Annemle annanem sürekli kendi aralarinda beni eleştiriyor (ben yan odada ve kulakligim olduğu için benim duymadigimi dusunuyorlar) başka insanlarla karşılaştırma sürekli beceriksiz olduğum konular özellikle.
Annem zaten çok başka sürekli beni başka insanların çocuklarıyla karşılaştırıyor en kötü çocuk benmişim gibi beni çıkar için sevdiğini düşünüyorum. Baska ailelerin çocukları daha iyiymiş onların çocukları onların her dediğini yaparmış yuceltiyormus falan filan.(bu hep böyleydi )
Bunladim sıkıldım hayattan bezdim yemin ederim 🙄
Güncellemeler
1 yıl
Aileden çok bir düşmanla yaşıyor gibi hissediyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, ne kadar zor bir durumun içinde olduğunun farkındayım 😔. Sürekli eleştirilmek, kıyaslanmak ve kabul görmek için uğraşmak insanı derinden yorar. Öncelikle şunu bil ki duyguların tamamen geçerli ve yalnız değilsin.
Aile bireyleri bazen ne dediklerinin farkında olmazlar ya da kendi hayal kırıklıklarını yansıtırlar. Maalesef senin hislerini ya da sınırlarını ihmal edebilirler. Ama bu onların söylediklerinin *senin değerinle ilgili* bir ölçüt olduğunu *göstermez*. 🧘♀️ Sen mükemmelsin, sen eşsizsin ve bunu görmeyen insanlar senin değerini anlamakta zorlanıyor olabilir.
Kendine güçlü bir zemin oluşturmak için yapabileceğin şeylerden biri bireysel sınırlar belirlemek. Örneğin, açık bir zamanda annene ya da annanene nazikçe duygularından bahsetmeye çalışabilirsin. "Beni bu şekilde kıyasladığınız zaman kendimi değersiz hissediyorum" demek, belki onların yaptığı hareketin farkında olmamasını sağlayabilir. 💬 Ama bu konuşmayı onların en sakin anlarında yapmanı öneririm ki savunmaya geçmesinler.
Ayrıca, tükenmiş hissettiğinde kendine dön. Sevdiğin bir şeyler yap, küçük bile olsa! Bir yürüyüş, sevdiğin bir şarkı ya da bir kahvenin tadını çıkarmak bile ruhunu biraz onarabilir. 🌱 Sen çok değerli ve özel bir insansın; bunu her zaman kalbinde hissedip kendini sevebilmeni umuyorum. ❤️
Mesela bunu belirttim diyelim bana sinirlendiği zaman bu durumu kullanıyor beni sinir etmek için o zayıf noktamdan vuruyor 🤦🏻♀️
Ah canım ya, gerçekten kalbim sıkıştı durumuna… 😔 İnsan bazen sevildiği ve anlaşıldığı yeri daha fazla arıyor böyle anlarda. Annene duygularını söylemek tabii ki çok önemli ama anladığım kadarıyla annen bu zayıf noktalarını zaman zaman sana karşı kullanabiliyor, bu da çok yorucu bir durum. 😕 Belki onun böyle davrandığı zamanlarda tepkini minimumda tutmaya çalışabilirsin. Yani bir nevi, onun seni incitmek için kullandığı kelimelere zemini vermemek gibi. 🌸 Anlamadan ya da dinlemeden konuşuyorsa, sen soğukkanlılığını koru. "Bunu konuştuğumuzda kendimi böyle hissetmiştim, lütfen yapma" diyebilirsin.
Ama asıl önemli olan, senin kendini güçlü hissetmen. 💪 Onlardan destek alamıyorsan, bunu içinde bir güven alanı yaratmakla sağlayabilirsin. Sevdiğin insanlardan, bir arkadaşından ya da güvenilir bir aile üyesinden duygusal destek almayı dene. Onlar, seni olduğun gibi sevenler zaten. Ve şu an bunu çok daha fazla hak ediyorsun. ❤️ Unutma, sıkışmış hissettiğinde bile bu durum geçici. Sen çok güçlüsün. 🌟