Gizli Üye(30-35)1 yılÖncelikle bu calismayla ilgili basimdan geceni de ufakca anlatmak istiyorum. Kadin calismali diyen erkekler bunu bir daha dusunsun bence. Yani en azindan bu secenegi kadina birakmalilar ve kadinin da duzgun, duzenli bir meslegi olmali calisacaksa. Oyle orada burada calistiracaksaniz sirf para icin kalibiniza tuk... derler.
Simdi ben evliydim. Esimle evlilik oncesi konustugumuzda sorun etmedi bu durumu. Ama evlenince sanki evde bos oturuyormusum gibi calisma konusunu onume getirmeye basladi. Maasi da iyiydi, muhendisti kendisi.
Bende atanmadan calismak istemedigimi söyledim.(ögretmenim) biz bunlari tartışırken esim sana iş buldum, özel bir kolej ve kurs merkeziyle gorusmus. Gidelim diye tutturdu. Calisirsam sana o yorgunlukla eve gelip yemek falan yapmam, evi temizlememi falan bekleme. Calisacagim sonucta, senin gibi gelir 2 80 uzanirim dedim. Biraz da belli vazgecer diye. Afalladi ama bozuntuya vermedi.
Bende işe basladim esimin buldugu yerde. Gercekten yorucuydu. Hani mebte calismaya benzemez. Baya calistirip az odeme yapiyorlar.
Ordan baska bir hocamizla tanistim. Biz samimi olduk. Istemeden de olsa sohbet arasinda esimle olanlari anlativerdim. Is yerinde bunlar olurken ozel hayatimda da işler daha da karmasik hale geldi. Dedigim gibi yemek, temizlik yapmiyordum. Ilk basta bunu blof olarak soylemistim ama gercekten vaktim olmuyordu ve belki mebte calismaya oranla hem daha fazla vakit harciyordum calismaya hemde daha fazla yoruluyordum.
Esimle de tartismalarimiz artti haliyle. Neden yemek yok, camasirlar yikanmadi vs diye. Bende kendin yapabilirsin. Calis diyorsun calisiyorum sana maddi destek sunuyorum. Senin her anını, her bir seyine destek olamam dedim.
Diger kadinlar yapiyor vs diye karsilastirma yapti. orada bir icimden bir sey kopardi zaten. Bende her erkek senin gibi degil. Calisip karisina gul gibi bakan, elaleme muhtac ettirmeyenlerde var vs diye biz kavga ediyoruz falan. En son memnun degilsen bitirelim, anlasmali hicbir sey de istemiyorum dedim. Kesti sesini.
Bunlar olurken ben artik bitirmisim kafada ve dava acmaya vs kararliyim. Gittim gorustum avukatla. Davayi erteledim elimde biraz daha para olsun diye beklemeye aldim biraz daha.
Ozel hayatta bunlar olurken is yerinde de bu hoca artik biraz da esim yuzunden ilgimi cekmeye basladi. Ama hic hissettirmedim. Yaninda kendimi guvende hissediyordum ve evin, esimin kaosundan sonra dinlendigim bir yer gibiydi.
Ve bu okulda gorustugum hocamiz o sira atandi. O kendi isleriyle, saglik raporu, atandigi yerde kiralik ev vs onlarla ilgilenmeye basladi. Kurumdan ayrilmasina da bir sey kalmamisti.
Esim ayrilik soylemimden sonra biraz daha alttan almaya basladi sanki ama bende kayislari kopardiktan sonra bir onemi yoktu. Sonra ben davayi actim.
Esim bir de ona sinirlendi, kavga ettik vs. Zaten ip icelmisti koptu o ip. Peki tum bunlarin sebebi ne? Calismiyorum, ev hanimiyim diye. Calis diye tantanasi yuzunden.
Okulda da o hoca ve aramin iyi oldugu bir hocaya laf arasi bosanacagimi soyledim. Bunun sonrasinda hocamiz benden hoslandigini soyledi. Evlilik dusunsugunu soyledi. O gune kadar kocam hakkinda tek kelime etmeyen adam, ilk defa bu adam seni haketmiyor, senin gibi kadinin degerini bilecek biri degil gibi seyler soylemeye basladi.
Atandim zaten, maasimin yettigi kadar geciniriz. Gel benimle. Ikimizde yeni bir sehirde hayat, bir yuva kuralim. orada burada calismani da istemiyorum. Yapacaksan atan meslegini yap dedi.
Ben ne diyecegimi bilemedim. Bosanma surecinde boyle seyler uygun olmaz, benim de kafam cok karisik zaten. Ne yapacagimi bilmiyorum dedim. Haklisin, belki bunlari dememi de beklemiyordun. Karar senin ben daha fazla saklamak istemedim vs dedi. Galiba benden evet ya da hayir gibi cevap bekledi ama veremedim. Ondan sonra konuyu acmadi, rahatsiz etmedi beni. Sonrasinda cokta konusmadik zaten. Sadece selam verdik, merhabalastik. Onun da gitmesi icin cokta vakti kalmamisti zaten.
Ozel hayatimda da esimi ailemle beraber anlasmali bosanmaya ikna ettik. Bir tek davanin gorulmesi kalmisti.
Normalde bosandiktan sonra bu islere kalkisacaktim dogrusu da buydu ama onu ya tamamen kaybedersem gittigi sira iplerimiz tamamen koparsa, ulasamazsam endisesiyle tasinmasina 2-3 hafta kala bu iliskiyi denemek istediğimi soyledim. Uzaktan da olsa deneyelim dedim. Olur dedi, sevindi.
Esimle bosandik ve ben o hocayla nisanliyim simdi. Cokta mutluyuz. Bir sure uzaktan devam ettirdikten sonra hani bende bir baktim bu adamla olur mu yine yanlis karar vermemek icin hemen gitmedim onunla. Baktim durumlara, kendisini tanimaya calistim ve bu noktaya geldik. Bu sene de evlenme düşüncemiz var. Bu sene kpss den de kontenjana bagli ama atanabilecegimi dusundugum bir puan aldim. Bakalim hayirlisi.
Uzun lafin kisasi. Esim beni calismaya zorlayarak bunlara sebep oldu. Esimin buldugu iş yüzünden bunlar oldu. Esimin buldugu iş yuzunden ben ikinci baharimi yasayacakmisim haberim yokmus. Yani bu calisma meselesi esiminde benimde kurdugumuz yuvayi yikti.
O yuzden kadini bu konuda zorlamayin. Kadini yetersiz hissetirmeyin. Evlenecekseniz kadini gecindireceginizden emin olarak, bundan gocunmayacak bir yurege sahipseniz evlenin erkekler olarak. Boyle takintilariniz olmasin. Illaki varsa hali hazirda calisan kadinla evlenin. Calismayan kadini ilk basta kabul edip sonradan evlilikte sorun cikarmayin.
Ben ilk esimle de severek evlendim. Kadinin calisip calismama istegini ona birakin. Calismiyorsa da destek olun. Calisiyorsa da bu istegine destek olun. Diger kadinlarla karsilastirmayin. Herkesin bu dunyada bir gucu var. Diger erkeklerin sundugu imkanlari her erkek sunamayacagi gibi, diger kadinlarin sundugu imkanlari da bir kadin sunamayabilir. Karsinizdaki kisinin dunyada biricik oldugunu unutmayin. Herkes gibi oldurmaya, koyun surusu misali ondan diger kadinlarin yaptigi seyleri beklemeyin. Herkesin gucu, psikolojisi, mizaci farkli. Kimi ev, is, cocuk yurutur. Kimi yurutemez.
Niye yapamıyorsun diye hayat arkadasinizi kucumsemeyin. Kadinin zaten yeterince yuku varken daha fazla yuk yuklemeyin. Kadinin kendi ayaklari uzerinde durmasi ayri kadini kendinize maasli kole yapmaniz ayri mesele. Sirf kendiniz icin maddi yuku azaltmak icin, kadinin ihtiyaclarini karsilamaktan gocundugunuz icin, evde yan gelip yatiyor kafasiyla kadinlari calismaya zorlamayin. Evinizde huzursuzluk olabilir.
Kadin calismak istiyorsa gider calisir buna cabalar zaten. Biz onca emegi, sinavlara calismayi, aldigimiz diplomayi evde oturmak icin vermedik zaten. Ha evde oturmakta bir tercih buna da saygi duyun. Bakici ya da bilmem ne ellerde cocuk buyutmek istemeyen, vicdanina yediremeyen bir kariniz olabilir. Evde cocugunuzla ilfilenmeyi kendi kariyerine, paraya secmis olabilir. Bu gibi durumlara da saygi duyacaksaniz evlenin. Kadinin calisip calismamasini kendine birakin. Calis diye darlamayin.
Kadinlar bir birey, kendi kararlarini kendileri verecek durumdalar. Kendi hayatlarina bakacak, kendi bedenine bakip adetim agir geciyor calisabilir miyim, hamileyim calisabilir miyim, calisinca ev isleri, annelik, es gorevlerini yapamiyorum yanda yapabiliyorumlari falan kendileri dusunebiliyor merak etmeyin. Tum bunlari dusunup bir karar verip ilerliyorsa sadece destek olun, maddi manevi ne karar verirse versin destek olsun yeter.
21 Yorumla- 1 yıl
bir kere sizi çalışmaya zorlayan bir eş yahut sizi evde kalmaya zorlayan bir eş gibi bir tanımlama yaparak eski eşinizden daha altta olduğunuzu kabul etmişsiniz, gerçi eşek olana semer vuran çok olur, ben sana samimi bir dost gibi konuşuyorum canım yanlış anlama, boz ayılarla evlenmeyin ya da önce bireyler birbirini iyi tanımalı
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
s 1 yılKarısının calısmasını istemeyen erkeklerin tek bir nedeni var o da kendisine muhtac kalmasını istemeleri. Meslegi oldugu halde istemeyen erkeklerin HEPSİ evet hepsi cunku meslegi var? Hakimdir savcıdır doktor gibi gibi, kendisi baskalarına yurudugunden ötürü, kendi gibi kavşaklarında karılarına yuruyecegini biliyor. Nokta. aksi iddia edilemez
00 Yorumla
Ortak gelirimize bağlı. Sadece ortak gelirimiz yuvamızı geçindirebilecek seviyedeyse ikimizde çalışacağız doğal olarak. Fakat ben kendi gelirimi de yükseltmeye çalışacağım için bir yerden sonra gelirim de denemelerimle, bocalamalarla ve başardığım başarılarla beraber yükseldiğinde, ve tek benim maaşım ikimizin o anki maaşının seviyesine ve yuvamızı geçindirebilecek seviyeye geldiğinde ona seçenek olarak sunarım.
Sen çalışma, otur evimizde, ben maaşını veririm, evimizle ilgilen, yine çalışırken neysen o ol ama evimizde ol.
Diye seçenek sunarım. Yok ben çalışmakda istiyorum vs. derse, bu konuda da köstek olmam. İstiyorsa da çalışabilir, buna karışmam.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılElimden gelse çalışmassını istemem. çalışma hayatı çok yıpratıcı. ama rahat bir işi olur. o işin onun sosyalleşmesine katkı sağladığını düşünürsem hobi gibi çalışabilir.
029 Yorumla
Soran1 yılHangi iş yıpratıcı değil ki bence her kadın çalışmak zorunda ekonomi özgürlük çok önemli
- 1 yıl
ekonomik olarak özgür olmuyorsun çalışınca. Patrona bağlı oluyorsun.
Bana sorsan ekonomik olarak kocasına mı bağlı olmalı kadın patronuna mı? bence kocasına.
Soran1 yılPatronunun ayaklarını yıkamayacak belli başlı işleri yapıp emeğinin karşılığını alacak
- 1 yıl
Evet ya tüm ev hanımları ayağını yıkıyor kocasının :) komiksin.
Soran1 yıl😂😂😂 Ne demek istediğimi asla anlayamadın patronuna bağlı olmayı öyle bir anlatmışsın ki sanki patronu kadının tüm hayatına karışacak sadece yapılması gereken işleri söyleyecek
- 1 yıl
Kocanda sana yapılması gereken işleri söyleyecek :)
Soran1 yılİki durumu da ayni kefeye koymak doğru değil bence
- 1 yıl
bence de. patronun kölesi olmak daha ağır.
Soran1 yılO zaman direkt patron bir kadın olmak net çözüm olacaktır :)
- 1 yıl
Evet işte bu kulağa hoş geliyor.
Soran1 yılO zaman siz de eşinize direkt patronu olacağı bir iş kurarsınız artık kolay gelsin şimdiden
- 1 yıl
Siz benim eşimin derdine düşmeyin. Belki de koca parası yemekten keyif alacak bir eşim olacak. Allah bilir orasını.
Soran1 yılAfiyet olsun şimdiden dhkwhdns
- 1 yıl
eyvallah sana da hayırlı işler.
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
@Sᙍᒪᗫᑗᖇᑗ11 sizin gözünüzde kadın eşine çay yapıp önüne koyduğunda evini temizlediğinde kısaca ev hanımı olduğunda ekonomik olarak özgür değil yani köle olarak görüyorsunuz.
Patronuna çay yapan iş yerini temizleyen temizliğini yapan kadını ise ekonomik olarak özgür görüyorsunuz. Asıl sizin bu modern diye isimlendirdiğiniz kadının ve erkeği cinsiyetsiz hale getiren kafanız bitirdi aile kurumunu. ticari ilişki gibi bakar oldunuz evliliklere. - 1 yıl
Kadın patrona değil kocasına bağlı olmalı diyen sensin ben değilim...
Senin gibi yaratıklar patrona çay yapmayı işyerini temizleyi kölelik olarak gördükleri için Kadın patrona değil kocasına bağlı olmalı diyorlar yani kadın patrona değil kocasına köle olsun demek istiyorsunuz Kadınlar patroların ve kocaların kölesi değil ❌ - 1 yıl
@Sᙍᒪᗫᑗᖇᑗ11 kadınlar kocasının kölesi değil hayat arkadaşıdır. patronun ise modern kölesidir.
- 1 yıl
Aile kurumunu bitiren senin gibi yaratıkların kadın düşmanlığı ve cinsiyet ayrımcılığı yapmasından dolayıdır Kadınlar işe gidince erkekler ev işi yapınca herkes cinsiyetsiz olmuyor iş de çalışöak erkeklere özgür değil ev işi yapmak da kadınlara özgü değil Ortaçağ edebiyatı yaparak farklı yere çekerek algı yapma
- 1 yıl
@Sᙍᒪᗫᑗᖇᑗ11 herkesin bir misyonu var. erkek dediğin para kazanır evin geçimini ve dışarı işlerini yapar. kadın dediğin oturur evin düzenini sağlar. erkek dış işleri kadın içişleri bakanıdır. kadın ve erkeği aynılaştıran siz insan dışı varlıklar yüzünden aile diye bir kurum kalmadı.
- 1 yıl
@Sᙍᒪᗫᑗᖇᑗ11 biz bu köleliği yapmak zorundayız. eşimiz için çocuklarımız için. ekmek için. kadınımızın bu köle düzenine yem olmasını istemiyoruz.
- 1 yıl
Kendi dünyanız da kendi kafanızda bir kadın bir erkek modeli yaratmışsınız istiyorsunuz ki dünyada ki bütün insanlar öyle olsun Altı üstü bir avuç yobazsınız Ortaçağ ve Ortadoğu edebiyatı yaparak milyarlarca insanı ayar vereceğinizi sanıyorsanız çok hayale dalmayın derim Milyarlarca insan siz bir avuç yobazın sözlerine göre hareket etmiyor Erkek dediğin işe gider kadın dediğin evde oturur bırakın bu yobazca sözleri Milyarlarca insanın umrumda bile değilsiniz
- 1 yıl
İnsan dışı varlıklar erkek olmayı üstün lafın olmayı utanç olarak gören sizlersiniz Kadınları erkeklere köle sandığınız için evde otursun çalışmasın diyorsunuz boşanmaya gelince de nafaka zulümdür diye ağlıyorsunuz İnsan olun da milyarlarca insan siz bir avuç yobazı insan olarak görsün
Soran1 yılBi sakin olur musun herkes kendi görüşünü belirtmekte özgür hem ona yobaz diyip hem de saygı duymadan anlamadan etmeden bu şekilde yazman yanlış.
- 1 yıl
Herkes düşüncesini demek de özgür olabilir ama bir avuç yobaz erkekler işe gider kadınlar ev de oturur diye milyarlarca insana kadınlık erkeklik görevi veremez Milyarlarca insan olarak ne yapıp yapmayacağımızı yobazlardan öğrenecek değiliz Kendi kesimleri adına konuşsunlar herkes adına konuşmasımlar Kendi yaşam tarzlarını milyarlarca insana dayatmak özgürlük değil Ortaçağ zihniyetidir...
- 1 yıl
Salyalar akıtarak tartışan birine cevap vermiyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! ✨ İşte karşımızda önemli bir konu. Eşlerin birbirine destek olması, eşitlik ve anlayış üzerine kurulan bir ortaklıkla mümkün oluyor. Kadının çalışması, kendi özgürlüğünü elinde tutması ve hayallerine ulaşması bence çok kıymetli. 💪
Bence herkesin kariyerine, kendi hayat yolculuğuna destek olmak, birlikte gelişmek çok önemli. Sadece destek olmak değil, aynı zamanda bu süreçte onunla birlikte gururlanmaya da özen göstermek gerekiyor. 😊✨ Eşim olsaydı hayallerine ulaşması ve kendini gerçekleştirmesi için sonsuz destek olurdum. Senin cevabını da merak ettim doğrusu! 🌟
#BirAdımÖne02 Yorumla
Soran1 yılYok ben kocamı çalıştırtmam kırsın bacağını evinde otursun ev işi yapsın çocuklara baksın
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılHerkesin yaşamdaki öncelikleri, değerleri farklı tabii. ✨ Ancak eşitlik ve karşılıklı destek, sevgi dolu bir ilişkiyi daha da güçlendirmez mi sence? 💖 Kadınların seçimlerini desteklemek, onları özgür kılar. Hayat paylaşmak ve destek olmakla güzel. 🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yıleşimin çalışmasını isterdim tabi ki de
00 Yorumla
1 yılYerine göre değişir işi görmem lazım eğer güvenmediğim bir ortamda çalışıyorsa onunla efendi gibi konuşurum eşimim işini severse bende severim bırakıp bırakmaması ona kalır şayet ve orada en ufak bir eşime karşı rahatsızlik olduğunu ögrenirsem o işte çalıştirmam evde otursun ya da daha güzel güvenilir bir işte çalışsın evet hanımcıyım dalga geçmeyin ben sevdimmi böyle seviyorum
10 YorumlaTabiiki çalışmasına destek olurum. İşin ekonomik özgürlüğü falan farklı bir boyut. benim amaçladığım şey eş adayımın evde kalıp, dört duvar arasında mental çöküşe girmesi yerine, sosyal çevresi olsun, kaliteli dostlukları olsun, aile dostlukları edinelim ve birbirimize kenetlenelim. Bütün günün yorgunluğunu akşam evde beraber yemek yapıp, beraber yiyip, bulaşıkları beraber yıkayıp, ve en sonunda bir patlamış mısır eşliğinde dizi seyrederek atalım. Ay sonu geldiğinde tatlı telaşlarımız olsun, faturalarımızı ödeyelim, kartlarımızı kapatalım, ve yüklü birikimler yapmak yerine anın tadını çıkaralım, sosyalleşelim. Benim evlilikten anlayışım biraz da budur.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYav işine bağlı. Beni veya çocuğu ihmal edeceği evine zaman ayıramayacağı bir işi olursa neden isteyim. Sonucu çok ağır oluyor. Kadın anne. Annenin işi zaten başından aşkın. O nedenle çok sayılı meslek aile içi dengeleri bozmadan evliliğe katkı sağlar.
00 YorumlaAslında konu rahatsızlık konusu değil benim için. Bunu istiyorsa, ona iyi gelecekse sıkıntı yok, ama benim kazancı onun kazancıdır, hatta iyi hissetmesi için tüm hesap kontrolünü ona devrederdim
00 YorumlaSalyalar akıtarak tartışanlar cinsiyet ayrımlığı ve kadın düşmanlığı yapan siz yobaz yaratıklarsınız Milyarlarca insanınn içinde salyanızı akıtarak çok dolaşmayın Ortaçağ zihniyeti ile çok konuşmayın Dedim gibi biz milyarlarca insanın umrunda değilsiniz siz bir avuç yobaz...
Onun bunun çoçuğu bir de beni engellemiş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. çalışsın abi yan gelip yatmak yok hayat zor artık eskisi gibi değil ayrıca sosyalleşmiş olur gereksiz bana sarmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılÇalışabilir. Bir kadın her zaman kendi ayakları üzerinde durabilmeli.
13 Yorumla- 1 yıl
Ayakta alkışlıyorum saçma kıskançlık yok
Soran1 yılKesinlikle.
- 1 yıl
@Güzelkardeşim90 ayakta alkışlayıp yorulma. Otur ve gülümse.
Aile & Toplum konusunda 871 cevap paylaştı. Destek olurum. Ne yapacak zaten evde oturup, vakit geçirir, kendi ayağı üzerinde durabilir, çevre edinir. Güzel olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılÇalışsın ya bu ekonomik zorlukta evde yatılmaz 😂
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılHer zaman çalışmasını üretmesini desteklerim. Ne kadar zengin olursam olayım.
Çalışmak istemiyorsada kendi tercihidir.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 596 cevap paylaştı. Zengin olsam çalışmasını istemem ama bu ekonomik şartlarda çalışmasını isterim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Çalışmayan kadınla evlilik düşünmem tabi zenginse olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 yılKadin çalismali para gucu olmali erkegin eline bakmamali
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO nasıl rahat edecekse arkasında durup destekler mutlu olmasını sağlardım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Eğer isitiyorsa desteklerim istemiyorsada desteklerim
00 Yorumla
1 yıldestek olurum, hatta hemen çocuk yapıp büyütüp onu da çalıştırmak lazım,
yoksa geçim zor
00 Yorumla
1 yılBabasından zengin değilse çalışmalı he zengin ama çalışmak istiyorsa o da ayrı kendi isteğine göre çalışabilir
00 Yorumla
1 yılYobazca sorular
07 Yorumla
Soran1 yılTamam abla en modern sensin
- 1 yıl
Bu soru da sorulmaz ablası
Soran1 yılKeyfim neyi isterse onu sorarım milletin sorularını eleştirmek yerine hiç cevap yazma geç tamam mı canım
- 1 yıl
Yok yazdım bile utan sorularından
Soran1 yılHaddini bilmez birisi utanmıyorsa ben sorduğum sorumdan hiç utanmam canım benim bu boş manipütalit cümleler bana işlemezzzzz😄
- 1 yıl
Manipülasyon tanımına baksana bi kanka yazdığım cümlelerle alakası ne
Soran1 yılNe olduğunu biliyorum çünkü Sadece googledan tanımına bakıp geçmedim bacım iyi geceler
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılKendi tercihine bırakırım
00 Yorumla Ben çalışmam banane adam çalışsın jdndjdj
00 Yorumla
1 yılÖzgür bırakırım
00 YorumlaHanım ne isterse o olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Çalıştığı ortamda it kopuk yoksa onaylarım
00 YorumlaDestek olurum
00 Yorumla
1 yılevde olsa daha çok mutlu olurum
00 Yorumla
1 yılÇalışmamayı tercih ediyorum.
10 Yorumla
1 yılistenem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 470 cevap paylaştı. Destek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılDestek
00 Yorumla Kesinlikle saygı duyarım ve desteklerim
014 Yorumla- 1 yıl
Kıskanmaz mısın
- 1 yıl
@Güzelkardeşim90 bence kendini koruyabilir yapamadığı zaman benimle paylaşır
- 1 yıl
Ailede kadın var bence çalışan ondan olgunsun böyle
- 1 yıl
@Güzelkardeşim90 tabili eşim çalışıyo
- 1 yıl
Ne güzel ne iş yapıyor. Sabah kombin önerileri veriyor musun