Arkadaşlar evde büyük çapta bir karınca istilası söz konusu süpürgeye çekmekten bıktım yollarının üzerine su döküp boğdum artık ne denediysem gitmiyor onun bunun çocukları. Karıncalardan nasıl kurtulunur acaba var mı bildiğiniz kesin bir çözüm?
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle kahve telvesi, benim en yararını gördüğü bu oldu. Yuvalarına telve dökersen evini terk ederler.
İkincisi tarçın. Yuvalarına ve geçtikleri yollara az miktar tarçın dökmen yeterli.
Su, beyaz sirke ve bulaşık sabununu karıştırıp dökebilirsin ama çok kimyasal olur dersen bir iki önerim daha var. :)
Bebek pudrası. Pudranın kokusu yüzünden yuvalarını bulamıyorlar ve dönemiyorlarmış yuvalarına.
Son olarak da limon kabuğu. Mikserde parçalayıp (çok toz toz olmasın)karınca yuvasına dökmen yeterli.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
ilk başlarda ben de kaynar su döküyodum hemen ölüyolardı fakat en güzel yöntem pudra koku almalarını engelliyomuş ve hiç gelmiyolar limonda iyi ama en etkilisi pudra
14 Yorumla- +1 yıl
tarçın döktüm biraz dağıldılar heralde içerde toplantı yapıyolar.umarım gaz maskeleri yoktur
- +1 yıl
pudra yok evde galiba ya
+1 yılYarım limonu ortadan 4 e kes
üstüne biraz nane serp
gelmesini istemediğin yerlere koy.
Limon kuruyunca ara ara tekrarla aynı şeyi.
Bir daha gelmeyecektir.
sakin ilac vb verip öldürme :(20 Yorumla
+1 yılkarbonatla pudra şekerini karıştır... onlar bunu afiyetle yer..
ben yaptım.. sonuç harika...
tatlı ölüm diyelim :)30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
43Cevap
Ev & Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. karınca durduk yere gelmez.. şeker kaynağı tespit etmişlerdir.. bir yerlere bir besin maddesi bulaşmış ya da düşmüştür.. ve affetmezler, doluşurlar... iyice bir temizlik yapılması şart.. ama bir şekilde ev geçiş güzergahları haline geldiyse ya da duvarlarda yuvalandılarsa ilaçlama gerekebilir.. ama öncelikle, açıkta kalmış ya da dökülmüş şekerli bir besin maddesi araman gerek.
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 7,2b cevap paylaştı. Karınca bolluk demektir. Karınca varsa yenecek bir şey vardır mutlaka. Çok akıllı hayvanlardır, doğal olmayan bir şeyi de yemiyorlar. Ayrıca başka böceklerle işbirliği yapıyorlar, onların çıkardığı bazı sıvıları tüketiyorlar. Yaprak bitleri buna örnektir.
015 Yorumla
Gizli Soranbilgi için sağolun ☺
Gizli Soranyok hergün evi silip süpürürüz ama akşama doğru yine geliyorlar :)
Gizli Sorannane derdik bak mesela yatağın üstüne ulaşamasınlar diye hepsi yatağın üstüne çıkmış :D karıncaların koku alma duyusu bir köpeğinki kadar gelişmiştir.
Gizli Soranıyyyyyyy o nasıl ev be :D
Gizli Soransaçmalama ne kertenkelesiiiii :@
Gizli Soranekmek kırıntısı oluyor çok onları.
Gizli Soranhayır onlar çıkıyor ben pis değilim :(
:) o_0
Ev & Yaşam konusunda 706 cevap paylaştı. kenar köşelere bak delik olan yer var mı hani çıkabilceği yerler... oralara limon kesip sıkıştır hem kokusu uzak tutar hemde limon öldürür karıncayı... olurda tırmanıp girmeye calısırsa içeri giremez :D
12 Yorumlawww.ilgincbirbilgi.com/.../...ulmanin-yollari.html
burada ayrıntılı yazıyor00 Yorumla
+1 yılkına ve limon kokusunu sevmezler odanın köşelerine kesilmiş limon bırak bir kağıt yada peçeteye kına dök bırak odada bir kaç gün sonra giderler doğal olarak. anane bilgisi:))
10 Yorumla
+1 yılya bi ara bizim evdede olmuştu ve kanatlı karıncalar basmıştı. kanatlarını döküolardı... bi ilaç dökmüştük çıktıkları yere seneler geçti hala yoklar... bi sor istersen böcek ilacı satan yerlere
00 Yorumla
+1 yılValla ilginçtir üçüncü kattayız köy yerindede değiliz ama eve karıncalar dadandı kıyamıyorsunda arada cips ekmek kırıntısı bırakıyorum alıp götürüyorlar yuvalarına ☺ama karınca berekettir
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılbiz 6 kattayız :D evet annemde bereket olduğunu söylüyo :)
- +1 yıl
Sizin karıncalar aşmış kendini ☺
Duvar diplerine, pencere pervazlarına, kapı diplerine ve köşelere , ve gördüğün yerlere bir bezle tiner sur.
13 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende cok uzuluyorum olduklerinde ama yapcak bisey yok :( ilac al kokusuz normal sinek bocek ilaclarini onlarin bulundugu yere sık zaten canlari ne direk mefta oluyolar yaz aylarinda hep cikarlar kesin cozumu evi temiz tutmak :D
12 Yorumla
Gizli SoranBekar evi ama ben temizimdir titizmdir zaten. Nerden nasıl geliorlar hiç anlamıyorum
karinca ilaci var veya tebesirmidi neydi agaclara beyaz bisey suruyola onla
veya tuz koy o yere hemen kacarlar08 Yorumla
+1 yılKarınca duası oku :) evine karınca geliyorsa bereketin simgesidir bereket gelecek demektir sakın kovma bizdede vardı onlar varken bereketimiz çoktu engeledik falan ciden bereketimiz gitti. Karınca dusasıda şakaydı :) karınca berekettir unutma
22 YorumlaAaa eigmi verdin :)))))
Teşekkür ederim :)
Karınca için ilaçlar var onları kullanın ya da
Kahve pişirip telvesini kapı ve pencere diplerine sürün karıncalar azalacaktır00 YorumlaOldurmeyecek birsey bul derim
Karinca oldurmek buyuk gunah22 Yorumla
+1 yılSende onların evine istila et
Ne dmk olduğunu anlasnlar12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKomik Çocuk
- +1 yıl
Eyvallah agabeycigim
sana kesin yöntem tek tek uğraşma yuvalarına ilk önce ekmek bırak hepsi toplansın sonra beyaz bayrak salla gece evlerine girdiklerinde c4 yerleştir patlat .eğer takıldığın bir şey varsa bana sor
02 Yorumla- +1 yıl
müzakere için masaya mı otursam oçlarla
+1 yılKarıncalardan kurtulmak için yazısını okumanızı tavsiye ediyorum. Birçok yöntem var.
00 YorumlaAklıma gelldi eskiden dedem deliğin etrafına gaz yağı dökerdi cikmasinlar diye 25 sene önce şimdi ise ilaç kimyasalari var. 😊
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 8,5b cevap paylaştı. Onların olmadığı yer var mı? Eczaneden karınca tozu alacaksın...
00 Yorumlamutfakta var.. balın reçelin içine giriyorlar.. diğre yerlerde yok..
00 Yorumla
+1 yılYerleri sildiğin suya arap sabunu ve elma sirkesi eklemeyi dene. Kokusuna gelmezler diye biliyorum.
10 YorumlaGazete koy üstüne şeker dök oraya toplanınca da kaldır at 😀
10 YorumlaCrisamed diye bir ilaç var çok etkili. İnsanlar için oldukça zararsızdır. Kullandık.
11 Yorumla
Gizli SoranTeşekkür ederim
Ekarinca ilaclari var sprey heryer karibca doluydu ondan siktim duler sonra eve bidaha karinxa girmedi.
10 YorumlaDene bunu işe yarıyor mutlaka bebek pudrasını dök geldikleri yere yutkunamadkları icin ölüyolar gelmiyolar
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkür. Öldükten sonra onları da tekrar temizlemek gerekiyor
+1 yılKarincayi takip et yuvasinin girisine ciklet yapistir
10 Yorumla
+1 yılYollarına tuz koy veya limon sık. Karınca limondan kaçar.
11 Yorumla
Gizli SoranTeşekkürler
eczanelerde karıca tozu var ondan al ve gezdigi yerlere dök
10 YorumlaSakin oldurme cok gunah karinca duasi as bir kac yere ozaman gidiyorlar
03 Yorumla
+1 yılMısırı robotta çek karınca geçiş güzergahlarına koy karıncaların kaçtığını göreceksin
00 Yorumla
+1 yılbaharat dök limon koy bizde de kanatlıları basmıştı naneden kaçarlar karabiber falan geldikleri yerlere
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAmcam kaynar su dokerdi eskiden böcek ve karınca için. Dene istersen
01 Yorumla
+1 yılkına ve limon
limonun asidiyle ekip liderini kezzapla. diğerleri kına yaksın00 Yorumla
+1 yılSu ınsanların rezıllıgıne bak! Bu kadar acız olmayın tanrı askına. Karınca olduruyorlar ne kustahlık! Sen bır karınca yaratabılıyor musun ha ? Soruyorum ?! Yaratamadıgın seyı oldurmek hadsızlıktır. Haddını bıl.
01 Yorumla- +1 yıl
buna da eksi ameka.
Yok bizim ev uzay boslugunda o yuzden gelemiyolar :))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim mutfağımda çıkıyordu. Çıktıkları noktayı bulup bebek pudrası Döktüm. Bir daha çıkmadılar
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkürler Ederim
Evde lavanta bulundurmak karıncaları uzak tutarmış
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Artik beni yalniz birakin de 😂
00 Yorumla
+1 yılkarincalar tarcini sevmezler. tarcin tozu koy
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı. onlardan zarar gelmez bırak kalsınlar :)
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBirkaçı ile birlikte yaşayabilirim fakat çok fazlalalar xjxndn
Gizli Soran+1 yılTuz döktüm malesef Üzgünüm ama yapmam gerekiyordu *-*
+1 yılKarınca yok ama sinir bozucu sivrisinekler var.
00 Yorumla
+1 yılO'nları rahat bırak. O oturdugun evde 'yasam hakları' var, ne curretle oldurmeye calısıyorsun ?!
04 Yorumla- +1 yıl
n*h var afedersin arkadaşım onlar niye kiraya yardım etmiyo o zaman? niye ha niye?
- +1 yıl
Verdıgın eksının tamınakoyıym. Senı o halde bı gorsem var ya...! Adamına catmamıssın sen!
- +1 yıl
karıncaların da senin de çıktığınız yeri seveyim.
- +1 yıl
Okuyangenc olacak bır de. Ince dusunmek ders kıtaplarında ogretılmıyor. Oku sen daha. Hadı gomdum.
ya biz ilaç sıkmıştık öyle kurtulmuştk
00 YorumlaTarçın en nefret ettikleri şey
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 971 cevap paylaştı. Geldikleri yerlere karınca tebeşiri sür.
00 Yorumla
+1 yılkarınca duası et..😵🔫(dıkşınnnn... dıkşınnn...)
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. tuz koy karınca delıklerıne
10 YorumlaBen yerlere limon döküyordum 😀
00 Yorumlaöldürmeden çözüm arıyosan yok :)
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılÖlmeleri gerekiyo
Elektrikli süpürgeyle çektim diyo ya :D:D
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNapaydım : /
+1 yılKarınca berekettir, ellemem
00 Yorumla
+1 yılDuvar kenarlarına karınca tozu dökün.
00 YorumlaLimon koyun karincanin olduğu yere kaçarlar
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 8,9b cevap paylaştı. bazen goruyorum oynuyorum onlarla (:
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 988 cevap paylaştı. Apartmandami yoksa Bahcelievmi yasadigin ev
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılapartman 6 kat.
Karıncayiyen al eve bi tane.Oh :D
00 Yorumla
+1 yılkarincalar bogulmaz bikere.
07 Yorumla- +1 yıl
niye can simitleri mi var
- +1 yıl
yüzebiliyorlar.
- +1 yıl
ee bu ölümsüzler demek mi
- +1 yıl