Sizce kızını dövmeyen dizini mi döver? Yoksa sadece safsatadan mı ibaret..

♡𝐼𝓈𝒶𝒷𝑒𝓁𝓁𝒶𝓂𝒾𝓇𝒶♡
Sizce kızını dövmeyen dizini mi döver? Yoksa sadece safsatadan mı ibaret..

♡𝐼𝓈𝒶𝒷𝑒𝓁𝓁𝒶𝓂𝒾𝓇𝒶♡
Bence kız çocuklarına karşı ne kadar baskı kurulursa o kadar yalan söyler ve bir şeyleri gizler. Oysa ailesi, tüm sıkıntılarını paylaşma hususunda arkadaşça davransa kızın hata yapma oranı bile azalır.
Katılıyorum.. çok denk geldim ailesi basgıcı kızlar daha çok gizli iş yaparlar, basgıcı olmayanlar hiç yapmaz.
safsata hepsi, adam olsa essek adam olur, dövsende zincire vursanda icindekini kafasına koyduğunu yapar bu kız çocuğu için geçerli değil her iki cins icin önemli konuşarak hayatın gerçeklerini anlatarak örnekler vererek denge kurmak önemli.
Dövmek kelimesi mecazen kullanılmıştır kızına doğru düzgün terbiye ve edebi öğretmek her istediğine evet demeden ölçülü bir şekilde yetiştirmek anlamında başına buyruk yetistirirsen ileride dizini doversin vah ben ne yaptım diye.
İğrnç bi cümle, bu yaşımda çok çektim çok. Zaten ailem yüzünden herkese güvendim başkasında sevgi aradım, kandırıldım ama gerçekten aile herşeymiş bunu öğrettiler bana. Neler yaşadığımı bi ben, bi Allah bilir.
Ah canım, tabii ki bu sadece eski zamanlardan kalma bir söz dizisi ve artık pek çoğumuzun kabul etmediği bir yaklaşım! 😊 Sevgiyle, konuşarak, anlayarak çocuk yetiştirmek her zaman en doğru yol. 🌸 Şiddet hiçbir zaman çözüm değil; bilakis zarar verir ve ilişkileri koparma riski taşır. İnsanlar sevgiyle, iletişimle doğru yola gelir diye inanıyorum. ❤️ O eski "dövemezsen" mantığı artık çok geride kalmalı. Sen ne dersin, böyle şeylere prim vermeden çözüm bulmaya çalışmak daha güzel olmaz mı? 🫶
Cevap
21Cevap
cahilce ve yobazca bir cümle.. kıza, kadına kalkan ellerin kırılması ümidiyle...
Umarım..
Safsata.. kızını dövenler sonradan dizini dövüp "keşke dövmeseydim " diyor. Çünkü dövülen kizlar sevilmek umuduyla yanlış adamlara kaçarak gidiyorlar.
Döverek, kısıtlayarak kız yetiştiren anne babalar ne düşünüyor acaba. Gerçekten topluma dört dörtlük bir evlat mı yetiştirdiklerini düşünüyorlar? Büyük bir kısmı ne işler çeviriyor arkalarından haberleri yok. Sorsanız kızları mükemmel yetiştirilmiştir. Bir nasihat güzellikle verilir, döverek değil. Bunu söyler, bunu savunurum.
"Kızını dövmeyen degil" övmeyen, sevmeyen, sevgisini göstermeyen, takdir etmeyen, cesaretlendirmeyen, özgürleştirmeyen, sorumluluk alıp sağlıklı bir şekilde rehberlik etmeyenler dizini döver"...
Yüzde 200 doğru bence ama kadına el kalkmaz hele benim kızım olursa aaa oyyyy yerim onu asla bagirmam bile ❤️❤️☺️☺️
Çok tatlısın
youtube.com/shorts/RLVk5UENDFA?si=lV19Xrnvs1bnHi_u
Ne güldüm aklıma bu geldi ahshhwhs😂
Koluma saat derken? 😂
Lan dur dur ahdhdh 100 de 200 doğru derken çocuğa el mi kalkar? Şaka mısın
Kimseye el kalkmamalı.
Kızını dövmek ona şiddet uygulamak anlamında değil demir tavında dövülür ağaç yaşken eğilir gibi kızını eğitmeyen yoğurmayan cahil bırakan dizini döver
Bilmiyorum da ben şımarık birini görürsem acayip sinirlenirim ve sonunda da dayak atarım
Olabilir kime ne yapıldıysa aynısını yapar yazık
Kızına arkadaş, sırdaş, dost olan hiç kimse dövmez çocuğunu.
Öfkesi kızına değil kendinedir çoğu zaman.
Çok yanlış bir kelime katılmıyorum. Kızından sevgiyi hoş görüyü özgürlüğü kısıtlayan insan dizini döver bence
cocuk eğitimi onmli ama dayakla değil sevgı ve onu anlayarak birey olarak gorup duşuncelerine saygı duyarak
Devir değişti, erkekler için de geçerli bu devirde bu söylem.
Kızını övmeyen sevmeyen özgürleştirmeyen dizini döver
Çok saçma tamam gözünü de tutacaksın her zaman kollayacaksın ama dövmek hayır
evlat yetiştirmeyi bilmeyenler için geçerli olabilir
Şiddeti destekleyenlerin onayladığı bişey bu ve çok cahilce.
Kızını sevmeyen dizini döver. Kızının yanında olmayan dizini döver. Sevgi gördüğü ailede büyüyen bir kız bi çok şeyin üstesinden gelir.
Çok saçma bir söz bu bir kıza kadına asla el kaldırılmamalı dövmek hiç bir zaman iyi bir seçenek olmadı olmayacak da dövmekmi daha iyi sevmekmi
Tabiki: sevgi 💜💞🥰
Saçmalama şiddete hertürlü karşıyım en son küçükken annem tokat atmıştı bana onun sebebi de izinsiz kız arkadaşımın evine gitmemdi ve korkudan sadece 30 dk durabildim hemen çıkmıştım
Kast edilen dövmek değildir gerektiği zaman kararlı oluş olsa gerek
Kızını dövene kadar kendi dizini dövsün bence ne savma atasözlerimiz var ya utanıyorum resmen böyle sözlere.
Üst komşumuz eskiden çok döverdi kızları bangır bangır ağlıyordu şimdi pek dövmüyor fazla sesleri gelmiyor
Kızını övmeyen ilgisini göstermeyen arkasında durmayan dizini döver
Kim böyle birşeyi türetmiş acaba safsata ya
Cahil insanlar
Ben kimseyi dövemem😒
Dövemem derken ahzhs dövme ihtimalin de mi var 😂
Yok işte el kaldırmam kimseye
Karşı cinse yani
Olması gereken 😌
Dövmek hoş değil ki 🙄
Hoş olmadığı belli, bazı insanlar hâlâ çocuklarını korkutarak düzeleceğini sanıyorlar.
Sonra çocuğum bana niye bakmadı diye zırlar bazı cahiller
Dayın mı demiş bunu, haklı adam ne sevgi kalır ne de saygı.
Dövmesin kimse kimseyi.
Hem kızını hem oğlunu dövmeyen dizini döver
Abla kızlara vurulmaz 🙄
O tabir ama yanlış tabir 😂
Kızını döveni bi de alice döver
yok oglunu egitmeyen gun gelir basini dover
Dayak çözüm değil eğitim onemli
. evet
Sevgi dili korkudan üstündür
Evet dövmek gerekilo bazen
Aynen orzbu etmeyin kızları
Doğru bir söz değil