlu tutmuyor. Bir günah işlesek başımızda bir melek o günahı deftere yazmak için 6 saat beklermiş belki tövbe eder diye bak Allah'ın yüceliğine ama biz herşeyi elimizin tersiyle itip gene hazzımıza eylencemize dönüyoruz :( Biz hakediyoruz :) / Sende diceksin diye korkuyorum bu herif kafayi yemiş diye ya gercekden k. bakma senide alıkoydum... !!!
Niye kafayı yemiş olasın? O nasıl bir tabirdir. Söylediklerin gerçekten çok güzel ve anlamlı hepsi kulağıma birer küpe..
Hakedene harca sözlerini.. Bak üşenmiyorsun uzun uzadıya yazıyorsun.. Allah razı olsun.. Kaç kişi daha karşısındaki kişi için böyle üşenmeden yazabilir ki..
Amin inşallah..
Şehit'in 2 yaşındaki kızınin babasinin bayraga sarili tabutuna bakisi...
magazaya yogurt almaya gelen ama parasi yetmeyen teyze...
Evladini mutlu etmek icin arkadaslarindan geri kalmasin diye 24 saatin 18 saatini calisarak geciren bir baba...
evladi iyisini giysin diye kendi yirtik ayakkabiyla gezen baska bir baba...
Bir keresindede Şehit haberi ve canezasini goturen ambulansa bindim. Ambulans koye girdigi an tum köy yıkılmıştı... bir cırpıda aklima gelenler
Tüylerim diken diken okudum.. Hayat bizler için öylesine kolay ki..
Sizi bilmemde benim icinde bundan pek farkli degil... yas 19-20 ama reelde gorsen 40 dersin...
Kayıptan ağır birşey yok hayatta.. Onu da yaşamadan tek yaptığımın dert sandıklarımı büyütmek olduğunu düşüniyorum..
Yurtta büyüdüm ben.
Ailen? Hiç tanımadın mı?
Hayir tanimadim
Peki hayatın nasıl? Şu anda napıyorsun, nasıl yaşıyorsun?
Ozel bir uni. TB okuyorum. Ayni zamanda bir magazada mudur yardimcisiyim. Okuldan sonra ise gidiyorum. Oyle bir hayat iste. Mezuniyetten sonra bakacağız devamina.
Yolun hep açık olsun umarım.. Herşey umut ettiğin gibi olsun.. Bundan önceki boşluğunu tamamlayacak güzel bir ailen sıcak bir yuvan olsun inşallah..
Güzel dusunce ve dualarin icin tesekkur ederim... aile konusu az cok belli.. Beni seven bir kadin yok. Gercekten yok. O konularda ki durum ise kisaca su;
Tamam' a bile cevap verdigimiz icin ve yarim saat once attigim meseja cevap gelince 10 sn icinde geri cevap veren mal benim. Oyle sicak bir yuva vb seyler pek olmaz bende. En son bir yerde ölür kalirim :) defn etmeye 2-3 arkadas gelirler. Oradada kimse olmaz.
Öyle deme nasip bu.. eminim senin de nasibinde vardır..
Benim nasibim olaydi... Ben biraktim sevgiyi aski bir koliye koydum. Bende sevgi-ask ikilisinde ne ozguven kaldi nede sevmeye gucum kaldi. Yani biri gelse seni seviyorum ya da hoslaniyorum dese, cekinirim o derece...
Hakkında hayırlısı olsun. Ben yine de dua ediyorum. Bunsan sonraki hayatında bahtın güzel olsun inş.
Tesekkur ederim, gönlü güzel insan :)
Ben teşekkür ederim..
Sokakta gördüğüm yalınayak çocuklar, şiddet gören kadınlar , aslında evde bakım yapılması gereken dedelerimiz ve ninelerimizin kötü işler de çalışması, aç insanlar , hiç tanımadığım biri bile olsa insanların yakınlarını kaybetmeleri veya yakınlarının çok hasta olması , evsiz ve zulume uğrayan hayvanlar... ve daha bir sürü şey. Beni o kadar derinden etkiliyor ki. Acının tatifi yok. Çok üzülüyorum..:(
Çözümü olsa herşeyin keşke diyorum.. Çaresiz olmak çok zor. Yapabileceğin birşeylerin olmaması
1 yasinda gozumu ameliyat ederken bozan doktor cok canimi yakti. heryerde karsima cikan gozum hep onu hatirlatti. olene kadarda unutmam o adami...
Çocukken yaşanan şeyler hiç unutulmuyor.. Travma olup kalıyor.. Umarım atlatabilirsin canım..
En iyisini yapmışsın.. Allah sorsun hesabını..
Cevap
13Cevap
şu an askerim. Şanlıurfa suriye sınırında. Bundan 3 ay önce kadar tvde görmüşsündür. Suriyelileri içeri almak için telleri açtığımızda mayın tarlasından geçerken bir mayın patladı. Adamın ayağı gözümün önünde parçalandı. Bunu ömrüm boyunca unutmam herhalde. Çok kötüydü adama okadar çok acımıştımki. O kadar kişi geçti birşey olmadı adama denk geldi yaşlı birde.
Öncelikle.. Allahım seni ve tüm askerlerimizi korusun. Her duamda yeriniz var. Fedakarlıklarınız için Allah razı olsun..
Çok kötü... Çok talihsiz... çok acı bir durum..
Amin cümlemizi inşllah. Tşkr ederim.
Ne demek..
Antalyaya ilk geliş senem. Kepezin orda kalıyordum ev falan tutmuşum. Aralık sonları. Buz gibi bir akşam üzeri...
Bir kız çocuğu gördüm 7 yaşında var yok. Ayaklarında terlik, çöp topluyordu... Elleri ayakları kıp kırmızı kalmış üstünde incecik bir elbise...
O gün bütün insanlığa küfür ettim... Hala gözümün önünde.
Kafasını koyduğu yastıktan utanıyor insan..
Babamın termal dönemde olması ve belkide yarın belki de 2 gün sonra ölecek olması, doktorun bir aydan daha az kaldı demesi, gözümün önünde bir kaç kez geçirdiği kriz ve nefessiz kalması! Gitmiyor gözümün önünden...
Allah sabır versin.. Söyleyecek söz inan ki yok.. Bir söze lafa desteğe neye ihtiyacın olursa söylemen yeterli
Tabi ki yaz mutlaka.. Mesaj atarım hiç sorun olmaz..
Keşke daha fazlasını yapabilsem..
Keşke olsa..
Yorum yapamam insan ne kadar objektif olabilir ki kendine.. Sadece gerçekten içimin acıdığına garanti verebilirim. Gerçekten şu an kaşbim öyle ağırlaştı ki..
Çok sağol.. Emin ol aynı fikirdeyim..
@gullttkk Şöyle diyeyim: Herhangi bir tarifi yok yani eğer şu an hissettiğim ve yaşadığım şey acı ise bundan önce acı diye hissettiğim şeyler acı değilmiş. Gözünüzün gördüğü her objede bir anı canlanıyor. Çocukluğunuz, iyi ve kötü anılarınız. Müzik dinliyorsunuz her nota acıya teşfik ediyor sizi illa o yaş gözünüzden süzülecek. (şuan olduğu gibi.) İnsan babasının yüzüne bakmaya korkar mı? Korkuyorum. Acaba acısı, sızısı gözümün önünden gitsin diye. Allah (c. c.) kimseye yaşatmasın.
O acıyı çok iyi anlıyorum. Annem doğum yapacaktı çok az bir zaman kalmıştı doğuma. O kadar kansızdı ki hiçbir doktor kabul etmedi. Özel / devlet gitmediğimiz yer kalmadı. Her an ölecek gözüyle bakıyorlardı ona. bu çok büyük bir acı gerçekten neye baksam deli gibi ağlıyordum. O günler ne zaman aklıma gelse hep ağlarım zaten. Sonra bir mucize gerçekleşti hem de çok büyük bir mucize ve annem de kardeşim de atlattılar.. inşallah senin babanda atlatır kendi babammış gibi üzüldüm gerçekten.. :(
Hastanede yoğun bakımın önünde beklerken, içerden çıkan doktor yanımda ki yaşlı amcaya eşinizin kalbi durdu tüm müdahelelerimize rağmen hastayı kaybettik malesef dediğinde, yaşlı adam bana sarılıp ağladı uzun bir zaman kendime gelemedim
Tüm ömrünü kaybetmiş sanki.. Yıllarca beraber uyuduğu insanı.. Hepimizin başına gelecek belki birgün.. Allah altından kalkabilmeyi nasip etsin..
bir engelli vatandaşın elle taciz edildiği ve darp edildiği durumdur. o anda orada olup o kişileri öldürmek istedim. -ki gerçekten öldürür müydüm? -elbette.
Gerçekten çok ağır. İnsanlıklarını kaybetmişler. Allah ıslah etsin.
hayatımı en derınden etkıleyen olay sevdıgım kızın annesının dostuna benden once asık olmasını ve annesının bu durumdan dolayı ıntıhar etmesı onun agzından duydugum andı!
Tam anlayamadım özür diliyorum..
Sevdiğin kızın annesi.. Dostu için intihar mı etmiş?
mahalledeki piçlerin bir hayvanı eziyet ederek öldürdüğünü duydum ama görmedim iyi ki
Birde o var. Çok eziyet görüyor hayvancağızlar. Allah vicdan versin şu insan görünümlü mahlukatlara..
Madem böyle düşünüyorsun, Artan yemekleri falan ayrı bir poşete ya da kaba koyup çöpün yanına bırakmayı ihmal etmeyin.. Hava çok soğuk.. Yemek bulamıyorlar.. Çöpe aracağınıza onların karnına gitsin..
Allah razı olsun senden de.. Senin gibi insanlardan fazla kalmadı..
Çok sağol canım..
Bir belediye görevlisinin bir köpeğe zehirli et verdikten sonra onu susturucu tabancayla hepten bayıltarak öldürmesini izlemistim etkilenmistim biraz.
Allah ıslah etsin. Vicdan versin öylelerine..
Cok sevdigim kiz arkadasimin beni istememesi cok aci hala ruyalarima giriyor...
Herkesin acısı kendine büyük.. Allah seninde yardımcın olsun arkadaş.
Sagol Kanki :)
hangi birisini yazar ki insan. artık gören gözler görmez duyan kulaklar duymaz durumda. o sedalet içinde yaşayan insanların hangi birisini hatırlayayım ki...
Ders çıkarabildiysen ne mutlu..
ders çıkarmak mı? ben insanlığımdan çıktım dersler nerde kaldı. hiç durmadan bileniyorum Allahta biliyor ki sürekli geciktiriyor heralda.
Demekki senin için planladığı daha güzel şeyler var.. Daha yaşaman gerek.. Bilenme.. Toparlan ypluma devam etmeye çalış..
*yoluna
zaten hep topluyumdur... inşallah güzel şeyler vardır. ya nasip dedim uzun zamandır çıktım bir dua ile yola... bakalım hayırlısı...
Umarım nasibinde güzel şeyler vardır. Temiz yürekli bir insansın..
hayırlısı.
yaşlı bir teyze oğlu tarafından kolundan tutularak sürüklenmesi o zaman resmen delirdim
Ah be. Vicdanı nerde bu insanların, Sevme duyguları nerde?
Sonunu görmek istemiyorum bu dünyanın ama öylesine yakın ki..
Allah sonumuzu hayır etsin.. Ne diyeyim..
Alismissindir senin kollarına alıp oksamayi cocok sevgisi bir başkadır
sevdiğim insanı kollarımda kaybetmek.
Elim klavyeye gidiyor yazıp yazıp siliyorum. Hiçbir cevabı yakıştıramıyorum.. Yeni mi oldu? Ne kadar geçti üzerinden? Şimdi nasılsın?
2 ay sonra 5 sene olucak şimdi iyiyim ama dolmayan bir boşluk var hala ve hatırlayınca can yakıyor..
Daha 18indeymişsin.. Anlatabileceksen nasıl olduğunu sorabilirmiyim?
acımı tazelemek istemiyorum..
Pekala.. Hatırlatıp bir nebze dahi canının yanmasına neden olduysam gerçekten çok özür dilerim..
önemli değil çoğu zamn aklımda zaten.
Allah yardımcın olsun..
Babamı gözümün önünde öldürmeleri
Nefessiz kaldım yutkunamadım sanki bir an. Kim tarafından ne için?
Bizim buralarda aşirete çok önem verilir. Buda aşiret olaylarından birtanesi. Benim öz dayım çıkar menfaat uğruna babama kıydı.
Çok ağır.. Kaç yaşındaydın?
15 yaşındaydım
Nasıl dayanabildin? Ya da dayanabildin mi? Annen naptı böyle bir durumda.. biri kardeşi biri hayat arkadaşı..
Bana şaka gibi geliyordu kendimi boşlukta hissediyordum herşey anlamsız geliyordu. Herşeyim elimden alınmış gibi hissediyordum. Ölmek istiyordum ama annem abilerim kardeşlerim aklıma geliyordu vazgeçiyordum. Anneminde psikolojisi bozuldu üstüne kanseri atlattı. Çok zor günler geçirdik.
Ne yazacağımı da ne diyeceğimi de bilmiyorum.. Hiçbirşey söyleyemiyor insan.. tesellisi yok bunun.. kardeşlerim dedin çok küçük kardeşin var mı?
Bir 17 yaşında bir 15 yaşında kardeşim var
10 yaşımda babasını kaybetmiş bir çocuk.. Şu dünya ne kadar içinde yaşanmayası..
Peki devam edecek mi ölümler? Uzayacak mı bu dava?
Uzamadı. Abim gidip o adamın (dayımın) cezasını kesti
Nasıl yani? Öldürdü mü naptı?
Öldürdü ve üstüne olan mal varlığını bizim üstümüze yaptı.
Peki abin nerde şimdi? Napıyor?
Isveçte yaşıyor orada işini kurdu İsveç'in en zengin Türk vatandaşlarından
Ne güzell.. Hayırlısı olsun hakkınızda.. Allah tekrar tekrar sabır versin sana da kardeşlerine de annene de
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun
Amin cümlemizden..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar