Dünyanın Adaletsizliği?

Evet arkadaşlar bugün babamın maaşını öğrendim ve sinirden icime okuz oturdu diyebilirim. Öncelikle şunu söyleyeyim babam okuma yazma öğrenemedi ama bu onun suçu değil babası erken yaşta vefat edince genç yaşta çalışmak zorunda kaldı. Neyse babamın mesleğinden bahsedeyim babam vinç operatörü limanlarda ve aldığı maaş 30 bin lira ve yeni yılda anca 2 bin lira yeni yıl zammı yapmışlar. Ve arkadaşlar babam 17 yıldır vinç operatörü yani işi hakkıyla bilen bir adam ama gel görki okuma yazma bilmediği için ona bu kadar az maaş veriyorlar. Bazi arkadaşlarımın babaların maaşını da öğrendim onlarında babaları vinç operatörü babamla aynı yıl deneyimi sahipler aynı şeyleri yapıyorlar ama firmalar farklı aldığı maaş 100 bin liraymış evet babamın tam 3 katından fazlası. Bazi arkadaşlar o firmayı bıraksın oraya geçsin dicekte işi bırakmaya çekiniyor ya oraya giremezsem ya iş bulamazsam diye çünkü biz 5 kardeşiz ve babam işsiz kalsa zor durumda kalacağından çekiniyor bence babam kendi açısından hakli gibi ama ben yediremiyorum bunu kendime babama köle gibi çalıştırıp bide üstüne bu kadar az para vermeleri çok zoruma gidiyor

Dünyanın Adaletsizliği?